Vaknar av svagt porslinsslammer frÄn nedervÄningen. Genom dörrspringan till vÄrt sovrum ringlar sig doften av kaffe och björkved. Jag hör pappas och Annas röster som blanda sig med moster Mias. Ulf och Essa ligger med mig i den stora jÀrnsÀngen under duntÀcken och kuddar. Varma, mjuka och medvetslösa av trötthet. Jag vickar pÄ tÄrna och försöker vakna till liv. HÀggen utanför sovrumsfönstret flammar orange som eld mot den blÄ himlen och dagen kÀnns löftesrik.

Vi Ă€r i stugan för fiskevecka. Lingonplockarvecka. Ordna med veden-vecka. SĂ„ hĂ€rligt att vara hĂ€r i sju dagar och arbeta med kroppen, rusta för vintern, vara ute i friska luften och sedan sitta uppe sent och gagga i soffan. Är sĂ„ lycklig över att jag kan ta med mig mitt jobb och göra det hĂ€r – sĂ„ att jag fĂ„r vara pĂ„ min favoritplats pĂ„ jorden nĂ„gra dagar och fylla pĂ„ energi!

Började morgonen med att vittja nÀt och göra upp fisk med Ulf och pappa. Och nu ska jag skicka nÄgra mail innan jag beger mig ut i lingonskogen och fyller vinterförrÄden. Internetuppkopplingen Àr dock en fullkomlig katastrof sÄ vi fÄr se nÀr vi hörs igen!