Det här är en god kladdkaka som är lätt att göra. Den får sin karaktär av vallmofrön och lime.

Självklart kan man hoppa över dessa ingredienser om man inte har dem hemma. Då blir det en vanlig hederlig kladdkaka – med riktigt mycket kladd.

Kakao, ägg och andra ingredienser blandas ihop för att bli en härlig krämig kladdkaka. kladdkaka1.jpg

Kladdkaka

Portioner

ca 8 – 12 bitar

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 100 gram smör

  • 3 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 6 msk kakao

  • ½ dl vetemjöl

  • En halv lime

  • En nypa salt

  • Till garnering
  • Vaniljsocker

  • Lime

Gör så här

  • Smält smöret
  • Blanda ner övriga ingredienser.
  • Rör försiktigt ihop till  en kladdig smet – vispa inte.
  • Smöra en pajform. Istället för ströbröd använder du blå vallmofrön, som ger kakan en blåprickig botten.
  • Häll mer smeten och bred ut den jämt över formen.
  • Ställ in och grädda på 175 grader i mitten av ugnen.
  • Låt stå i 20-25 minuter.
  • Kakan ska kännas ordentligt kladdig när den plockats ut ur ugnen. Efter ett tag sätter den sig och blir fastare.
  • När kakan är färdig att serveras pudrar man den med vaniljsocker och dekorerar med limeskivor.
  • Servera med grädde. Enkelt och framförallt jädrarianåda Gott!
Kladdkaka med blå vallmofrön. kladdkaka2.jpg
Kladdkaka späckad med chokladsmak och lime. kladdkaka31.jpg

 

En bit krämig kladdkaka med florsocker pudrat som snö över chokladkakan. kladdkak41.jpg