En av mina absoluta favoritsaker att göra här i världen är att Jesusflasha. För er som inte vet vad som menas med det kommer ett utdrag från min förra blogg, då jag Jesusflashade mina kursare i litteraturvetenskap förra hösten. Läs.

Idag, efter tentan (som btw gick super!) stod jag med några kursare och diskuterade tentaftesten som skulle vara ikväll. De undrade om jag hade tänkt komma.

– Jaa…jag vet inte om jag kan…jag ska till kyrkan…
Spridda fnitter. Ingen förstod om jag menade allvar eller inte.
– Vadå ska du sjunga kör eller?
– Nej jag ska på bönegrupp.

På detta följde en tystnad lika obehaglig som om jag visat stjärten och bett dem klämma. Det blev stelt. Beklämmande stelt. Tills jag skyndade därifrån.

Jag går ju inte direkt omkring och skriker ut att jag är kristen det första jag gör när jag träffar någon. Lika lite som att jag börjar med att berätta att jag minsann är feminist så passa er förbannat noga. Men till slut kommer ändå stunden då man måste berätta. Ibland blir det krystat och fel. Ibland inte. Men det blir som regel alltid mycket pinsamt för den jag flashar.

Först blir det tyst och efter en liten stund kommer  orden, alltid samma. Alltså jag har ju inget direkt emot kristna..och så länge de lixom inte håller på och fördömmer andra så…

Ja detsamma brukar jag tänka.