Här kommer hött och pött från veckan som varit.

Vi städar alltid huset lördag förmiddag. Kanske låter tråkigt men det hinns sällan med under veckorna och då får det bli så här. Viktig grej när man städar: att ställa upp alla möbler så man rationellt och enkelt kommer åt överallt.

Jag har väckt mina pelargoner. De ser alltid helt förfärliga ut i februari! Men skenet bedrar.

Efter lite ny jord ovanpå, försiktig beskärning och en skvätt vatten så sätter de igång att växa!

Förra lördagen sken solen från klarblå himmel. Bertil och Folke kokade varm choklad och bredde smörgåsar sedan tog Bertil sina turskidor och Folke snöskorna och så besteg de berget i skogen bakom oss. Essa hängde med såklart. De fotade när de var på toppen.

Men först ringde de och undrade vad de skulle göra med Essa. Hon bara morrade och skällde sista biten. Hon blev tydligen less på att gå i djupsnön.

Hem kom svettiga och glada barn. Och gammor som var på besök! Det spelades kort och åts lördagsgodis.

Och Bertil försjönk i en rollspelsbok han fått av sin faster Josefin.

Soligt och ganska kallt ute.

När städningen var avklarad spelade vi Bondespelet. Det tar en hel eftermiddag i anspråk.

Och sedan blev det middag. Jakob som håller på att renovera sitt kontor och bygga sin klinik kom hem i arbetskläder.

Och jag la massor av tid på att laga en maträtt som inget barn gillade.

Jag var och klippte mig också. Och dagen innan hade jag gjort ett browlift så ögonbrynen såg helt crazy ut. Man måste vänta 48H efter färgning och permanent innan man får blaska av ansiktet igen och de 48 timmarna är plågsamma utan lugg.

Hoppar till varje gång jag ser mig i spegeln. Mina barns reaktion

Bertil, förfärad: Men vad har du gjort?!!!

Glad och förirrad Folke: Men vad har hänt med dig mamma?! Ojoj!

Ulf kom istället framrusande och ville pussas: Du är så fiiiiiiiin!

Är lite stilförvirrad just nu. Men det är det som är det spännande. Att få sin stil omskakad.

Essa har haft en lugn vecka. Som varje vecka. Nu när barnen sover i egna sängar är det bara Essa vi delar säng med. Hon ligger raklång mellan oss så man får klorna i ryggen när man vänder på sig. En riktig primadonna.

Jag har hunnit veckans andra träningspass efter den segdragna förkylningen. Det var tungt som attan. Hoppas nu att jag får vara frisk och bygga upp kroppen igen, för det behövs!

På fredagen åt jag lunch med den här pinglan. Jag har nog inte skrivit om det på bloggen, bara pratat om det i podden. Men Erica har ju slutat jobba med mig efter sju år. Hon har faktiskt helt bytt karriär och jobbar nu inom polisen istället. Så spännande och roligt för henne – och trist för mig. Men nu skulle vi äta lunch och fira att hon fyllt jämt!

Vi har vårt bås på REX där vi kan tala ostört.

Fanns mycket att avhandla innan jag åkte hem igen och tog fredag. När jag kom hem hade pojkarna lagat mat och dukat så det var bara att sätta sig och njuta!

På lördagen vaknade jag tidigt för jag skulle till Frälsningsarmen i Hällnäs för att prata på en kvinnofrukost.

Så gott fika och så många trevliga personer som jag träffade där!

När jag kom hem igen hade farmor kommit på besök. Det var klabbsnö ute, så de gick ut och byggde fantasidjur.

Bland annat Bolibompadraken. Och jag var inne och gjorde lördagsstädningen i lugn och ro.

Till och med barnen tycker att Mello är för dåligt så istället såg vi Kung Fu Panda och därefter spelade barnen Magic.

Söndagsmorgonen var solig och underbar. Jag ringde min syster och gick en långpromenad längs skoterspåren. När jag kom hem tog Jakob barnen och åkte till badhuset och jag fick några timmar att bara sitta och måla.

Och på kvällen gick jag på lovsångsgudstjänst med nattvard och förbön. Så fint och värdefullt! Tårarna bara rann.

Och så ringde Elina så då gick vi en kvällspromenad tillsammans. Jag valde vägen utan gatlysen, men med månskenet som sällskap. Och när jag kom in igen hade jag gått nästan 20 000 steg den dagen. Så då kraschade jag i säng.

Och nu är det en ny vecka! Jag ska få se de första skisserna på min bok som Lotta satt tänderna i. Jag ska fota till boken, jag ska spela in två poddavsnitt och jag ska skriva två samarbeten. Det finns med andra ord en hel del att sätta tänderna i – för nästa vecka är det sportlov!