
Biscotti – härligt krispiga och lagom söta. Traditionellt sett ska de bakas med mandel, men andra nötter fungerar minst lika bra.
De kan varieras genom olika kryddningar. Testa saffran, lavendelblommor, eller lite apelsinskal. Det är också gott att blanda hackad choklad i smeten.
Biscotti är enkelt att baka men kräver ändå en del arbete, då den gräddas i tre omgångar. Men låt dig inte avskräckas. När biscottin väl är färdig att ätas är besväret redan glömt.
Biscotti
Portioner
ca 50 st
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
200 gram smör (ej margarin)
2 dl råsocker
1 dl strösocker alt fruktsocker
4 ägg
6-8 dl vetemjöl beroende på hur stora äggen är
4 tsk bakpulver
3 dl valnötter
1 dl mandlar
1 tsk bittermandelessens
2 tsk äkta vaniljextrakt ( ej vanilinsocker)
Gör så här
- Blanda det rumstempererade smöret med sockret.
- Häll sedan ner övriga ingredienserna och arbeta hastigt ihop dem till en deg.
- Rosta och grovhacka nötterna och arbeta in dem i degen.
- Mjöla ett bakbord och dela degen i fyra lika stora bitar.
- Olja in en bakplåt och gör rullar i samma längd som plåten. Platta försiktigt ut dem och grädda i nedre delen av ugnen.
- På 200 grader i 15 minuter. Därefter i mitten av ugnen på 175 grader i 10-15 minuter.
- Ta sedan ut plåten och skär längderna i lagom stora bitar. Låt därefter torka i ugnens eftervärme.
10 svar
Låt dig inte avskräckas, säger du. Jag minns hur det gick förra gången jag skulle baka något från dina recept, säger jag. Denna gången nöjer jag mig med att läskas av bilderna och invänta matrecept 😉
åh, jag gillar att du rekommenderar the real stuff: smör och vanilJ, inget fusk där inte. har du läst hemlige kocken? ett hett boktips annars, av mats-eric nilsson om jag inte minns helt fel.
Låter som väl mycket smör, ägg och bakpulver för att konsistensen ska bli riktigt italienskt knaprig.
hur gott såg inte det där ut. mmm
Mmm. Var kan man hitta vaniljextrakt tro?
Är det lika gott att doppa som vanliga svenska skorpor också?
ÅÅÅH vad gott måste skynda mig att handla… mums så här en lilllördag
Läs gärna min blogg. Jag skriver hur det är att vara 19 årig mamma till världens finaste dotter Alva 🙂
detta får bli mitt helgprojekt!
ooh så ljuvligt
gott med vaniljbiscotti. Och snygg blogg föresten 🙂