Vi firar ju jul hemma i år och jag har huvudansvaret för maten. Tycker att det är roligt, men väldigt lagom att ordna julen här vartannat år. Då hinner jag ju längta lite mellan varven. Har börjat så smått med de rätter och fikabröd som man kan frysa in. Med betoning på smått, för än är det mycket kvar att laga.

Detta har jag gjort:

Julköttbullar

Kålrotslåda

Saffransbullar

Pepparkakor

I helgen planerar jag att fortsätta med:

Långkål

Brunkål

Rån (till julaftonsdessert, serveras med grädde och hjortronsylt)

Hasankakor samt två till julkakor jag ännu inte bestämt mig för

Nästa vecka tänkte jag göra och frysa in:

Västerbottenspaj

Janssons frestelse

Julgodis 2-3 sorter

Dagarna innan jul gör jag:

Sillarna

Julskinkan

Laxen (om jag gravar den själv)

Sillsallad

Rödbetssallad

Griljerar revbensspjäll

Och på själva julafton gör jag det som man inte kan förbereda. Som till exempel

Brysselkål med honung och apelsin

Sallader

Snitta och steka prinskorvar

Dekorera ägghalvor

Och säkert femton grejer till som jag inte kommer på precis i skrivande stund. Jag gillar verkligen att laga mat till kalas och fester. Om jag bara har gott om tid på mig, slipper stressa på slutet och har bra assistans på själva kalasdagen.