Det hÀr Àr en god kladdkaka som Àr lÀtt att göra. Den fÄr sin karaktÀr av vallmofrön och lime.

SjĂ€lvklart kan man hoppa över dessa ingredienser om man inte har dem hemma. DĂ„ blir det en vanlig hederlig kladdkaka – med riktigt mycket kladd.

Kakao, Àgg och andra ingredienser blandas ihop för att bli en hÀrlig krÀmig kladdkaka. kladdkaka1.jpg

Kladdkaka

Portioner

ca 8 – 12 bitar

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 100 gram smör

  • 3 dl strösocker

  • 2 Ă€gg

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 6 msk kakao

  • Âœ dl vetemjöl

  • En halv lime

  • En nypa salt

  • Till garnering
  • Vaniljsocker

  • Lime

Gör sÄ hÀr

  • SmĂ€lt smöret
  • Blanda ner övriga ingredienser.
  • Rör försiktigt ihop till  en kladdig smet – vispa inte.
  • Smöra en pajform. IstĂ€llet för ströbröd anvĂ€nder du blĂ„ vallmofrön, som ger kakan en blĂ„prickig botten.
  • HĂ€ll mer smeten och bred ut den jĂ€mt över formen.
  • StĂ€ll in och grĂ€dda pĂ„ 175 grader i mitten av ugnen.
  • LĂ„t stĂ„ i 20-25 minuter.
  • Kakan ska kĂ€nnas ordentligt kladdig nĂ€r den plockats ut ur ugnen. Efter ett tag sĂ€tter den sig och blir fastare.
  • NĂ€r kakan Ă€r fĂ€rdig att serveras pudrar man den med vaniljsocker och dekorerar med limeskivor.
  • Servera med grĂ€dde. Enkelt och framförallt jĂ€drarianĂ„da Gott!
Kladdkaka med blÄ vallmofrön. kladdkaka2.jpg
Kladdkaka spÀckad med chokladsmak och lime. kladdkaka31.jpg

 

En bit krÀmig kladdkaka med florsocker pudrat som snö över chokladkakan. kladdkak41.jpg