Mördegskakor med nougat

Småkakor med nougat på silverfat. nougatkakor.jpg

Baka med nougat! Dessa  nougatkakor är barnsligt enkla att göra och smakar himmelskt gott.

Grunden är en vanlig mördeg som smaksätts med nougat och mandelmassa.

Degen räcker till 30-35 kakor.

Till mördegen:

100 gram smör

2 msk strösocker

1 äggula

3 dl vetemjöl

Garnering:

200 g nougat

100 g riven  mandelmassa

1 uppvispat ägg till pensling.

Så här enkelt gör du nougatkakorna:

Sätt ugnen på 160 grader

Blanda smör, socker, äggula och vetemjöl till en smidig mördeg.Låt den vila en stund i kylen.

Rulla därefter ut degen till fingertjocka längder på en pappersklädd plåt. Gör en fördjupning mitt på och fyll med skurna längder av nougat.

Pensla med uppvispat ägg och strössla över mandelmassa.

Grädda kakorna i ugnen ca 12-15 minuter.

Skär dem sedan med en vass kniv på snedden.

Förvara i tätslutande förpackning, gärna i frysen.

Mördegskakor med marmelad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Mördegskakor med nougat”

 1. Å Clara måste bara skriva något som inte har något med dom tillsynes delikata kakorna att göra. Jag älskar din blogg, den är helt fantastisk, jag vet inte exakt vad som gör det men jag blir helt lycklig varje gång jag kikar in, det är liksom som om det lägger sig ett lager av bomull i magen och jag blir helt mild och varm och go. Jag ville bara att du skulle veta det. Din blogg är utan tvivel den finaste och mysigaste och bästa bloggen jag vet! Ha en varm och go dag underbara clara! Kram

 2. Åh, det där låter jättegott! Praktiskt att ha dem i frysen också, kanske bakar jag såna här till mitt bröllop…

  Vilken tur för mig att du skriver så trevliga recept och pyssel och inlägg överhuvudtaget! Du gör min dag ganska ofta.

  kram!

 3. Det är lite lustigt att när man googlar Underbaraclara så dyker först rubriken med länken till din blog upp, men sen kommer en liten reklamtext om något nytt revolutionerande bantningspreparat. Mycket märkligt.

 4. Hej Clara! Jag älskar att baka och göra goda grejer, men just nu bor jag i Tokyo på ett guest house där det inte finns någon ugn! Kan inte du tipsa om grejer som går att göra utan ugn? Kola och knäck vet jag redan, men det blir ju enformigt! Vore jättetacksam för lite variation!

 5. Momjii: Vad kul! kolla under Claras recept. Där ska det finnas 🙂
  Bunny: I mataffärens bakavdelning
  Malin: Åhå 🙂 Jamen jag har ju redan gjort den utmaningen 😀 för någon vecka sedan!
  Mikalea: Nähä? FY vad
  sjukt!
  Johanna: Vad roligt! nu gjorde ju DU min dag 🙂
  Mira: Vad du är snäll och omtänksam. Tack för att du skriver och berättar och ger mitt bloggande en högre mening. Jag är så gärna ditt magluddande bommulsöverdrag!

  Kramar

 6. hej underbaraclara 🙂 jag gillar verkligen din blogg, det är helt annorlunda mot för vad de flesta bloggar.Din stil är så härligt och verkligen orginell och frägglad. Jag har börjat kika in är på din blogg dagligen och jag kommer förståtta med det. Hoppas att du förtsätter vara den underbaraclara och bara vara super cool. Med vänliga hälsningar Gabriella

 7. Tjena tjena, jag är inte så nere med mördeg men vill VERKLIGEN baka dessa små udnerverk! Därav frågan; ska smöret smältas eller ska det vara rumsvarmt?

 8. Gabbi: Nähä? VAD KUL! Jag blir så glad. Min längtan är att kunna erbjuda någonting annorlunda så nu känns det kul att jag har lyckats 🙂 KRAM
  Sofia: Vad roligt. Vilket har du gillat bäst hittils då? KRAM
  Nina: Rumsvarmt it is 🙂
  Astrid: Du ser rätt!