Fixa frisyren: Lockigt

109274-778109274-776

Många har frågat hur jag gör för att få mitt raka hår lockigt. Det är inte det minsta svårt! På kort hår som mitt avänder man med fördel klassiska tantpappiljotter. De finns på Åhlens eller HM eller i din mormors badrum. Tipsen har jag själv kommit på efter flera års idogt hårrullande!

Du behöver:

Kam
Pappiljotter
Läggningsvätska, tex Hot Curl eller Glimour
Hårspray, tex Elnette
Hårtork

 1. Rulla ditt nytvättade hår när det är nästan helt torrt, bara lite lite fuktigt,
 2. Fukta håret lätt med läggningsvätska. Jag använder Glimour från Glimour eller Hot Curl från Loreal. De innehåller Alkohol vilket gör att håret torkar snabbare. Börja därför rulla håret omedelbart.
 3. Börja fram i pannan, rakt ovanpå huvudet med att rulla en spole. Ta inte för mycket hår på rullen! Rulla håret från ansiktet för att få lockarna att “rulla bakåt”
 4. Arbeta dig sedan bak över hjässan, i en rak linje.
 5. När en sådan linje rullats över huvudets mitt, övergår du till sidorna. Rulla dem på samma sätt. Ifall läggningsvätskan torkat in, spraya på mer.
 6. När hela håret är rullat blåser du det varmt med hårtorkens diffusermunstycke. Speciellt ifall läggningsvätskan aktiveras av värme, som tex Hot Curl gör.
 7. Låt sitta, gärna någon timme, tills håret är ordentligt torrt. Man kan avsluta med att blåsa håret med kall luft, vilket fixerar lockarna i spolarna så att de blir “fastare”.
 8. Plocka försiktigt ut spolarna. Börja i nacken och sluta i pannan för att undvika trassel.
 9. Rör Inte Håret! Använd massor av hårspray, förslagsvis Elnett från Loreal. Kamma sedan försiktigt igenom lockarna med fingrarna, så att de inte blir raka utan bara lite “luftigare”.

Voila! Nu kan du ta sådana här häftiga kolla-jag-talar-i-mobiltelefon-bilder som jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Fixa frisyren: Lockigt”

 1. Åh, älska tantpappiljotter. Jag har jobbat på ålderdomshem två sommrar och rullat massa hår. Jag blev så såld på det så jag köpte massor till mig själv =) Kul att kunna variera!

 2. Ohh, jag saknar dig, min Claaaaaara syster!! 😀 Men nu är jag hemma igen, eller iaf i Stockholm. Blir så glad av att kolla in din blogg som vanligt med alla roligheteroch neoniga saker.

 3. Sally: Åh, ttrevligt! 😀 thack due!
  Lottie: Åh, ja tanter är ju värsta stilförebilden! Kram på dig”
  Aenigma: hallåå du efterlängtade lilla sparvel! Vad kul att du nästan är hemma i tryggheten! längtar efter att se din snygga bruna hy och alla fynden!
  KRAMAR

 4. Har försökt mig på mormors gamla pappiljotter några gånger men det blir liksom inge vidare… Du passar därimot väldigt bra i det!