Studentmarskalk

vfmode-2452.jpgvfmode-2464.jpg

Idag är jag studentmarskalk på Umeå Universitet. Jag har sett på promoveringar och hållit fanor i tre timmar. Men som tack blir jag bjuden på en bankett ikväll. Min klänning har jag fått låna av Sanna. Den har tillhört hennes farmor. Den är magnifik. Och jättetung, som en liten Mazda ungefär.

Mina två mest akademiska vänner har också iklätt sig studentmössa. Sanna och Elina heter dom. Den ena ska bli jurist, den andra psykolog. Den ena är bodypumpinstruktör, den andra är tvåbarnsmor. Den ena är frikyrklig den andra är ateist. Men vilken är vilken? Gissa hörrni!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Studentmarskalk”

 1. jag tror den blonda ska bli psykolog är tvåbarnsmor och frikyrklig. va hon heter har jag ingen aning om men ja gissar på elina. den andra som isf heter sanna ska bli jurist, är bodypumpinstruktör och ateist. haha nu kommer det säkert vara helt fel men kul å gissa!
  väldans vacker klänning må ja säga!

 2. oh gisssning är roligt.gissar på tvåbarnsmamma, psykolog och frikyrklig till vänster och resten till höger..hmm ja så får det bli.*väntar ivrigt på svaret* 🙂

 3. Jag såg er! Lite i alla fall, från bussfönstret på väg in till stan.
  Sanna och Elina heter dom. Den ena ska bli jurist, den andra psykolog. Den ena är bodypumpinstruktör, den andra är tvåbarnsmor. Den ena är frikyrklig den andra är ateist. Men vilken är vilken? Gissa hörrni!

  Brunetten (Elina, antar jag), är den frikyrkliga bodypumpintruktören som blir jurist
  Blondinen (Sanna) är ateisten med barnen och längtar efter att mecka med folks hjärnor.
  kanske?

 4. Vad lika de var! Är de syskon? Om man ska försöka gissa vad de är förnågra så är hårfärgen nästan det enda som skiljer dem åt… + deras ansiktsuttryck, det tycker iaf jag:)Om Sanna är hon till vänster skulle jag gissa att hon är psykolog, tvåbarnsmamma och frikyrklig. Vilket skulle enligt uteslutningsmetoden innebära att Elina är jurist, bodypumpinstruktör och ateist. Egentligen är ju allt detta baserat på mina fördomar… Men jag tror att alla har fördomar om allt. Det jag menar att när man ser en människa skapar man sig en bild av hur den personen är baserat på tidigare upplevelser. Jag ser fördomar som något naturligt, det viktiga är att man öppen för att förändra syn. Att man inte låser sig i tidigare tankemönster. Vore jätteskoj att få reda på vem som är vad!:) Älskar din blogg förresten.

 5. Du är jättefin i klänningen.
  Jag gör inga direkta gissningar om dina väninnor, men gissar ändå att det är den frikyrkliga som är tvåbarnsmor. Helt enkelt eftersom de i alla fall “på min tid” brukade gifta sig unga eftersom de inte fick/ville ha ha sex innan.

 6. Clara, jag måste bara säga det.. du är så fruktansvärt jäkla snygg, helt enkelt. Kort sagt. Ha en fin lördagskväll!

 7. Menar du inte promoveringar? Eller finns det ngt som heter pronomeringar? Annars har jag missat ngt 😉

 8. Vad är en studentmarskalk? Har aldrig hört talas om det tidigare.

  I övrigt tror jag att brunetten läser till psykolog, instruerar bodypump och är ateist.

 9. Elina er tvåbarnsmor, psykologistudent og frikyrklig. Sanna skal bli jurist, er bodypumpinstruktör og ateist.

  Det ser själv en nordmann! 😉

 10. Hi hi hi =) sanna är tjejen som läser till jurist, är bodypamp instruktör och Ateist=) tjejen till höger alltså=)

 11. Intressant att så många tror samma som mig. Spontant tror jag att blondinen är frikyrklig, blivande psykolog och tvåbarnsmor. Undrar varför? Kanske för att hon har ett lite mjukare ansikte än brunetten? Kanske för att jag tyckte mig skymta en vältränad arm på brunetten? Men alla som är kyrkliga ser ju inte “mjuka” ut och man kan ju vara hur tränad som helst utan att vara BodyPumpinstruktör. Fördomar är så spännande, det slår knut i huvudet på mig. Fler sånna här tester!

 12. Jag vill nog säga att blonda tjejen är bodypumpinstruktör, frikyrklig och.. hm, läser juridik.

 13. Vad fina ni är allesammans.
  Min gissning är följande: Brunetten är ateist, har två barn och läser till jurist. Blondinen är frikyrklig, läser till psykolog och är instruktör 🙂
  Kom igen nu Clara – ge oss svaret nu! 😉

 14. Jag tror att den mörkhåriga har fått namnet Sanna och är mamma, psykolog tror jag hon vill bli kanske precis som ni ( jag vet inte hur det kom in i bilden, de rimma). Jag tror inte att hon är Ateist utan frikyrkligist. Elina däremot, hon är ateist med en bra vrist, för hon är bodypumpinstruktör men visst, men visst..säker fel av mig gissat men vem vet de kan bero på min list.