109274-775
( "Pinsamma riktlinjer" eller "underbaraclara vädrar sina HankyPankys")

Jag gjorde en rejäl tabbe idag. Gick omkring på jobbet med kjolens dragkedja helt nere, så att min rumpa och mina svarta spetsHanky Panky syntes i all sin härlighet! MIn chef upptäckte det, och jag drog skrattande upp dragkedjan igen. Men snart visade det sig att ALLA hade sett det, men ingen sagt något. Folk vågar inte och vet inte hur de ska bemöta pinsamma situationer.

Nåja, ingen skada skedd, för jag är inte lättgenerad. Två gånger har jag tuttflashat vilt främmande män, när jag tagit av mig tröjan och BHn och allt lixom följt med av. Jag har satt mig på ickeexisterande stolar och ramlat bakåt. Tagit på mig tröjor bakfram, glömt ta på mig sockar, råkat skicka iväg gårdagens trosor genom kapprummet i skolan och spräckt grensömmen i flera byxor. Och idag gick jag alltså med rumpan bar! Jag har pretty much gjort allt pinsamt som finns i klädväg. Även i andra pinsamhetskategorier. Och där har jag gjort bort mig hundra gånger värre och smärtsammare.

 Jag är alltså  en synnerligen pinsam människa som kommer skämma ut mina barn tills de gråter, när den dagen kommer. Men eftersom att jag ständigt skämmer ut mig själv så är jag bra på att hantera sådana situationer. Så lyssna mina kära vänner på vad Underbaraclara kallar sina: Pinsamma riktlinjer

  1. Om någon har snor i näsan/mat mellan tänderna/ mascara på kinderna mm tillämpas denna regel som heter: SÄG TILL PERSONEN GENAST! Man kan helt enkelt uttrycka det såhär "Du har något där" och peka mot det pinsamma. Genast brukar denna person uppsöka en spegel. Enkelt och bra!
  2. Om personen är lite trög och vägrar fatta vad man menar, måste man vara tydligare. Då gäller det att vara specifik. Säg: "Jag tror du har råkat sätta dig i något". Viska detta diskret och ropa det inte dina mensmisstankar över rummet. Särskilt ifall det inte är mensfläckar utan chokladfläckar. För då ligger det pinsamma hos dig helt plötsligt!
  3. Om du råkar spotta på den du pratar med, så säg det högt! "Oj, nu spottade jag på dig" . För då känner sig personen i fråga inte fräck för att den torkar bort det!
  4. Förövrigt kan man säga om allt pinsamt man gör: "Oj, det här var pinsamt!" sedan skratta åt sig själv för det klantarschel man är. Det förtar det piniga. Det pinsammaste som finns är att bevittna någon som gör bort sig och skäms. Huu vad jobbigt!
  5. Om någon gjort bort sig, var barmhärtig och gå raskt vidare till ett nytt sammtalsämne och glöm att det nyss var pinsamt.
  6. Om du själv skämt ut dig, ta det inte så allvarligt. Man är inte utskämd om man själv inte skäms. Jag skäms nästan aldrig. Jag skrattar stort istället. Det blir så mycket mindre pinsamt då.
  7. En annan bra sak att minnas är att folk mest tycker synd om dig, inte att du är pinsam. Och för att de tycker så synd om dig kommer de snart att förtränga det pinsamma som hänt.
  8. Sist men viktigast är denna universiella sanning: "Du skulle inte oroa dig så mycket för vad folk tänker om dig, om du visste hur sällan de tänker på dig"

(Kan vara bra att minnas när du visat arschlet för halva stan)