Denna chokladkräm är fantastisk att avsluta en festmiddag med! Krämen är härligt mäktig och kan gärna serveras i små kaffekoppar. Med några bär strösslade på toppen.
Chokladkräm
Portioner
ca 6 – 8
Tid
ca 20 minuter + kylning
Ingredienser
200 gram mörk choklad (ej blockchoklad)
3 dl grädde
2 äggulor
2 msk honung
1 msk smör
En nypa salt.
Gör så här
- Koka upp grädde, honung och en liten nypa salt.
- När de första bubblorna dyker upp stänger man av plattan och bryter ner chokladen i grädden och låter den smälta.
- Därefter vispas äggulorna i tillsammans med 1 msk smör.
- Häll upp i små koppar och låt stå i kylen i ungefär en timme. Servera chokladkrämen med bär och lite grekisk youghurt eller grädde.
Tips!
Man kan smaksätta denna härliga chokladkräm på flera sätt. Välj en lyxigare smaksatt chokladsort. Gärna med lavendel, ingefära, tranbär eller jordgubbar.
Man kan också krydda krämen med vanilj och kardemumma. Eller varför inte en skiva lime? Endast fantasin sätter gränser!
6 svar
Funkar den att lägga mellan havreflarn också månne? 🙂
Nu måste jag genast hem och prova detta. Om det är något jag älskar att älska så är det smaskiga desserter!!! Kram
Jag håller med Den där D, plugget kan vänta. Clara du lockar med alltför goda ting för att man ska kunna fokusera på något annat 🙂
Hej! Tack för en underbar inspirerande blogg! Jag undrar, ska man smälta smöret innan man blandar med äggula? Kram
Jag vill bara tipsa om ett väldigt gott recept på varm choklad. Eller recept och recept, jag har inga mått eller liknande men du är ju van i köket och klarar dig säkert utan. Mjölk, kakao, kanel och honung (gärna en nötig honung har jag märkt). Testa, det är såå gott!
Låter gott! Men varför är blockchoklad bannlyst? Jag är medveten om att viss block”choklad” är skit, sån som inte får heta chocklad längre utan bara block eftersom det är så lite kakao i. Men det finns ju bra blockchoklad också, med mycket kakao!