Do and Don’t på skithuset

Det finns ett folknöje, geografiskt spritt över hela landet. Ett nöje som vi ägnar oss åt i tysthet. Ett nöje som är litet men naggande gott. Oskyldigare är krogen, men festligare än en norgehistoria. Ett folknöje värt att uppmuntra, uppbygga och bevara. Ett nöje som inte är tarvligt eller till skada. Ett nöje som är till förkovran och bildning för Svea nation. Och detta nöje kallas " Snoka i folks badrumsskåp"

Jag är en förespråkare av detta nöje. Jag gör det själv varje gång jag besöker en ny plats och där lånar toaletten. Men jag vet också vilka fallgropar detta nöje har, och vilja mindre trevliga baksidor man kan råka ut för som "snokare". Därför har jag sammanställt en guide. En do and don't lista till dig som äger ett badrum och alltså driver ett sådant här "nöjespalats". Jag ber er alla att lyssna, till listan som nu följer. Jag kaller den:

Do and Don't på skithuset

Do lämna skåpdörrarna på glänt, så att de låter mindre när dina gäster i hemlighet försöker öppna dem

Don't
ha svåröppnade skåpdörrar, de fungerar avskräckande

Do olja gångjärnen så att dörrarna kan öppnas ljudlöst

Don't ha gnekande dörrar som låter när man öppnar dem. Detta kommer avskräcka gästerna och leda till att de kanske inte vågar gräva i dina skåpar.

Do ha lite stökigt, så att du inte ger snokande gäster dåligt samvete över sina slabbiga skåpar

Don't ha för stökigt så saker ramlar ut på ett överraskande, obehagligt och framför allt ljudligt sätt.

Do lämna saker som läppstift och läppglans framme. Det kan vara trevligt för gästerna att prova.

Don't lämna saker som läppstift och läppglans framme ifall du har munherpes och gästerna inte är informerade.

Do lämna medicinburkarna framme, så man kan läsa vad medicinen används för (potens, vårtor mm)

Don't lämna mystiska medicinkapslar slarvigt utspridda i badrumsskåpet. Detta leder till förvirring för snokaren/besökaren som inte vet vad de ska användas till. Du vill väl inte att dina gäster av misstag ska ta piller avsedda för rumpan, i munnen?

Do lägg fram lite lektyr på toan. Då kan de skylla på den, när de varit borta länge. "Damernas dassbok" är att rekommendera.

Don't påpeka att en gäst varit på toa länge. Ibland beror det inte på att de snokat, utan på att plommonkompotten du bjöd på, gjort dem lös i magen.

Nåväl. Nu har ni några riktlinjer. Jag ber er följa dessa. För nationens skull, och för bevarandet av detta folknöje.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Do and Don’t på skithuset”

 1. Man frågar innan man “lånar”.

  Det heter “badrumsskåpsbild”. Ett ord.

  “Skåpar”??? Är du invandrare?

  Givet ämnet är jag glad att jag aldrig kommer att ha dig som gäst i mitt hem.

 2. Ah, nu såg jag det där med “kristet”. Det förklarar din förkärlek för att snoka i andras angelägenheter.

 3. Do ha parfym i badrumsskåpet. 🙂
  Jag har faktiskt tänkt lite på att folk nog kikar i mitt badrumsskåp när de är på toa…och det känns ganska kul. ^^

 4. Wow, verkligen! Jättefint skåp! Brukar också fixa så det är sån ordning här hemma. Men eftersom jag delar stället med två andra brukar det sällan vara särskilt länge 😛 Jag har istället full kontroll över min garderob! 😀

 5. Growdahn: haha, ja jag brukar placera ut några saker lite strategiskt, tex läppglans och parfym, för det vet jag att i alla fall jag brukar gilla att kika på!

  Debbie: Åh, att du lyckas! jag har totalt kaos både på toa och i garderoben. kanske framför allt den sistnämnda!

  Linda: vad kul att tdu tycker det!!

  Sanna: haha, tack 😀

  Emma: Ja, brukar du också göra det eller? 🙂

 6. Min boro hade som partyförberedelse att ta badrumsskåpet, fylla det med sån där frigolit som du häller i kartonger och sedan sätta upp det igen.

  Livade upp stämningen varje gång han hade fest och någon öppnade badrumsskåpet och all frigolit rann ut – försök stoppa in den igen du!!!

  muahahaha, vi är lika ondsinta hela syskonskaran kan jag tillägga…. Men å andra sidan kan vi TA skämt oxå, så det jänar kanske ut sig.

 7. Hahaha.. jag trodde jag var den enda som kollade i andras badrumsskåp 🙂 Roligt att höra att jag inte är ensam om det.

 8. Oj, nej badrumsskåp tycker jag är väldigt privat, skulle inte vilja att någon kikade där (men inte som att jag skaffar hängelås direkt). Tycker att har jag dörrarna stängda så ska det respekteras, allt de kan tänkas behöva (typ tvål) finns ju tillgängligt. Man går ju inte o drar i folks garderober osv heller?
  Faktiskt så bekände en vän i början på bekantskapen att hon ALLTID snokar i folks badrumsskåp o lådor osv vilket jag tyckte kändes obehagligt och hon blev följaktligen inte hembjuden till mig faktiskt (okej fanns lite andra anledningar också men det var en starkt påverkande faktor. inte som att jag orkar städa INUTI LÅDOR o SKÅP inför besök)!