– Jag viiiiill inte Ă„ka hem

Var det enda som hördes imorse nĂ€r vi packade ihop. SjĂ€lv svor jag över snön som vrĂ€kte ner och gjorde tanken pĂ„ hemresan extra motbjudande. IvĂ€g kom vi i alla fall – med nöd och nĂ€ppe – men hann inte köra fullt tio minuter innan det tog tvĂ€rstopp. En tankbil hade vĂ€lt över vĂ€gbanan, pĂ„ grund av det dĂ„liga föret.

Vi stod en halvtimme och vÀntade och jag sÄg batteriet pÄ elbilen (som redan var lite snÄlt laddat) ticka ner. Vi skulle inte lyckas ta oss fram till vÄrt laddstopp om det fortsatte pÄ det hÀr sÀttet. Samtidigt rasade det ner sÄ mycket snö att jag knappt sÄg tre meter framför mig. Skulle vi försöka köra en annan vÀg hem skulle det innebÀra en omvÀg pÄ nÀrmare 26 mil. I fruktansvÀrt före.

SÄ jag tog mitt förnuft till fÄnga, vÀnde bilen och krypkörde tillbaka till stugan. LÄste upp, slog pÄ vatten och element. Gjorde upp eld, tÀnde lampor och tog pÄ mig tjocksockar. Sedan messade jag fröknarna om att barnen blir borta imorgon, messade Malin om att vi mÄste skjuta upp poddinspelningen och sedan messade jag min PR-ansvariga Jenny för att meddela att jag inte hinner hem för att medverka i SVT som planerat.

NÀr allt sÄdant var ombesörjt kÀndes det plötsligt enormt lyxigt och skönt att fÄ en bonusdag helt utan att det var meningen. Vi har legat i vardagsrummet med tÀnda ljus och lyssnat pÄ Harry Potter och fÄngen frÄn Azkaban. Jag slumrade en stund och sedan la vi pussel. IkvÀll ska vi Àta grillchios och se pÄ Sveriges Historia som har premiÀr.

Imorgon hoppas vi pÄ framkomliga vÀgar och uppehÄll.