Drömmen som blev verklighet

 advent-237.jpg

 

Hörni. Nu ska jag berätta någonting roligt. Ni vet det där inlägget Utopi, som jag skrev för några veckor sedan? Jamen. Nu har det blivit nästan så. Vi har köpt ett fint hus på landet. Vi ska flytta!

Vi är ju inte precis som andra människor i vår ålder. Som drar till storstan. Vad vi längtar efter är lugn och ro. Att odla egna grönsaker.  Att ha en stor tomt och fria vidder och en skog bakom knuten. Att ha nära till en badsjö och fina skidspår. Och nu har drömmen blivit verklig!

Huset vi köpt ligger några mil utanför Umeå i en trevlig liten by. På en höjd med utsikt över massor av ängar och åkrar och en fin sjö som granne. Huset är från början av nittonhundratalet. Ett gråvitt tvåvåningshus hus med putsfasad. Stora bubbliga fönster med fina spröjs och jättehögt i tak. Helt enkelt underbart. Huset har ingen dånande ventilation utan självdrag och vedeldning och andra flotta grejer. Men det småpratar sådär hemtrevligt som bara gamla hus gör.; Knarrar i golvet. Knäpper i väggarna.

Och vet ni vad det bästa av allt är? Jag kommer ha plats för en ateljé, en walk in closet och Jakobs studio. Och dessutom finns det ett gammaldags köksskafferi. Där man kan gå in! Med linoleumgolv och hyllor upp till taket. Där ska jag förvara mat i fina burkar, sätta fast kantband och hyllpapper.

 

Vi flyttar i April så hela våren kommer gå åt till att plocka fram trägolv och tapetsera väggarna med romantiska blommor. Ni får förlåta mig om Underbaraclarabloggen förvandlas till en enda lång renoveringsföljetong det närmaste året. Jag är så lycklig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

128 kommentarer på “Drömmen som blev verklighet”

 1. Åh det høres jo helt fantastisk ut. Så heldig du er! Noe sånt er min drøm også. Flott at dere tar deres egne valg og flytter ut på landet, i stedet for å flytte etter alle de andre inn til byen.

 2. Grattis till huset !! Jag bor själv i hus och tycker att det är underbart, fast mitt hus är från 1950 med små rum,pytteminismå rum,och stenväggar överallt så man kan inte bygga om heller, fast en klädkammare att gå in i har även jag =)

 3. Grattis, det låter ju helt underbart och renovering lär iaf inte jag dö av. Älskar´t! Fin alla hjärtans dag.

 4. Ni är så himla roliga och det är så skönt med människor som rör sig rakt emot den urbana strömmen. Grattis till husköpet!

 5. Vad kul! Låter jättemysigt.. Hus är bättre än lägenhet. Läser din blogg typ varje dag och gillar ditt sätt att skriva, det är underhållande. 🙂 Lycka till med flyttningen! //s

 6. Grattis! Vad roligt. Jag ser fram emot renoveringsföljetång också, och fina bilder på valk in closet ocg gammaldags köksskafferi. Kramar

 7. Åh, vad avundsjuk jag blir!! Fast glad över att läsa att jag inte är den enda som också vill leva så. Vad roligt för er!

 8. Va underbart för er! Om jag hade haft tålamodet att bo ute på landet så hade jag gärna flyttat. Tänk att sitta långt ute från “verkligheten” och läsa en bok på en gammal altan, äta hembakta kanelbullar och dricka fläderblommssaft som man har gjort själv. Ni kommer få det fantastiskt och Sixten med – springa fritt över ängarna är väl alla hundars stora dröm? Jag kan helt ärligt säga att jag blir glad om bloggen blir en följetång av Klaras levnadstips. Det känns inte rätt att skriva inredning om dig – du är så mycket mer. Du är levande och det är det ont om folk som är idag.

  Ett stort grattis och ett lycka till får ni från mig och min röde prins Bob, som gärna skulle bo på landet och springa efter harar.

 9. åh, stort grattis! underbart kul, och ps. jag blir bara glad om din blogg handlar om renovering och inredning. superkul!

 10. Grattis (eller vad man ska säga). Måste vara en härlig känsla för vem skulle inte vilja äga ett eget hus att förfoga över 🙂 Det måste klia i fingrarna att få börja att greja på kan jag tänka mig 😉 Lycka till!!

