Första oktober. Vaknade vid sju av att Ulf kröp ner bredvid mig i sÀngen. Kunde inte somna om utan gick istÀllet upp och gjorde eld i vedspisen och kokade kaffe. Det börjar ju vara vedspistemperaturer nu. Idag ska jag tömma ur alla krukor som kan frysa sönder, ta in mina dynor, hÀngmatta och hÀngstol samt taket till hammocken. BÀra bort de flesta utemöblerna och sÀtta i innerfönsterna. StÀda bort allt jag dragit fram i trÀdgÄrden Ànda sedan början av maj. Det Àr vemodigt men ocksÄ skönt.

Kunde sÄklart lÄtit det mesta stÄ kvar ett tag till. Men rÀtt vad det Àr kommer den första oktobersnön och jag Àr borta sÄ mycket den hÀr mÄnaden. Boken lanseras ju snart och imorgon kör jag ner till Falun nÄgra dagar för att signera alla tusentals förbestÀllda exemplar. Sedan hem igen. Och nÀsta vecka Äker jag och Bertil pÄ en jobbresa tillsammans över halva jordklotet. Och sedan Àr jag hemma nÄgra dagar innan jag hoppar pÄ tÄget till Stockholm för att göra Nyhetsmorgon. Och dÀrefter Àr det höstlov och dÄ reser jag bort igen.

En kompis frÄgade mig hur jag ska orka den hÀr mÄnaden? Hon vet ju hur illa jag kan lida resor i vanliga fall. Men det hÀr kÀnns bara roligt. Jag har hela tiden vetat om att hösten skulle bli intensiv. Velat att hösten skulle bli intensiv. Jag tÀnker inte spara pÄ nÄgon anstrÀngning för att fÄ ut min bok, nu nÀr den Àntligen Àr hÀr!

Jag lever ett vÀldigt cykliskt liv och pendlar under perioder mellan en mer introvert och extrovert livsstil. Har haft en period sedan 2018 (nÀr jag blev gravid med Ulf, sedan mammaledig, sedan pandemi) nÀr jag bara velat vara hemma. NÀr jag avsagt mig uppdrag som innebÀr att jag mÄste resa eller trÀffa mycket folk. Men nu svÀnger pendeln igen och jag söker mig mer utÄt. KÀnner mig mentalt redo för att inleda en ny fas i mitt arbetsliv. Njuter av att tÀnka pÄ allt jag kommer skapa de nÀrmsta Ären om jag bara fÄr vara frisk och stark.

Och med det sagt ska jag nu ta en macka till kaffet vid vedspisen. Och sedan bege mig ivÀg till gymmet. Det Àr nÀmligen precis vad som behövs för att hÄlla orken uppe!