Förra helgen tog jag mig äntligen ut för att vittja några av mina kantarellställen. De levererade!

Sån lycka att böja sig ner och plocka detta guld i naturen.

Tog hem och rensade och gjorde en vansinnigt god kantarellpasta.

Så lyxig och enkel helgmat!

Kantarellpasta med parmesan och persilja

Portioner

2 stora

Tillagningstid

30 minuter

Ingredienser

  • 200 g kantareller

  • Smör att steka i

  • 1 rödlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 dl matlagningsgrädde

  • 1-2 msk vitvinsvinäger

  • 1 msk kantarellfond

  • 1 dl riven parmesan

  • Färsk örtkrydda, tex persilja

  • 2 portioner färsk pasta, tex tagliatelle

  • Salt och peppar

Gör så här

  • Lägg kantarellerna i en torr stekpanna och låt dem steka tills de vätskat av sig. Tillsätt då smör och låt det steka in.
  • Finhacka en rödlök och låt gå med i smöret och stekas en stund. Skiva ner en vitlöksklyfta.
  • Slå på grädde, vinäger, kantarellfond och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan, addera någon matsked av pastavattnet i kantarellsåsen och tillsätt sedan pastan i såsen. Toppa med parmesan och färska kryddor och servera genast.