 11. Du är inte ensam om att vara ung och längta till landet. Jag och min sambo bor i Uppsala och drömmer om att flytta till landet och skaffa mjölkgård i framtiden. Att ha skogen och naturen runt knuten är verkligen livskvalitet!

 12. Grattis!
  Har inget emot lite renoveringsbloggande – vi vet ju att du har öga för inredning också!
  Lycka till!

 13. jag kräver ett bildreportage i samband med inflytten 🙂
  Jag har ungefär samma drömt parallellt med min storstadsdröm. Antagligen ganska mycket för att jag alltid bott på landet, där jag bor nu finns inte ens ett närköp, däremot säljer några av de ekologiska gårdarna i närheten eget så då kan man kila över och få lite färska grönsaker till middagen.

 14. Kan inte säga annat än GRATTIS ! 🙂 Jag ser fram emot finfina bilder från ett hus som låter helt fantastiskt! Kram//Henning

 15. Oj vad fint, grattis! Jag ser fram emot för att få se bilder av ert nya hem, är säker om att det kommer att bli så fint, vackert och underbart!

 16. Gratulerer! Så flott! Det høres så deilig ut, jeg misunner dere! Jeg og kjæresten lengter etter akkurat noe slikt. Kan tenke meg dere er spente og gleder dere.
  Jeg håper du har en fin helg, og en fin valentinesday sammen med din kjære.
  Grattis igjen!=)

 17. GRATTIS!!
  Det ska bli otreoligt spännande att följa! Ser inredningstidningarna stå på kö för att komma till…
  LYCKA TILL!

 18. Grattis till Ert nya hem och projekt:D Det ska bli roligt o spännande att följa! Lycka till!

 19. Så ensamma är ni nog inte, jag känner många unga som när eller närt liknande drömmar. En del gör det, andra avstår av miljöskäl eftersom två personer som bilpendlar är en rätt stort slitage på jordens resurser.

 20. Det låter ljuvligt. Jag vill också bo i ett hus i skogen, men först måste jag hitta någon att dela det med. Vill inte bli en ensam excentrisk kattkvinna i ett torp – även om jag älskar excentriska kattkvinnor i torp!

 21. Grattis! Virkelig spennende! Gleder meg til oppussingsfølgetongen, og å få se bilder av drømmehjemmet 🙂

 22. Det låter helt underbart! Jag drömmer också om att en dag bo i ett mysigt hus långt ut på landet. Ser mycket fram emot renoveringsföljetongen!

 23. grattis clara, detta förtjänar ni verkligen. helt underbart.
  ska bli kul att fortsätta följa er i eran drömvilla.

  kramar.

 24. ÅH VAD UNDERBART CLARA!!! det låter som ett underbart hus där man kan fixa och trixa i all oändlighet eftersom. GRATTIS till er båda! Vi borde ses nån gång.. vi bor ju ganska nära varandra (som vi norrlänningar tycker iaf) Jag bor i Övik och i Piteå. Tack för de fina kommentarerna på min blogg också, det värmde! Kramar i massor till dig!

 25. Åh jag önskar er lycka till och du skall veta att det är exakt ett sådant boende jag drömt om i hela mitt liv! Jag ser fram emot bilder och info om flytten.
  Kram!

 26. Grattis, det låter verkligen fantastiskt! Tror bloggen kommer bli sjukt rolig att läsa på det temat!
  Ibland drömmer jag om precis sådant boende, men sen kommer jag på att jag är lite rädd att vara isolerad ute i skogen.

 27. Många grattis till Er. Vad roligt att ni hittade ett sådant hus som ni drömt om. Ser fram emot att följa er renovering 🙂

 28. du måste MÅSTE! visa så mycket bilder från huset som de bara går. låter dö mysigt. låter som mitt dröm hus. lycka till!

 29. Grattis, vad kul med hus! Det låter underbart och även om jag kanske inte vill bo långt ute på landet är det ju inte utan att man funderar på vad man gör i en Sthlmsförort, stressande i tunnelbanan varje dag, ingen känner igen en, osv… Och jag har verkligen ingenting emot att det här blir en renoveringsblogg! 🙂

 30. Åh vad roligt!! Kommer att följa detta med spänning. Vi håller på och budar för fullt. På ett hus i skogen i tystheten och friden.

