längtan efter snuva

Längtan efter snuva är en dum längtan. Man får inte längta efter sjukan. Nej urs och fy var glad för hälsan. Ja jag vet. Jag är ju glad för hälsan. Jag är jättejätteglad att jag inte har cancer. Det är jag verkligen. På riktigt. Men en ynka liten snuva. Det var ju så länge sedan. Länge sedan huvudet snurrade som om jag vore i fyllan. Så länge sedan jag släppte kontrollen och var liten och krank. Det var så länge sedan jag fick sova mellan mamma och pappa. Bli matad med glass för att febernedsätta. Utan att överväga risken för celluliter. Det var så länge sedan jag fick ligga i sängen och ta en lur. Vänta på att pappa ska komma hem på lunchen med lakritshalstabletter. Och dr Dreyfus. Och dr Quinn. Och lilla huset på prärien. Och Rickie Lake står på i bakgrunden och spelar. Allt för länge sedan. Ligga blick stilla och känna hela sängen gunga. Yra. Få släppa kontrollen. Skita i att jag måste-borde-hinnerinte-ska. Utan dra täcket över huvudet. Vara liten. Kanske bli matad med smältost på makaroner.

Jag vet att det är fel. Man ska vara glad för hälsa. Urs och fy för att längta efter sjukan. Men ibland gör jag det ändå. Det är en lyxlängtan. Men ibland gör jag det ändå. Bara för att vara liten igen. Utan ansvar. Få vila.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “längtan efter snuva”

 1. Hade kräkis för ett litet tag sen, tro mig. Att lyssna på ljudbok och ha pojkvännen att mata mig med små isbitar och isglass var ingen höjdare. 😛

 2. Jo, det stämmer ju att man ska uppskatta sin hälsa. Det är ju trots allt det bästa vi har. MEN, lite småkrasslig är ändå ganska gött att få va emellanåt. Om inte annat för att sedan uppskatta hälsan till fullo. Hoppas du åker på lite lätt feber 😉

 3. Jag kan förstå. Men nej man får inte längta så. Det är ett hån mot de verkligt sjuka. Man vet ju också själv, att när man verkligen blir sjuk, sådär på riktigt, då vill man inget annat än att bli frisk.

 4. Om du vill bli sådär härligt snurrig i huvudet och snuvig som bara den utan att vara riktigt sjuk, kan du alltid testa pollenallergi… Funkar varje år för mig! 🙂 Men jag fattar känslan. När jag var liten brukade jag fejka sjuka ibland för att komma åt den.

 5. Håller med dig. Och det är väl inte sjukan du längtar efter, snarare den tid där tiden var konstant, här och nu.
  Jag längtar efter den tid när en helg var tid för lek. Inte två dagar att hinna med-bli frisk-städa hus-göra allting som man får ågren av att man annars inte gör.
  Så idag ska jag gå ut i solen och leka.

 6. Du kan få min. Jag har snuva så att det räcker och blir över till ett helt kompani!

  Mest av pollen, då.

  Måste säga att det inte är något att längta efter.

 7. Mm, jag vet exakt precis vad du menar. När man var liten och slapp oroa sig för allt man inte hann göra när man var sjuk. När någon alltid tog hand om en och man inte behövde ge sig ut på stan och handla trots feber, utan det gjorde mamma eller pappa. Jag känner verkligen igen bilden du ger; Rickie Lake i bakgrunden, mamma eller pappa kommer hem med något gott att tugga på, det snurrar och snuvar och man mår illa men känner sig riktigt trygg. Haha, nu började jag också längta efter en barndoms-snuva 🙂

 8. Jag känner verkligen igen mig. Jag har längtat efter influensa eller feber i flera år. Bara vila och få vila för man förmår inte annat.

 9. Jag förstår känslan. Den är väldigt mänsklig och säger åt oss att vila. Så du kanske skulle ta en paus i allt och pyssla om dig lite!
  Tack för en härlig blogg!
  hälsningar
  F.d. supertrött mamma, numera vanligt lagom trött mamma

 10. Var försiktig med vad du önskar dig, det kan hända att du faktiskt får det! Jag längtade efter den där lagoma förkylningen tidigare i vår, men när jag blev sjuk var det etter värre.

 11. Ja, visst är det på något sjukt sätt skönt att bara ha lite granna feber och lite heshet men tillräckligt mycket för att man för en gång skull måste stanna hemma och vila!
  Det var mysigt att vara sjuk när man var liten, det brukar jag och mina systrar konstatera. Mamma kom alltid hem med enn Kalle Anka- tidning, ett påse godis och coc-cola. Det var grejer det…

 12. om man har tur får man vara lite så när man är gravid. ett litet tips från en som ligger på sofflocket och klappar mage så mycket jag kan, och ingen förväntar sig något annat 🙂

 13. Hade just ett samtal om den känsla du beskriver med en bekant idag. Hon är gravid med nummer 2 och svarade på min fråga varför hon älskar att vara gravid var att hon då fick vila. Utan dåligt samvete. Släppa lite på kontrollen! Det är ju helt snedvridet att man skall behöva tänka så!? Jag tror många har det så och då är det värkligen på tiden att jobba med sej själv och integrera vila och kärlek till sej själv även då man inte är gravid eller sjuk. Jag säger bara YOGA! Yogar man regelbundet lär man känna kroppens signaler tydligare som i sin tur gör att man kanske lättare känner efter vad man har för behov och därefter kanske till och med lyssnar på dem och handlar därefter. Balans. Längtar du efter att käka mjukglass till frukost i sängen så gör det! Är det joggning kl 5 på morronen som drar så ge dej ut på det. Vi är fria varelser som dessutom har turen att bo i ¨västvärlden där vi har tak över huvudet och mat i magen varje dag!
  Vi har alla frihet att välja =)

 14. Fast ändå, när man är där är det inte så ljuvligt. Matt i kroppen och seg i huvet, glassen till trots.

 15. ligger hemma sjuk i magsjuka, feber och förkylning. att vara sjuk är inte lika mysigt när man inte har någon där att ta hand om en. 🙁 när det inte ens finns nån som kommer med vatten åt en… inte kul.. var glad för er hälsa!