Vaknade vid fyra imorse. Vid halv fem satt jag i bilen pĂ„ vĂ€g till Falun och vid halv sju ringde Erica upp mig. Det var tur – för jag var fruktansvĂ€rt trött och hennes samtal gjorde mig yster. Hon höll mig sedan sĂ€llskap i flera timmar sĂ„ att resan söderut formligen flög fram. Och sedan gjorde jag en telefonintervju om boken, pratade med min assistent Charlotte och avslutade resan med att ringa min kĂ€ra Susanne och prata om livets stora gĂ„tor och vĂ„r nĂ€sta livesĂ€ndning, Ă€nda tills jag var framme i Falun. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt nĂ„dde jag boksigneringen med ett brĂ€nnande halsont av heshet och ett strĂ„lande humör!

Anledningen till att jag Äkt till just Falun Àr att Förlagssystem ligger dÀr med hela mitt lager och alla signerade böcker som ni kommer fÄ hemskickade vilken dag som helst!

“Ta en bild nĂ€r jag signerar första boken” sa jag till Linnea pĂ„ förlaget. Det var tur att vi började med bilden och inte tog den i slutet av dagen – för nĂ€r vi passerat 3500 böcker kĂ€nde jag hur jag kroknade. Som tur var hade jag sĂ„ fin hjĂ€lp! En person lastade böckerna av pallen, en annan öppnade rĂ€tt sida för mig att signera pĂ„, en tredje stĂ€ngde boken och la den pĂ„ en ny pall. SĂ„dĂ€r höll vi pĂ„ i sex timmar. Och imorgon fortsĂ€tter vi.

Pall efter pall efter pall ska signeras. Och jag kommer pÄ mig sjÀlv med att bli helt rörd av insikten att alla böcker representerar mÀnniskor som vÀljer att köpa en bok som jag har gjort. Som vÀljer att lÀgga sina surt förvÀrvade slantar pÄ nÄgot som jag har skapat. Det Àr sÄ otroligt hÀftigt och ingenting jag nÄgonsin tar för givet.

Jag Àr egentligen inte alls intresserad av denna typ av böcker och undviker att konsumera nytt. Men jag har lÀst din blogg i Äratal och Àr sÄ imponerad av kvaliteten du producerar nÀstan dagligen. Mitt favoritstÀlle pÄ internet och helt gratis. SÄ jag vill verkligen bestÀlla nÄgra böcker som en slags betalning och tack för allt jobb du lagt ner. Jag kan ju ge bort dem i julklapp.

Skrev lÀsaren Johanna och det var ocksÄ ord som fick mig att snyfta till. Fan vad fina mÀnniskor det finns!

Men nu Àr klockan nÀstan midnatt. Fötterna vÀrker, axlarna likasÄ. Ska försöka fÄ lite sömn innan morgondagen dÄ allting börjar om igen! Godnatt.