I fredags delade jag en listan pĂ„ allt jag skulle göra i helgen för att komma ikapp. Dagens blogginlĂ€gg blir en kontroll av listan – för lĂ€ngre Ă€n sĂ„ strĂ€cker sig inte min fantasi denna snötyngda, grĂ„ söndag.

-Montera ner och ta in hammocktaket jag glömt ute helt översnöat

Check! Men det Ă€r SÅ irriterande nĂ€r man missat att göra nĂ„got i tid och sedan fĂ„r en massa extrajobb som straff. Det var is i skruvarna sĂ„ jag fick vĂ€rma dem med en tĂ€ndare. Sedan hade taket frusit fast i metallen sĂ„ jag fick plocka in alltihopa och tina det innan det gick att montera loss. Nu Ă„terstĂ„r bara att tvĂ€tta och lĂ€gga undan tyget. FĂ„r skrubba det i badkaret med diskmedel nĂ€r orken faller pĂ„ nĂ€sta gĂ„ng. GĂ„r ju inte att köra i maskin.

-Flytta ljusslingorna i trÀdgÄrden och hÀnga upp fler

Ja! Satte idag upp ljusslingor pÄ nÄgra nya stÀllen i trÀdgÄrden. I rosenbuskarna vid farstubron bland annat. Syrenerna dÀr jag annars brukar hÀnga slingor Àr nÀmligen för höga nu. Det krÀvs fyra nÀt per buske och det kÀnns ju helt orimligt. Satte ocksÄ upp ett nÀt i thujan som Àr vÄr permanenta utegran.

-StÀda tvÀttstugan hjÀlpligt och tvÀtta till botten av korgen.

Jag kan inte pÄstÄ att jag stÀdade tvÀttstugan. Plockade bara undan det vÀrsta. TvÀttade dock till botten av tvÀttkorgen! Nu ÄterstÄr bara att vika skiten.

-StÀda sovrummet lite och lÀgga in den stora mattan som varit ute i tÀltet hela sommaren.

Yes. StÀdade sovrummet, vek ihop alla klÀder och dammtorkade överallt. HÀngde sÀngklÀderna pÄ vÀdring, dammsög och avslutade med att lÀgga ut mattan.

-StÀda min del av hallförvaringen

Ja, men ganska slarvigt.

-BÀra upp dynorna till hammocken, de som legat i groventren i en mÄnad. De ska upp pÄ garagevinden.

Yes. Jag packade ihop och bar bort dem pÄ vinden. Tog inte mÄnga minuter sÄ jag förstÄr inte att jag gruvat mig för det i en mÄnad.

-Styla om i köket, byta gardin, sÀtta fram lite mer vintriga saker pÄ hyllorna.

Plockade bort allt vitt och blÄtt, plockade fram allt grönt och rött. Dammtorkade alla hyllor och lister. Men bytte inte gardiner. Har en plÄtning kvar att göra som krÀver ljusa gardiner och sedan ska jag byta till nÄgot annat!

-StÀda och göra höstfint pÄ punschverandan. Ser ut som en soptipp just nu!

Ja, jag tömde den, stÀdade den grundligt och möblerade om. Ulf hjÀlpte mig att sopa och dammsuga. Jag hÀngde upp ljuskransar i fönsterna och förberedda ytorna för att kunna ta in fina fÄng med granris och annat. SjÀlva piffandet fÄr jag dock fortsÀtta med en annan dag.

-Byta klÀdsel pÄ soffan. BestÀllde ny klÀdsel till vÄr Norrgavelsoffa för sex veckor sedan och nu Àntligen Àr den klar.

Jaaa! Det gjorde jag och det blev SÅ fint. Skönt att fĂ„ bort det grĂ„ ur vardagsrummet. Sedan möblerade jag om och spikade upp en tavelvĂ€gg.

-Den hÀr sista punkten stod inte med pÄ listan men jag skriver upp den i efterhand. SÄ jobbar nÀmligen ett listproffs som vill belöna sig sjÀlv. Jag klÀdde om kökssoffan med ett av sommarens loppistyg. Möblerade om i matrummet, bytte plats pÄ tvÄ vitrinskÄp och bar ner alla pelargoner pÄ vinterförvaring. Nu trÀngs vintrigare blommor i mina fönster och det Àr sÄÄÄ vinterfint hÀr hemma.

Utlovar före och efterbilder sĂ„ snart jag orkar fotografera. Men nu har jag farit runt som en iller hela lördagen och halva söndagen. SĂ„ nu tĂ€nkte jag beordra allmĂ€n lĂ€sning för barnen och krypa upp i soffan. Alla lĂ€ser just nu Harry Potter. Folke lĂ€ser FĂ„ngen frĂ„n Azkaban, Bertil lĂ€ser Den flammande bĂ€garen och jag lĂ€ser Fenixorden. Ett sĂ„nt mys! Ulf dĂ€remot – han fĂ„r en stund med paddan istĂ€llet. MĂ„tta med allt.