  Kram på dig

 31. Länken till Vintage Darling funkar inte. Har hon lösenordsskyddat den?

  Jag saknar henne, och skulle gärna vilja få kontakt, och fortsätta följa hennes blogg. Har du kontakt med henne?

  Kram Marlen

 32. helt och hållet un.der.bart!
  vi ska flytta till sthlm om ett år.
  men allra helst hade jag nog velat flytta till ett hus.
  gärna utanför umeå, gärna nära min syster.

  det ska bli väldigt spännande att följa renoveringsbloggen.

 33. Grattis, Grattis!!!
  Vad roligt att du är så lycklig
  och att ni fått det hus som ni alltid velat ha. Fantastiskt att ha både plats och utrymme för sina prylar och intressen. Lycka till!!!

 34. Grattis! Jag ser fram emot att läsa om inredning här för du har ju så otroligt bra inredningssmak! Jag gissa rpå att jag komemr få massor av inspiration 🙂

  kram och trevlig helg!

 35. Grattis! Det finns inget bättre än när bloggar flyttar. Jag älskar att läsa om hur kreativa människor inreder och håller på. Detta låter typ mest spännande ever!

 36. Åh! Lycka! Vad glad jag blir för din skull! ÅH JAG VILL BARA SKRIKA UT MIN LYCKA. Ursäkta.. 🙂

 37. åååh det är det finaste jag hört! precis så vill jag ha det när jag bestämmer mig för att bli riktigt vuxen. (förmodligen många år senare än dig)Grattis! Ni förtjänar det verkligen 🙂

 38. Hej Clara!
  Först: GRATTIS! Låter sååå mysigt!

  En undran också, hur transporterar du dig i skogarna? Har ni bil?

  Kram

  Ps Du är bäst!

 39. Oh så underbart det låter! Precis som jag själv vill ha det…men jag är 17 och får höra hur knäpp jag är från alla mina vänner.
  Där gäller “storstan” och någon liten trång lägenhet.
  Jag skulle kvävts!

  Största lyckoönskningar och grattis!

  //Milla

 40. Grattis! Det låter ju alldeles underbart! Nu blev jag nästan lite avundsjuk… Och fin bild också, förresten!

 41. Så kul! Ser fram emot att det ska bli mer renoverings- och inredningsbloggande här. Jag jobbade som lantbrevbärare när jag pluggade och var ungefär 19-24 år, då bestämde jag mig för att jag skulle bo i ett hus på landet. Och så blev det, träffade som tur är en man som ville detsamma. Det är lugnt och bra! Lycka till!

 42. Inte för att jag är först, men jag kan inte låta bli att gratulera er. Det låter verkligen som en drömm som har blivt sann. Ser fram emot att få läsa om och se vad ni gör med ert fina hus. Lycka till!

 43. Hej!

  Vad roligt! Vi blir nästan grannar låter det som. Hör gärna av dig på mail! Själv flyttade jag från storstaden och bor sedan 9 år några mil från Umeå och bedriver ekologiskt småjordbruk med hästdrift, får och fjällkor (Nylidens ekogård). Hör av dig så kan du ju komma och hälsa på någon gång!

 44. Grattis till husköpet! Det gör absolut ingenting om bloggen förvandlas till en renoveringsföljetong, ser verkligen fram emot dina inredningsbilder och tips. 🙂

 45. Ååååh! Grattis, det låter verkligen underbart! Även om jag för stunden trivs bäst i stan 😀 Lycka till med flytten och renoveringen!

 46. Grattis, det låter helt underbart för er och jag har inget emot om det kommer skrivas om inredning och blommiga tapeter, idag ska jag hämta en antik järnsäng som jag köpt på blocket till min dotter.

  Det ska bli roligt att följa ert pyssel, det vill i alla fall jag läsa massor om.

 47. Stort grattis!
  Var ligger paradiset?

  tack för att ni tagit hand om farfars hus så bra. Jag vet att han uppskattar det!!

 48. jösses vad roligt, grattis! ska bli himla sköj att följa er renoveringsgång. jag tippar på att ni kommer få det så där fint att man blir alldeles sotis.

 49. Grattis, så underbart roligt för er! Du beskriver så vackert att jag också blir sugen på ett gammalt hus på landet fast jag är en riktig stadsmänniska.
  Ser fram emot inredningsföljetongen.

