Förra helgen tog jag mig äntligen ut för att vittja några av mina kantarellställen. De levererade!

Sån lycka att böja sig ner och plocka detta guld i naturen.

Tog hem och rensade och gjorde en vansinnigt god kantarellpasta.

Så lyxig och enkel helgmat!

Kantarellpasta med parmesan och persilja
Portioner
2 stora
Tillagningstid
30 minuter
Ingredienser
200 g kantareller
Smör att steka i
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk vitvinsvinäger
1 msk kantarellfond
1 dl riven parmesan
Färsk örtkrydda, tex persilja
2 portioner färsk pasta, tex tagliatelle
Salt och peppar
Gör så här
- Lägg kantarellerna i en torr stekpanna och låt dem steka tills de vätskat av sig. Tillsätt då smör och låt det steka in.
- Finhacka en rödlök och låt gå med i smöret och stekas en stund. Skiva ner en vitlöksklyfta.
- Slå på grädde, vinäger, kantarellfond och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan, addera någon matsked av pastavattnet i kantarellsåsen och tillsätt sedan pastan i såsen. Toppa med parmesan och färska kryddor och servera genast.