Det här är en god kladdkaka som är lätt att göra. Den får sin karaktär av vallmofrön och lime.
Självklart kan man hoppa över dessa ingredienser om man inte har dem hemma. Då blir det en vanlig hederlig kladdkaka – med riktigt mycket kladd.
Kladdkaka
Portioner
ca 8 – 12 bitar
Tid
ca 45 minuter
Ingredienser
- Till kakan
100 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
½ dl vetemjöl
En halv lime
En nypa salt
- Till garnering
Vaniljsocker
Lime
Gör så här
- Smält smöret
- Blanda ner övriga ingredienser.
- Rör försiktigt ihop till en kladdig smet – vispa inte.
- Smöra en pajform. Istället för ströbröd använder du blå vallmofrön, som ger kakan en blåprickig botten.
- Häll mer smeten och bred ut den jämt över formen.
- Ställ in och grädda på 175 grader i mitten av ugnen.
- Låt stå i 20-25 minuter.
- Kakan ska kännas ordentligt kladdig när den plockats ut ur ugnen. Efter ett tag sätter den sig och blir fastare.
- När kakan är färdig att serveras pudrar man den med vaniljsocker och dekorerar med limeskivor.
- Servera med grädde. Enkelt och framförallt jädrarianåda Gott!
15 svar
Hej Underbara Clara! Förra veckan bakade jag ditt matbröd och i dag dina minipiroger med spenat och fetaost. Så enkelt och så gott! Tusen tack!
jäklars vad gott det ser ut! bakar för övrigt väldigt ofta ditt bröd, älskar dina receptinlägg! kram.
Och detta inlägg kommer just den dagen då jag bestämt mig för att återfå övertaget när det gäller choklad och godis. Farligt farligt men härligt härligt…
Kladdkaka, bästa kakan ever!Den är både kladdig och är av choklad, kan det bli bättre?
Mumma!
ojoj vad gott det dar sag ut!!
Så herlig,flotte recepter du har!
Åh, det ser så gott ut … Tänk att baka kladdkaka på en onsdag … om man bara vågade!
Det tackar jag för!
Åh! Det lät ju smaskenssmarrigt!
Väldigt fint också med vallmofrönen.
Ska provas i helgen!
p.s väldigt fina assietter också! söt rosa färg som passade perfekt ihop med det chokladbruna och limegröna! d.s
Vilka härliga bilder. jag tänker vår när jag ser dem.
Får jag bjuda in migsjälv på kaka hos dig, och Jakob, om jag kommer till Umeå i slutet av oktober? Snel hest, ja.
Pusskram
Kajsa: åhå, ja det blir toppen!
Bella: Åh 🙂
Miriam: ja eller hur! Kram
Maria: Vassego. Gud hör bön 🙂
Cecilia: jamen do it!
Ingvild: Tack!
Mothersvea: det var det också!
Frida: jag tror knappt det 🙂
Fatima: haha, förlåt.
ina: vad glad jag blir. Så kul att de kommer till användning
Eva; åhå, så fantastiskt. tänk ändå. Kram
var har du köpt faten/tallrikarna? de var ljuvliga! vill ha*
det här receptet är fantastiskt, jag gillar det mycket! nu översatte jag receptet till engelska och postade pá min blog, med länk till dig sáklart.