picture-2610.jpg

Varma dagar blir man sugen på isglass. Men ofta innehåller de stora mängder tillsatser och färgämnen. Därför är det både nyttigare och godare att tillverka sin egen. Dessutom är det busenkelt! Jag fick lära mig receptet av min svägerska och det går att variera i all oändlighet

Du behöver (för 2 portioner)

Två bananer

Saften från 1 apelsin

1 dl frysta vinbär eller 1 näve isbitar.

Gör så här

Skala och grovhacka bananerna och låt dem ligga i frysen i ungefär en timme. Pressa juicen från en apelsin eller använda färdigt koncentrat. Mixa bananerna med apelsinsaften och de djupfrysta bären. Använd gärna en stavmixer. Om glassen känns för rinnig kan man öka på mängden frusna bär eller slänga ner några fler isbitar. När glassen fått den rätta konsistens slevas den upp i dessertskålar och serveras omedelbart. Man kan också frysa den i förpackningar avsedda för tillverkning av glasspinnar.