Frisyren då?

På allmän begäran tänkte jag visa upp min bröllopsfrisyr lite närmre. Eftersom att jag hade en överdådig klänning ville jag ha en  enklare frisyr. Jag passar väldigt bra i rakbladsvass lugg och därför bestämde vi oss för att behålla den, också för att undvika en alltför snäll och prinsessig look. Brudkronan är virkad av Jakobs moster och den fästes i lite tyll med pärlor för att skapa intrycket av en hatt. Det  gav bra balans åt den gigantiska klänningen. Vi fick använda oss av löshår färgat i min egen isblonda nyans för att få till knuten i nacken.

tesermoni-1114.jpg

Vi la upp håret på spolar för att ge volym och form åt frisyren.

tesermoni-1182.jpg

Sedan  sprayades håret tight mot hjässan.

kopia-av-tesermoni-1148.jpg

Därefter nålades löshåret fast och kronan placerades där den skulle sitta. Som en chic liten hatt på sned ungefär.

tesermoni-1179.jpg

Färdigt!

Mitt tips för bröllopsfrisyrer är att ha helheten i åtanke. Jag har egentligen alltid drömt och en riktigt överdådig uppsättning men när klänningen väl var färdig så kändes en stram frisyr mycket bättre. Se också till att gå till en frisör som du litar på. Jag klipper mig alltid på fantastiska wow i Umeå och därför kändes det väldigt  tryggt att gå dit. De vet ju vilken stil jag gillar! Och nej, jag är inte sponsrad för att göra detta uttalande. Men jag önskar nästan att jag vore det.

 Här kan du kolla in min bröllopsklänning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Frisyren då?”

 1. Du var jättetjusig! Och tillsammans med brudklänningen var du alldeles förtjusande vacker, det syns att du hade tänkt till på helheten.

  Men du har länkat lite tokigt Clara, för jag kommer till en blogg när jag vill kika på din hårlängd.

 2. länken om hårlängden går fel? eller ska den gå till sannapannas blogg? fantastiskt snygg var (är) du iallafall!

 3. Jag såg Sixten idag.
  På väg till universitetet såg jag en hund som kändes väldigt bekant, och ja. Det var Sixten ju. Märkligt värre. Fin va han.

 4. alltså, du var ju bara så galet vacker när du gifte dej. inte för att det är så konstigt iofs, du är ju alltid galet vacker.

  älskar den översta bilden.

 5. Söta Clara. Sitter här med en kopp kaffe och tittar ut över ett jämngrått Göteborg. Har en mysig ledig dag utan mkt planerat. Din blogg gör mig glad, pysselsugen och stolt över att det finns så kloka unga kvinnor i min egen ålder. Du är så bra! Ha en hejdundrandes fin dag och sköt om dig!

 6. Gillade din klänning jättemkt! Den var hur fin som helst. kjolen var helt fantastisk! Frisyren var också jättefin och kronan är jättesöt =)

 7. Brudkronan är så fantastiskt fin! Är den egenpåhittad eller finns det ett mönster man kan få tag i?