IgÄr var det tre plusgrader och det bÄde haglade, snöade och stormade. Vidrigt kall och ruggigt. Jag eldade i vedspisen och gick runt i ull-understÀll. Inte muntert alls sÄ nu tittar vi tillbaka pÄ vad som hÀnde i mÄndags istÀllet.

MÄndagen började med kyligt matlag.

Barnen sprang in och ut med blÄfrusna fingrar och tÄr.

Vi kÀkade matrester frÄn cykelfesten

Meze! SĂ„ gott.

Men matlaget blev kort för vi skulle ivÀg pÄ stÀdkvÀll i byn. Alla samlas vid badplatsen och hjÀlps Ät att rÀfsa, plocka skrÀp, olja bord, trimma, rensa ogrÀs och beskÀra. Tyckte att jag klÀtt mig praktiskt men sedan vrÀkte regnet ner sÄ att jag fick hem och svida om till tÄligare grejer.

Arbetsbrallor, regnjacka och gummistövlar. HÀr stÄr jag pÄ botten av badplatsen som töms varje höst och fylls pÄ nytt varje vÄr. Vi var ett tappert gÀng som körde pÄ i regnet

Men med hjÀlp av en hel drös duktiga ungar blev vi snart klara. Och sÄ behagade solen visa sig en stund.

Efter stÀdningen bjöds det pÄ hamburgare. Och sedan Äkte jag hem och tog ett varmt bad och försökte tina upp min djupfrysta lekamen.

PÄ tisdagsmorgonen var jag uppe med tuppen för att Äka in till stan. Glad som synes, men med en hand stor som ett dasslock. Mobilkameror kan verkligen förvrÀnga perspektiven. Hoppas jag. AlltsÄ verkligen.

Satt pÄ NK och korrade bokmanus med Erica mitt emot mig.

SĂ„ glad för att vi jobbar ihop sĂ„ bra och har gjort det sedan 2009. Erica Ă€r verkligen min parhĂ€st i allt det kreativa. Och nu Ă€r hon ocksĂ„ redaktör för min nya bok. Jag Ă€r SÅ tacksam över att ha henne vid min sida. MĂ„nga gĂ„nger den hĂ€r vĂ„ren har jag ringt i panik.

Det kommer inte gÄÄÄ och det kommer inte bli klaaart och det hÀr Àr ju bara skit! Och dÄ har Erica ingjutit mod, hejat pÄ och gett mig just de nycklar jag behöver för att lÄsa upp en text som gÄtt i baklÄs.

Men sedan vi korrat i flera timmar var Erica tvungen att rusa vidare. Hon har brÄda dagar eftersom hon producerar en massa sommarprat och dessutom hÄller pÄ med en dokumentÀr för Sveriges radio. Och sjÀlv skulle jag sticka och trÀna innan jag Äkte hem för dagen.

PÄ mÄndagen hade Bertil tillverkat ett svÀrd i slöjden som Ulf blev vÀldigt förtjust i. SÄ i tisdags nÀr han kom hem frÄn förskolan hade han ett paket pÄ köksbordet.

Bertil hade skyndat sig hem frÄn skolan, tÀljt ett svÀrd av en pinne, mÄlat och gjort det fint och slagit in till Ulf. TÀnk att ha en storebror, alltsÄ! Ulf var sÄ glad.

Jag hade akuta behov av att Ă€ta potatissallad – sĂ„ dĂ„ gjorde jag det. Valde absolut ut hjĂ€rtpotatisen i lĂ„dan i affĂ€ren. Visade sedan upp den för alla i familjen, som en riktig fĂ„ntratt.

Till potatissalladen gjorde jag en sallad pĂ„ fĂ€rsk vitkĂ„l med en sĂ„ sursalt dressing att tungan krullade sig. Min pappas specialitĂ© – sjukt gott!

Ägg, sallad, kallröktlax och potatissallad. God tisdagsmiddag.

PÄ kvÀllen gick jag hem till Stina och sÄ fortsatte vi se pÄ The Chosen. Hon hade bullat upp med lika delar nyttigt som onyttigt.

DÀr stannade jag alldeles för sent för en vardagskvÀll, sÄ att jag blev helt trött och lullig. Men nej detta Àr faktiskt inte en bild pÄ mig trött och lullig. Utan pÄ deras minigrisar.

SÄ fruktansvÀrt söta. Och ganska fÄniga jÀmfört med vanliga grisar. Deras elstÀngsel Àr liksom en tvÀrhand högt.

Jag gav dem knÀckebröd och blev biten i fingrarna som tack. Tycker ni inte att min jacka ser exakt ut som en grispÀls förresten? Tre suggor i en och samma bild!

NÀr jag slutligen kom hem och gick och la mig var det en makalös rosalila sommarhimmel över byn.

NÀsta morgon cyklade jag och lÀmnade pÄ förskolan. Det fina med att det Àr svinkallt ute Àr att hÀggen nu har blommat i tolv dagar i strÀck.

DÀrefter Äkte jag in till min frisör Helen för att fixa utvÀxten. Satt och jobbade en del under tiden men det var vilsamt och hÀrligt ÀndÄ.

Blonderingen blev perfekt! SĂ„ hĂ€r ser mitt hĂ„r ut nĂ€r det inte Ă€r lagt pĂ„ spolar och stylat. Ganska dĂ„ligt med volym, fĂ„r man sĂ€ga. Är sĂ„ glad att jag lĂ€rt mig anvĂ€nda spolar och slutat med vĂ€rmeredskap som bĂ„de skadar hĂ„ret och gör att det gulnar.

Jag Ät ramen till lunch och sedan Äkte jag hem och korrade fÀrdigt min bok.

Och det var mÄndagen till onsdagen i bilder, det.