 50. Grattis!!! Vad härligt med atelje och grejer 🙂 Längtar till den dagen jag och min lilla familj flyttar till landet. Det finns inget härligare än att bo i skogen. Stan kan också vara bra, men det är svårt att odla massa på balkonger 😉 Det ska bli jätteskoj att följa “underbaraclara-renoveringsbloggen” 😉

 51. Jag vågar inte kommentera så ofta, men nu måste jag, för det här låter så fint så det är inte klokt! Jag ser fram emot att läsa om era inredningsval och blommiga tapeter, det är bra mycket bättre än att läsa om de coolaste festerna, för var man inte där får man bara utanför-ångest. Fortsätt alltid skriva såhär, jag behöver din blogg så mycket!
  /Clara

 52. Det låter helt fantastiskt! Och jag vill väldigt gärna följa eran renovering 😀 Grattis !!

 53. Det där låter ju helt enkelt underbart. Jag blir avundsjuk på din walk-in closet och ditt skafferi och din utsikt men kan trösta mig med att jag själv kommer bo så nån gång i framtiden! Jag är också en sån som uppskattar gamla hus; förstår inte varför det rivs och renoveras… knarriga golv är charmigt! Nåväl, blir det något slags blogg-teparty där för dina läsare, månntro? 🙂

 54. Grattis! Jag blir så glad av människor som lever sin dröm. Ser fram emot bilder från ert nya hem (och inredningstips). Lyck till!

 55. Hej
  och ett stort grattis till huset. Själv bor vi ett gammalt hus i utkanten av Umeå.Vi har också golvknarr kakelugn öppenspis och den otroliga härliga känslan man får då man stiger in. Vi har bott här ca 1 år och vi stortrivs. Här finns lugnet och naturen. Förresten så har din man Jakob varit här. Han var här i somras och hälsade på Linus som då bodde hemma. Kolla gärna in min blogg leenaingvar.blogg.se så ser du hur huset ser ut. Änn en gång ETT STORT GRATTIS

 56. Gud va roligt, vilken dröm!! det gär verkligen inget att omvandla bloggen till en renoverings blogg 🙂
  du har säker sett den redan men tidningen gård och torp och deras hemsida är väldigt bra och så klart husbiblen ( Så renoveras torp och gårdar )

 57. En renovering a´la Clara (och make!) hänger jag gärna med på!

  Och ett gå-in-i skafferi är lika mysigt som en gå-garderob – härligt att få båda delar! 🙂

 58. Himla härligt! Ska bli jättekul att följa jobbet med huset och allt. Går själv i liknande tankar men har inte vågat ta steget. Vill få läsa om hur omställningen känns och hur det är att leva drömmen. Kram kram!

 59. MEN GUD VAD KUL! Grattis! Ska bli så himla roligt att följa arbetet här i bloggen, så jag hoppas på väldigt mycket “hemma hos”-inlägg.

 60. Det största grattis! Åh, vad kul för er. Mer än kul. En dröm som äntligen blir sann! Ni kommer att bli vansinnigt lyckliga i ert hus! Ni blir gamla, lite tossiga och smått galna, men alla kommer sucka ‘åh, så lycklig vill jag också bli’. Vill inget hellre än att följa med på renovering och inredning. Det första tipstet jag fick av svärfar når vi köpte vårt hus och stod inför renoveringen var:

  Ha alltid en godispåse hemma, det gör susen för blodsockret, så härmed vidarebefordrar jag det tipset till er. Bästa tipset jag någonsin fått =0)

  Många kramar!

 61. Åh. Jag blir så avundsjuk (dock inte missundsam, obs! :)). Det är min stora dröm. Att få flytta ut på landet. Jag måste gå klart min utbildning först, och hitta en karl som vill flytta med mig. Åh, mycket bilder, många inlägg om ert nya hem. Då kan jag drömma om att det vore mitt! Kram.

 62. Åh, nu har jag gått in om och om igen på din sida. Jag vill så gärna se hur många foton som helst från ert nya hus, både yttre och inre vyer samt er blivande utsikt! Själv renoverar jag ett torp och det är verkligen utvecklande. Jag kan rekommendera en prenumeration av Gård och Torp för inspirerade bilder och konstruktiva renoveringstips!

