Höstpyssel

Jag gillar att pyssla. På hösten är det förstår extra flott, speciellt när det är dåligt väder så att man kan sitta inne utan dåligt samvete. Här är några av sakerna jag pysslar ihop den här veckan:

hostpyssel1.jpg

Ett citronpotpurri som doftar gott. Jag torkade apelsiner och citroner i ugnen några timmar, slängde ner rönnbär och några kanelstänger tillsammans med färska citroner i en skål. Och det luktar helt enkelt ljuvligt.

hostpyssel-6.jpg

Man kan göra många tjusiga saker av äpplen. Ljuslyktor är inte dumt. Gröp ur ett äpple och tryck ner ett värmeljus.

hostpyssel-3.jpghostpyssel4.jpg

Rönnbärsgirlanger är förstås himla flott. En jul hade vi temat lantligt/naturligt i vår julgran och då trädde jag, min syster och mamma otaliga meter girlanger att ha istället för det där glittret på tråd. Nu har jag gjort höstfint i en gammal kristallkrona istället. Åh.

Enkla höstpyssel för barnen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Höstpyssel”

  1. Väldans fint!
    Jag har också tagit in vad naturen har att ge så här dags på året, höstlöv, rönnbär, kastanjer, lavendelgrejs och tallkvistar. Det blir så mysigt och luktar så gott.

  2. Så vackert! Lite visuell lindring för en sorgsen själ som gjort sin älskade ledsen – igen. Kanske ska jag göra något liknande till honom. De bästa förlåten är de som doftar. Tack för inspiration.

  3. Jag önskar att jag tyckte om att pyssla. Jag gillar tanken på det, men inte att faktiskt göra det. Hade en pysselgrupp med mina vänner, men det slutade med att de andra pysslade och jag bara satt och babblade. Åh Clara, kom hit och höstpyssla mitt hem snälla du ! 😉

  4. Hej, jag läste uppslaget om dig i senaste Bang och har läst din blogg ett tag. Du är klok, rolig, tänkade och sjukt mysig, din blogg gör mig glad alla ensamma kvällar i min lilla etta när jag sitter med min tekopp. Dessutom är dina bilder väldigt fina, och din hund är obegripligt söt. Är det en engelsk cockerspaniel? Du är en inspiration hela du. Det var vad jag ville säga.

    Ha en mysig höst
    önskar FiaLisa