Biscotti i kakburk. picture-043.jpg

Biscotti – härligt krispiga och lagom söta. Traditionellt sett ska de bakas med mandel, men andra nötter fungerar minst lika bra.

De kan varieras genom olika kryddningar. Testa saffran, lavendelblommor, eller lite apelsinskal. Det är också gott att blanda hackad choklad i smeten.

Biscotti är enkelt att baka men kräver ändå en del arbete, då den gräddas i tre omgångar. Men låt dig inte avskräckas. När biscottin väl är färdig att ätas är besväret redan glömt.

Du behöver:

 200 gram smör (ej margarin)

2 dl råsocker

1 dl strösocker alt fruktsocker

4 ägg

6-8 dl vetemjöl beroende på hur stora äggen är

4 tsk bakpulver

3 dl valnötter

1 dl mandlar

1 tsk bittermandelessens

2 tsk äkta vaniljextrakt ( ej vanilinsocker)

Så bakar du biscotti:

 Blanda det rumstempererade smöret med sockret.

Rör därefter ner äggen ett åt gången och se till att smeten blir jämn.

Häll sedan ner övriga ingredienserna och arbeta hastigt ihop dem till en deg.

 Rosta och grovhacka nötterna och arbeta in dem i degen.

Mjöla ett bakbord och dela degen i fyra lika stora bitar.

Olja in en bakplåt och gör rullar i samma längd som plåten.Platta försiktigt ut dem och grädda i nedre delen av ugnen.

På 200 grader i 15 minuter. Därefter i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.

 Ta sedan ut plåten och skär längderna i lagom stora bitar. Låt därefter torka i ugnens eftervärme.