 63. Åhhhhhh vad fiiiiiiiiiiiint! Jag blev nästan lika exalterad som du! Ser verkligen fram emot renoveringsbloggen! Nu vill jag också ha hus! Ska genast sätta igång och tjata!

 64. Åh då får man gratulera! Och så röstar jag för att ni ska klämma in ett litet bed & breakfast i nått hörn av detta stora hus för du vet jag var jag kommer boka in min semester i sommar! =)

 65. Har bakat ditt Morotsbröd nu i eftermiddag, och det är verkligen sååå försvinnande gott! Mums! Tack för tipset, det är ett bröd jag kommer baka flera år framöver:) Kom gärna med fler tips på Bröd och Kakor, det gillas! tack för en underbar blogg dessutom. Kram

 66. Åh! Du har gjort det som jag DRÖMMER om att nångång kommer hända i mitt liv. Jag bor i stockholm och är väl ändå hyffsat modeintresserad utav mig. Men det finns inget bättre än att vara på landet i lugn och ro och bara få vara sig själv.. Jag hoppas att jag en vacker dag också bor ute på landet mitt i ingenstans:)LYCKA TILL med allt!

 67. Helt fantastiskt! Grattis. Ska jag vara ärlig är jag lite glad för min egen skull också, för det ska bli väldigt kul att läsa din blogg som en renoverings- och inredningsblogg.
  Att flytta ut på landet sådär är nog något jag också vill göra, om inte nu så i framtiden. Det måste vara det ultimata livet, lugnt, ostört, nära naturen och helt fritt. Och så stort! Helt fantastiskt. Grattis igen 🙂

 68. Åh så härligt för er Clara! Lycka till med flytten och renoveringen och allt sånt fint. Och jag talar nog för flera när jag säger att vi inte har nåt emot att det blir renoveringsblogg framöver – bara vi får bilder från ert drömpläjs. Stor kram

 69. Wow, det verkar helt fantastiskt! Det är verkligen en dröm att kunna bo på landet och göra precis som man vill med sitt hus och sin mark och skapa konstnärliga och inspirerande rum, som atelje och studio. Åh!

 70. Åh herre min je vilken dröm! Vilken grej! Ni är så coola!
  Jag bjuder in mig själv och hälsar på när det är klart och gör ett hemma-hos-reportage;)

 71. Clara, Clara, vad jag blir glad! Hur underbart är det inte när andras drömmar går i uppfyllelse? Och vet du, vad gäller mig så gör det absolut inget alls om din blogg förvandlas till en enda lång inredningsföljetong. Efter vad jag hittills har sett är din inredningsstil hemskt tjusig och inspirerar mig lika mycket som allt annat i din blogg! Och så kommer det kanske kännas som om jag kommer lite närmare min egna dröm om ett vackert hus på landet 🙂

 72. Åh vad fint, i har lite samma dröm, men inte i Umeå utan lite längre ned. Man blir varm i magen av lycka i andras drömmar, särskilt när de blir verklighet! Jag längtar så till min vuxendröm, när den ska bli sann. Jag vill lea ekologiskt i ett gult timmerhus eller ett vitt rappat, som du! Vistet heter ett koncepthus som är ekologiskt i timmer, det är helt ljuvligt. Googla, själv blir jag lycklig bara av tanken!

 73. Hej Clara, 125 kommentarer från förväntansfulla damer/tjejer…
  Jag får också säga lycka till med ert nya hus men har du tänkt på oss män/killar som ska förverkliga alla dessa drömmar som du bygger upp? Hoppas Jacob också får ett inlägg i debatten hemma hos er… Skulle han behöva stöd får han höra av sig 😉
  Jag håller på att bygga kök just nu… Både min fru o dotter är flitig läsare av din blogg… och har skapat en favoritsida… på min dator… kunde inte låta bli att skicka dig en blänkare…Ta väl hand om varandra!!
  Bästa hälsningar från en torpare från Skåne

 74. Vet du vad Clara, förutom stort grattis som jag hoppas och tror att jag redan sagt, så ville jag berätta att vi IDAG skrev på kontrakt på en trea som vi ska totalrenovera under mars/april innan bebisen kommer i juni/juli skiftet! så lär båda inrednindsbloggan tills det snurrar i huvet 🙂 kram!