I slutet av jullovet när jag blickade fram mot sportlovet, kändes det som en enormt lång vandring. Så många tunga, grå vinterveckor som skulle klaras av. Förkylningar, hämtningar och lämningar i mörker. Läxläsning och massor av jobb. Men igår konstaterade jag och Jakob förvånat till varandra att vi snart är där?! High five vad vi varit duktiga och kämpat på! Och inte minst har barnen varit väldigt tappra. Nu börjar de se sådär blekgrå ut i plytet.

Jag unnar dem verkligen en veckas sportlov hos gammor. Skidåkning, Magic-spelande, bokläsning, ritstunder, kojbyggen och allt annat roligt man kan hitta på. Så att de får tillbaka rosor på kinden och solsken i blick. Själv hänger jag med, men behöver jobba med boken. Fast på lediga stunder planerar jag att åka enorma mängder längdskidor, precis som förra sportlovet. Även det spenderade hos gammor och var ohemult härligt.

Idag ska jag jobba med receptutveckling och lyssna på poddar. Vädret är grått och trist så jag är glad att få vara inomhus och försjunka i något väldigt handfast.