Kaneläpplen

  picture-1516.jpg

När jag blir sådär fruktansvärt sugen på något gott som jag kan bli ibland. Då tärnar jag några ekologiska äpplen. Smälter kravmärkt smör i en stekpanna. Häller ner äpplena och strör över lite fairtrade socker och kanel. Steker i ett par minuter så att de blir mjuka. Sedan äter jag med glupande aptit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Kaneläpplen”

 1. gott gott! brukade göra i ugn, kärna ur äpplena, ner med en klick smör och kanel. sen i ugnen tills de blev mjuka och sen äta med vaniljkräm. mmm, har inte gjort på flera år! får bli till helgen, synd bara att min pojkvän är allergisk mot kanel…

 2. Äh, trams. Mumsa i dig en kladdkaka, 12 bullar och en halv påse ostkrokar och svälj ner med cola.

 3. åh, det brukar jag också göra ibland faktiskt.
  fantastiskt gott.
  fast till det brukar jag ha Tofuline-glass (jordgubb)
  och några skedar passionsfrukt.
  åh.

 4. Jag älskar äta röra ihop någonting min kompis gjorde en gång som måste ses som en variant på det här men istället för kanel så tar man massor med rosmarin (jag brukar slänga i timjan med). Och råsocker. Sen har man Cointreau-grädde till. Mums!

 5. Hej Clara! Jag bara undrar vad du tycker om homosexuella, och huruvida du tycker att svenska kyrkan ska viga par av samma kön eller inte.
  Skulle vara intressant med svar!
  mvh ebba

 6. Tack kära ni! Ja det är gott!

  Ebba: Jag har flera homosexuella vänner och det är ju inget annorlunda med
  dem. Jag tycker inte att kyrkor ska viga människor överhuvud taget. Staten ska sköta det lagliga. Och inför lagen ska alla vara lika. Dvs alla borde ingå partnerskap i stället för äktenskap. Däremot kan man inte tvinga kyrkor att viga homosexuella i äktenskap. Själva termen äktenskap är nämligen hämtad ur bibeln och definieras också där som en förening mellan man och kvinna. Det har man som kristen rätt att tro är exklusiv för män och kvinnor. Personligen tycker jag att det är ett stort problem att så många ateister gifter sig i kyrkan. Varför vill de bli välsignade om de ändå inte tror? DET stör jag mig mer på än att homosexuella kristna vill få en välsignelse av en präst. Där finns nämligen ett stort problem.

 7. Hej!
  Åh, just detta åt vi på vår risgrynsgröt till frukost idag, här på barnhemmet i Piski, Ukraina! Gott gott! Lite svenska smakupplevelser..
  Gillar din blogg, så vet du! 😉