
Baka med nougat! Dessa nougatkakor är barnsligt enkla att göra och smakar himmelskt gott.
Grunden är en vanlig mördeg som smaksätts med nougat och mandelmassa.
Mördegskakor
Portioner
30 – 35 kakor
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
- Till degen
100 gram smör
2 msk strösocker
1 äggula
3 dl vetemjöl
- Till garneringen
200 g nougat
100 g riven mandelmassa
1 uppvispat ägg till pensling.
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader
- Blanda smör, socker, äggula och vetemjöl till en smidig mördeg. Låt den vila en stund i kylen.
- Rulla därefter ut degen till fingertjocka längder på en pappersklädd plåt. Gör en fördjupning mitt på och fyll med skurna längder av nougat.
- Pensla med uppvispat ägg och strössla över mandelmassa.
- Grädda kakorna i ugnen ca 12-15 minuter.
- Skär dem sedan med en vass kniv på snedden.
- Förvara i tätslutande förpackning, gärna i frysen.
13 svar
Å Clara måste bara skriva något som inte har något med dom tillsynes delikata kakorna att göra. Jag älskar din blogg, den är helt fantastisk, jag vet inte exakt vad som gör det men jag blir helt lycklig varje gång jag kikar in, det är liksom som om det lägger sig ett lager av bomull i magen och jag blir helt mild och varm och go. Jag ville bara att du skulle veta det. Din blogg är utan tvivel den finaste och mysigaste och bästa bloggen jag vet! Ha en varm och go dag underbara clara! Kram
Åh, det där låter jättegott! Praktiskt att ha dem i frysen också, kanske bakar jag såna här till mitt bröllop…
Vilken tur för mig att du skriver så trevliga recept och pyssel och inlägg överhuvudtaget! Du gör min dag ganska ofta.
kram!
Det är lite lustigt att när man googlar Underbaraclara så dyker först rubriken med länken till din blog upp, men sen kommer en liten reklamtext om något nytt revolutionerande bantningspreparat. Mycket märkligt.
Åh, de där brukar mamma göra ibland med. Supergoda!!!
Du, jag har utmanat dig lite, kolla in:
http://ekoblogg.blogg.se/2009/february/utmanad.html#comment
Ha det allra bäst, fina du!
Kramalin
Hej!
Jag tänkte tipsa dig och dina läsare om min bloppis!
http://handmedownbloppis.blogspot.com/
Just nu:
Rodebjer, vintageväskor, Stella McCartney, Carin Wester, Mulberry!
var köper man 200 g nougat?
Hej Clara! Jag älskar att baka och göra goda grejer, men just nu bor jag i Tokyo på ett guest house där det inte finns någon ugn! Kan inte du tipsa om grejer som går att göra utan ugn? Kola och knäck vet jag redan, men det blir ju enformigt! Vore jättetacksam för lite variation!
Momjii: Vad kul! kolla under Claras recept. Där ska det finnas 🙂
Bunny: I mataffärens bakavdelning
Malin: Åhå 🙂 Jamen jag har ju redan gjort den utmaningen 😀 för någon vecka sedan!
Mikalea: Nähä? FY vad
sjukt!
Johanna: Vad roligt! nu gjorde ju DU min dag 🙂
Mira: Vad du är snäll och omtänksam. Tack för att du skriver och berättar och ger mitt bloggande en högre mening. Jag är så gärna ditt magluddande bommulsöverdrag!
Kramar
hej underbaraclara 🙂 jag gillar verkligen din blogg, det är helt annorlunda mot för vad de flesta bloggar.Din stil är så härligt och verkligen orginell och frägglad. Jag har börjat kika in är på din blogg dagligen och jag kommer förståtta med det. Hoppas att du förtsätter vara den underbaraclara och bara vara super cool. Med vänliga hälsningar Gabriella
är så kul med dina recept! har testat nästan alla. just nu står morotsbröden med honung i ugnen…
Tjena tjena, jag är inte så nere med mördeg men vill VERKLIGEN baka dessa små udnerverk! Därav frågan; ska smöret smältas eller ska det vara rumsvarmt?
Gaah, vad gott det ser ut att vara!
Gabbi: Nähä? VAD KUL! Jag blir så glad. Min längtan är att kunna erbjuda någonting annorlunda så nu känns det kul att jag har lyckats 🙂 KRAM
Sofia: Vad roligt. Vilket har du gillat bäst hittils då? KRAM
Nina: Rumsvarmt it is 🙂
Astrid: Du ser rätt!