Det här är en god kladdkaka som är lätt att göra. Den får sin karaktär av vallmofrön och lime.

Självklart kan man hoppa över dessa ingredienser om man inte har dem hemma. Då blir det en vanlig hederlig kladdkaka – med riktigt mycket kladd.

Kakao, ägg och andra ingredienser blandas ihop för att bli en härlig krämig kladdkaka. kladdkaka1.jpg

Så bakar du kladdkaka:

Smält 100 gram smör.

Blanda ner 3 dl strösocker,

två ägg,

två teskedar vaniljsocker,

sex matskedar kakao,

1 ½ dl vetemjöl,

saften en halv lime samt en nypa salt.

Rör försiktigt ihop till  en kladdig smet – vispa inte.

Smöra en pajform. Istället för ströbröd använder du blå vallmofrön, som ger kakan en blåprickig botten.

Häll mer smeten och bred ut den jämt över formen.

Ställ in och grädda på 175 grader i mitten av ugnen.

Låt stå i 20-25 minuter.

Kakan ska kännas ordentligt kladdig när den plockats ut ur ugnen. Efter ett tag sätte den sig och blir fastare.

Kladdkaka med blå vallmofrön. kladdkaka2.jpg

När kakan är färdig att serveras pudrar man den med vaniljsocker och dekorerar med limeskivor.

Servera med grädde. Enkelt och framförallt jädrarianåda Gott!

 Kladdkaka späckad med chokladsmak och lime. kladdkaka31.jpg

En bit krämig kladdkaka med florsocker pudrat som snö över chokladkakan. kladdkak41.jpg