Syltkakor

Jag älskar att baka småkakor. Det går fort, är sött. Och dessutom känner jag mig precis som min mormor Rut. Och det är ju aldrig fel.

I mina recept har jag använt fruktsocker och ersatt 50g smör med 50 gram Kesella. Men om man inte har det hemma kan man köra på vanligt socker och smör istället. I samma mängder.

kopia-av-vfmode-395.jpg
Finfördela 150 gram smör och 50 gram Kesella med en gaffel. Blanda ihop med 4 dl vetemjöl och 3/4 dl fruktsocker. Blanda i en äggula och arbeta raskt ihop det till en deg.

kopia-av-vfmode-398.jpg
Är degen kladdig – lägg den kallt i en halvtimme. I annat fall, baka genast ut den till små bollar.

kopia-av-vfmode-422.jpg
Forma ett fördjupning med ett finger och fyll den med fast sylt eller gele. Grädda i femton minuter på 175 grader.

vfmode-451.jpg
Servera på ett tjusigt fat efter du ätit din middagsmat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Syltkakor”

  1. Åh det är så gott. Min farmor gjorde alltid sådana när vi var små. Men vi kallar dem hallongrottor. Om det är hallonsylt i förståss 🙂 Kram.

  2. Vad gott det såg ut! jag undrar bara lite kort varför du använder fruktsocker? Är det för den goda smakens skull eller av någon annan anledning? det sägs ju inte vara “bättre” än vanligt socker? Om man orkar bry sig om det alltså! Och till sist, du är grym!!

  3. Oh, vad gott! Själv kallar jag dem för lekis syltkakor. När jag gick på lekis var det två varje vecka som fick baka syltkakor. Man snurrade flaska för att se vilka två som skulle få göra det nästa vecka. Det var det bästa när man fick göra det. I looove syltkakor!

  4. syltkakor är ju så gott! jag bakade såna minst en gång i månaden i mellanstadiet:) mumsi!

  5. din käresta är en lycklig karl som har dig. du verkar ge så mycket kärlek och finurliga små aktiviteter. det borde du berätta för honom, eller det borde han berätta ofta för dig. sluta aldrig vara du. tack, du gör mig glad.

  6. Åh, jag har precis också bakat småkakor. Hallongrottor och vaniljdrömmar. Jag hade 25årsfest och det kändes helt rätt med småkakor till mousserande rosé. Tjusigt så det förslår. Förresten är hallongrottor världens bästa kaknamn.

  7. Jag hittade din blogg av en händelse och blev så glad! Vilka underbar bilder och fantastisk blogg du har! Blir så enormt inspirerad och ska idag åka hem o baka småkakor efter jobbet! 🙂

  8. Så nu har jag kollar igenom alla dina recept på bloggen 🙂 Vilken inspirationskälla! Har blivit många skärmbilder tagna på recept jag vill göra! Detchar tagit några dagar att kolla igenom, har passat på medans lillbebisen sovit! Tack för inspirationen! 🙂 Lycka till med magen!