Rosetter och diadem

Ta ett fult diadem. Jag tog ett som jag hade när jag var liten.

Leta upp ett fint tyg som du gillar. Riv till en ordentlig bit

Plocka fram textillimmet. Fålla kanterna på tyget. Om du är lika lat som jag så limmar du fållarna istället för att sy. Klä sedan in diademet i tyget genom att klistra fast det.

109274-208

Forma en rosett av tyget och nästa/klistra fast den på lämpligt ställe. Tänk "ju större dessto bättre"  Min rosett blev fjantigt liten…Tänk dubbla storleken ungefär!

Volia! Här har du ett sött och garanterat eget diadem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Rosetter och diadem”

  1. snyggt! men man kanske inte har ett gammalt diadem liggandes bara.. då måste man ju köpa ett först, men det blev snyggt!

  2. Clara: Ja, det är sant, men det finns ofta skabbiga billiga att köpa från typ kupan, att klä om billigt!

    Christin:Vd kul att du tyckte det 😀

    Camilla, Emelie och Sofia:TACK, rutigt är såå fint!

  3. Ohoo, jag inser just nu att det finns människor som är väldigt lika mig, pysselmässigt. Får alltid för mig att jag ska göra små egna varianter av saker och ting eftersom det blir roligare och mer personligt. Har klätt om ett diadem innan men nu blev jag jätte sugen på att göra det igen… får bli kvällens mission. I helgen tog jag en stooor sammetsrosett och gjorde hårklämma av. Cute!

  4. Aenigma: Åh, vad kul. Vilket sammanträffande! Visst är det kul att pyssla med lagom svåra saker?! det är lixom inte som att försöka sy ett par jeans, det är enkelt men blir unikt i alla fall. Du får ta och visa upp diademet på bloggen sedan, så att jag får se resultatet!

  5. Ja, jag får galna pyssel-ryck då jag gör om allting på mitt egna lilla vis. Nu blev jag så inspirerad så att jag kutade kutade iväg och norpade åt mig 4 diadem som jag ansåg kunde offras från mig själv, hämtade massor av tyg och blev sittande på golvet med lim över halva mig och alla diadem halvgjorda… Men roligt är det och jag ska försöka göra klart och dokumentera ikväll, annars blir det imorgon! TjOoo

  6. Aenigma:hah, det där känner jag igen mig i! Jag påbörjar en massa hela tiden men har sällan orken att göra färdigt. Därför är det bra med små projekt, då lågan hålls uppe tills man blivit färdig! Blir kul att se resultatet!