Klockan ringde 04 imorse och termometern nĂ€r jag körde in till stan visade pĂ„ -29 grader. Nu ska jag Ă„ka tĂ„g i mĂ„nga timmar innan jag Ă€r framme i Stockholm. Jag ska ner och göra Nyhetsmorgon, RIX FM och lite annan press för boken. Och sĂ„ ska jag signera min bok ikvĂ€ll pĂ„ Adlibris Market, Kungsgatan 15 mellan 17-18.30. Är du i krokarna fĂ„r du hemskt gĂ€rna komma förbi. Älskar att fĂ„ ansikten pĂ„ lĂ€sare! Och har du redan köpt en bok och vill fĂ„ den signerad Ă€r det bara att ta med den ocksĂ„ förstĂ„s. Eller bara komma och sĂ€ga hej. Jag gör ingen annan signering i vinter sĂ„ det hĂ€r Ă€r min chans att trĂ€ffa lĂ€sare.

Jag gruvar mig alltid för att Äka bort i december. SÀrskilt till Stockholm eftersom jag Àlskar att vara hemma pÄ byn inför jul och göra mysiga, lugna saker. Men jag vill samtidigt göra precis allting jag kan för att hjÀlpa min bok. Det finns nog ingenting jag gjort i mitt jobb (förutom den hÀr bloggen) som jag varit mer stolt över. Mer nöjd över slutresultatet. Mycket för att jag fÄr höra sÄ fina ord frÄn er lÀsare. Men ocksÄ frÄn farbröder, folk som inte lÀser min blogg, random busschaufför eller granngubbe. Personer jag aldrig hade trott skulle lÀsa eller uppskatta boken men som pratar om den med sÄdan vÀrme!

Som en del av min charmoffensiv mot huvudstaden tĂ€nker jag Ă€gna mig Ă„t mysiga julsaker trots att jag Ă€r hĂ€r för jobb. Jag ska förbi Old Touch och kolla pĂ„ grejer och sĂ„ ska jag gĂ„ i Gamla stan som en riktig turist. Och framförallt har jag bokat nĂ„got jag drömt om i flera Ă„r – nĂ€mligen en dramatiserad visning av Hallwylska palatset. Jul i palatset heter den och jag kĂ€nner mig nipprig av tanken.

Innan jag reser hem igen ska jag trÀffa min kompis Sanna och hennes barn och och Àta middag och det blir pricken över i:et. Och nÀr jag kommer hem vÀntar Àntligen lugnare veckor. Sedan höstlovet har det varit vÀldigt mÄnga arbetsdagar som snittat pÄ tolv timmar. Det funkar som bekant dÄligt i lÀngden.