Ett litet tips bara…

picture-1547.jpg

Tänkte tipsa om en finfin buljon jag hittade sist jag handlade mat. För alla som precis som mig läst Den hemliga kocken och vet vilken skit vanlig buljong innehåller är detta ett bra tips. Inga konstigheter eller smakförstärkare. Bara naturligt ekologiskt och gott. Tjolahopp! Jag köpte den på en välsorterad Konsum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Ett litet tips bara…”

 1. Sånn har jeg aldri sett. Lurer på om de finnes i Norge? Her i USA er forresten grønnsaksbuljong nesten umulig å få tak i … økologisk eller ei.

 2. Nu vill jag inte vara en glädjedödare, men tyvärr är det så att buljongen innehåller jästextrakt. Jästextrakt är naturligt rikt på glutamat, därför använder man den som smakförstärkare och också som ersättning för salt eftersom det smakar salt.

  Om jag nu har förstått det rätt.

 3. Testa Reneé Voltaires Buljong också om du inte redan gjort det. Fungerar som örtsalt också.

 4. I hälsokostaffärer brukar det finnas bra buljong utan en massa e-nummer också! Ofta ekologiska och i lite större förpackningar. Hur bra som helst!

 5. På min Coop Forum finns en Krav-märkt grönsaksbuljong som om jag inte missminner mig bara innehåller bra saker, och som dessutom kostar kanske hälften så mycket som Knorr. Biofood heter märket.

 6. Tillsatsfri, ekologisk buljong gör ju susen i den mesta matlagningen. Vi har en annan än just den du visar ovan och det är ju verkligen hur gott som helst. Kul att det finns fler alternativ!

  Kramalin

 7. Precis som a-k skriver så är jästextrakt inte så mycket bättre än glutamat. Det används precis som glutamat som smakförstärkare. Men folk vet idag att glutamat inte är bra och köper inte varor som innehåller det. Vad gör företagen då? Jo de skriver inte ut glutamat utan de skriver jästextrakt istället för det vet inte så många vad det är.
  Men på vissa hälsokostaffärer finns det dock helt tillsats fri buljong. Kommer dock inte ihåg vad den heter! Fast det bästa är ju att göra egen buljong!