Småkakor med nougat på silverfat. nougatkakor.jpg

Baka med nougat! Dessa  nougatkakor är barnsligt enkla att göra och smakar himmelskt gott.

Grunden är en vanlig mördeg som smaksätts med nougat och mandelmassa.

Mördegskakor

Portioner

30 – 35 kakor

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • Till degen
  • 100 gram smör

  • 2 msk strösocker

  • 1 äggula

  • 3 dl vetemjöl

  • Till garneringen
  • 200 g nougat

  • 100 g riven mandelmassa

  • 1 uppvispat ägg till pensling.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Blanda smör, socker, äggula och vetemjöl till en smidig mördeg. Låt den vila en stund i kylen.
  • Rulla därefter ut degen till fingertjocka längder på en pappersklädd plåt. Gör en fördjupning mitt på och fyll med skurna längder av nougat.
  • Pensla med uppvispat ägg och strössla över mandelmassa.
  • Grädda kakorna i ugnen ca 12-15 minuter.
  • Skär dem sedan med en vass kniv på snedden.
  • Förvara i tätslutande förpackning, gärna i frysen.

Mördegskakor med marmelad