HÀr kommer det lÄnga inlÀgget med tusen saker som har hÀnt sedan sist!

Jag var ju gÀst i P4 Extra med Titti och det var sÄ otroligt trevligt! Fick sÄ fin respons efterÄt ocksÄ. Vi var bÄda lite förvÄnade över lÀngdskillnaden pÄ oss. Jag trodde Titti var lÀngre och hon att jag var kortare. Folk tror alltid att jag Àr kortare Àn vad jag Àr i verkligheten. 178 cm plus klackar varje dag!

PÄ onsdagar nÀr barnen har scouterna brukar jag trava runt i Vindeln i 90 minuter medan jag vÀntar. Alltid i telefon med Elina för att avhandla viktigheter. GÄr runt och kollar pÄ fina hus och fönstertittar diskret.

Och promenerar i mörkret pÄ kyrkogÄrden. SÄ fridfullt med kyrkogÄrdar i mörker.

Ulf har haft sin skid-debut för Äret. SjÀlv vÀntar jag nog hellre tills det kommit lite mer snö.

Jag har jobbat massor med Susanne senaste veckorna! Vi har sÄ mÄnga olika saker pÄ gÄng.

Det Àr roligt och lyxigt för Susanne har alltid mat med sig.

Den hÀr gÄngen var det en armenisk linssoppa med aprikoser och crack bread pÄ sidan av.

Farligt gott!

Jag har passat Klas och Ylva ocksÄ. Ulf som Àr vÄr bebis blir sÄ stor och duktig nÀr han har Lill-Klas pÄ besök. HÄller honom i handen, hjÀlper honom tvÀtta munnen efter maten, uppmuntrar honom och pratar med sin snÀllaste röst.

Alla borde fÄ ha ett smÄsyskon och öva pÄ sÄnt hÀr. Och eftersom ingen ska behöva vara yngst fÄr man fortsÀtta föda barn i all oÀndlighet eller tills ens Àldsta syskon börjar fÄ egna barn som man fÄr sköta om.

Efter maten skulle de “leka basket” i kĂ€llaren och “baska” med varandra. Klart intressant syssla!

I fredags skulle jag in till stan pÄ morgonen och inte EN ENDA SAK gick rÀtt. Blev en halvtimme sen till trÀningen för att bilen vÀgrade starta, för att jag tappat bort min plÄnbok och för att massa olika andra saker bara krÄnglade. Var pÄ sÄ ilsket humör nÀr jag kom fram.

Men efter en timmes trĂ€ning lĂ€ttade det betydligt. Sedan Ă„terupptog jag traditionen frĂ„n förra vintern, nĂ€mligen att stanna kvar efterĂ„t och arbeta frĂ„n en solstol. NĂ€r det Ă€r tjugotre minus ute Ă€r det nĂ„gonting extremt lĂ€kande med att fĂ„ sitta i baddrĂ€kt i 30 graders vĂ€rme och skriva. Alla jobb passar inte att göra hĂ€r – men att skriva funkar finfint.

PÄ fredagen kom gammor och hÀlsade pÄ över helgen. Spelade Othello med Uffe som hittade pÄ nya regler allt eftersom han höll pÄ att förlora. Nöden Àr uppfinningarnas moder!

Folke ritade och Bertil höll pÄ med ett schema över alla sysslor, lÀxor och gympapÄsar de ska ha med sig varje dag. Bra initiativ! Vi tejpade upp det pÄ insidan av skafferiet sedan, sÄ de kan kolla i det sjÀlva varje morgon.

Lördagen gick Ät till stÀdning för oss vuxna medan barnen var ute och Äkte skrana i mördarbacken och sedan kurade inne med gammor.

PÄ kvÀllen gjorde vi eld i bastun och sÄ bastade vi allesammans! Ultimata ledighetskÀnslan infinner sig nÀr man fÄr vara i vÀrme.

Söndagsmorgonen var kall men fin. Ska ta in mina glaspumlor nu och hĂ€nga upp röda plastkulor istĂ€llet. Är inte det kul? Julgranskulor utomhus? Jo jag tror det blir festligt!

Tror inte grenarna hÄller sÄ bra för tunga glaskulor vintertid.

HÀr ska ocksÄ piffas och göras iordning en smula. Ska fixa en utegran som kan stÄ pÄ bron och sÄ ska mina röda vimplar hÀngas upp sÄ det ser lite juligt ut!

Är sĂ„ tacksam för hur kall den hĂ€r hösten har varit. Slask Ă€r mitt sĂ€msta vĂ€der men som tur Ă€r kom frosten tidigt och sedan har det varit riktigt kyligt.

Jag bestÀmde mig för att göra en liten utflykt med barnen och gammor.

Packade en picknickkorg och skridskovÀska och drog ner till sjön dÀr jag stÀmt trÀff med Stina, Elle och Ada.

HÀrligt med skridskopremiÀr!

Isen var lite kullrig men gick att Äka pÄ ÀndÄ.

Vi körde tagen och ett, tvÄ, tre ost.

Det senare var vÀldigt svÄrt för Stina som inte kunde bromsa utan ofelbart gleeeed fram som en staty lÄngt efter att det skrikits OST! Gulligt!

NÀr tÄrna frusit ihop bytte vi om till vinterskor

Och gjorde upp en brasa för att kunna grilla korv. Som ni ser var korvpeppen enorm. Alla fixerade elden med blicken och önskade sig glödande kol.

Hungriga ungar.

Falukorv pÄ mjukaka

Röken stod rakt upp i kylan. Och sedan vi Àtit och druckit rusade vi hem för att vÀrma oss!

Gjorde eld i vedspisen och drack flera baljor kaffe och tÀnde ljus i hela huset. Var kall in till mÀrg och ben.

Och att vara inomhus var himmelriket.

Men pÄ kvÀllen hade jag stÀmt telefontrÀff med Elina sÄ dÄ var det bara att svida om och gÄr ut pÄ promenad. Gick rakt ur i mörkret, slÀckte pannlampan och lÀt stjÀrnorna visa vÀgen.

Och det var den senaste tiden i bilder, det!