Small gifts for the gifted ones

Jag har knåpat ihop några tips på fina julklappar och gåbortpresenter som man enkelt kan göra själv.

present4.jpg

Baka gott och ge bort i en fin gammal plåtburk

present2.jpg

Gör egna medicinburkar och fyll med mottagarens favoritgodis

present1.jpg

Märk tydligt ut vad medicinen botar; Söndagsdepp, sömnsvårigheter,  brustna hjärtan osv

present51.jpg

Plantera färska kryddor i gamla plåtburkar och ge bort till någon som gillar att laga mat.

present31.jpg

Gör egen kakmix. Blanda alla torra ingredienser i en fin burk, och skicka med receptet så att mottagaren själv kan baka sina kakor.

present6.jpg

Köp en söt kopp på loppis och plantera en liten blomma. När plantan vuxit ur koppen kan man ju dricka varm choklad ur den istället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

50 kommentarer på “Small gifts for the gifted ones”

 1. Vilka bra idéer! 🙂 Satt själv faktiskt just o funderade på vad man skulle kunna pyssla ihop för fina julklappar i år 🙂

 2. åh, vilka fina ideer! Jag ska anamma allihopa tror jag! jag ska börja i morgon med pillerburkarna =0) Och sen ska jag gå på loppis och köpa några koppar för att plantera något fint i. Du är allt bra finurlig du, Clara.

  Kram på dig!

 3. Jättebra tips ju! Både roliga att fixa och ge bort, så är de personliga också. Förra året gjorde jag lite smycken och funderade på om jag skulle sticka eller virka något. Funderar på att virka broscher, kanske såna hjärtan som man brukar ha i julgranen de är fina. 🙂 tack för att du har en sån fin blogg! kramar

 4. Bra ideér tål att upprepas! Jag har läst dessa tidigare ifrån dig och med samma bilder – det måste vara på bloggen.. Ja hur som – Bra kan upprepas.
  Jättefina bilder du tar!

 5. Räddaren i nöden! För drygt en månad sen bestämde jag mig för att göra alla julklappar själv, och har inte riktigt kunnat komma på vad jag skulle göra till alla! Underbart, tack så mycket! 🙂

 6. Den där med medicinburkarna skall jag nog ta och prova. Goda idéer.
  Min farmor hade en sådan där kakburk som på första bilden. Den minns jag att jag alltid tyckte så mycket om, och goda kakor fanns det alltid i den förståss.

 7. Jag älskar tipset med godismedicinburkarna, jag tror minsan jag ska tjuva den idén och göra mormor glad. Hon kan behöva en smörkaramell för onda bäckenet, haha.

 8. Jättebra idéer! Fina burkar i sig är en bra present (i alla fall att ge till mig…), fyller man dom, så blir det ännu bättre! Förra året gav jag min lillasyster Cocoa in a jar (kakao, socker, vaniljsocker, mjölkpulver och polkagrisar i lager i en burk) och goda kakor i present – saker som går åt är alltid bra!

 9. Hej Clara! Jag blev så trött på alla konsumtions- och statushetsande bloggar som indirekt fick mig att må dåligt, så jag bestämde mig för att sluta läsa eländet. Tre blev kvar: Du, Miri och Advanced Style – tre bloggar som gör mig inspirerad och glad! Det enda jag kan tycka är lite tråkigt är du inte kommunicerar lika mycket med dina läsare längre, men jag har full förståelse för att du inte alltid orkar. Du ska ju inte bli “utsugen” av din blogg, speciellt inte med tanke på hur generöst du delar med dig av dina bilder och tankar. Däremot hände en konstig sak häromdagen när jag skulle kommentera ett inlägg! Ett meddelande kom upp på skärmen: “Du kommenterar för snabbt!” och kommentaren blev inte publicerad. Vah? Jag som är så långsam 🙂 Mycket märkligt.

 10. Vilka superbra tips. Gillade särskilt “medicinen” (:. Fina plåtburkar.
  Jag fick en fin plåtburk av min morfar, som hade varit hans mammas. Lindgrens kaffe, tror jag det var. En tjusig röd burk med tre nätta damer på.

 11. Vilka superbra presenter! Jag ska absolut göra nåt liknande och ge bort. Ska dessutom göra egna receptböcker, klippa och klistra.
  Bra blogg också!

 12. Ooooh i got exactly the same storage can as you have on the first picture! I think it’s so pretty. I really like your style, so i’m glad I accidentially copied it 😉

 13. Aha! Äntligen är gåtan löst 🙂 Tack älskade för din omsorg! Kände inte alls igen din handstil på burkarna, men den ekologiska påsen var förstås en ledtråd 🙂 Du är bara för fantastisk.

  Älskar dig! /E

 14. Åh. Clara. Fy tusan vad du är bra! Jag blir nästan alltid på bättre humör av att komma in på din blogg. Jag älskar den.

 15. Hej Clara!
  Var har du köpt tårtpappren?
  Jag har letat efter sådana att göra julgransstrutar av.

 16. Åh! Är det morotskaka mitt norra öga skådar? Bästa uppfinningen någonsin enligt mig.
  Djungelvrål går inte heller det av för hackor.

 17. Så glad jag blir av din kreativitet! Du är en stor inspirationskälla! Ha en bra dag (och God Jul, sisådär en månad i förskott..) 😉

 18. Torra ingredienser+recept i burk är verkligen en helt supersmart gå-bort-present! Jag såg det i min älsklingskonditor Therese Wikströms’ nya bok, “Tillfällen att njuta en liten smula”. Har du också sett det där eller kommit på det själv?
  Kaffekoppsblomman är också bra! Jag gjorde ju det i våras till min mor på morsdag, fast i en fin liten djuptallrik med en emaljfat under. Uppskattat!

 19. Fler sådana finurliga tips önskas . Jag kommer använda mig av alla de tips jag fick här nu.

 20. Kul kuriosa, den där kakburken är likadan som Monica i vänner har och serverar kakor i:)
  Har också den och tyckte genast den blev roligare att använda, haha.