Kalaskulor och kalaspinglor

Bröllopet var alldeles fantastiskt. Sådär spexigt som bara frikyrkobröllop är. Ni som har varit med på ett vet precis vad jag menar. Eftersom alkohol inte serveras så måste gästerna lägga manken till för att göra det trevlig och avslappnat. Vilket de/vi grejade utmärkt. Jag var hes i rösten efter allt tjoande och skrikande och applåderande. Dessutom var jag trött efter att ha grinat så många lyckotårar.

Jag vet inte vad brudparet säger om att synas på min blogg så istället får ni se min bröllopsoutfit. En vintageklänning i siden. Tyllhatten åkte av i sista sekund. Och Chanelörhängena på.

picture-6487.jpg

Och till er som jämt kommentera min putmage (som ibland fångas på bild) och undra om jag är gravid så säger jag bara:

picture-6533.jpg

Nej. Jag är inte på tjocken. Jag har haft en kalaskula sedan dagen jag föddes och det spelar ingen roll hur lite jag äter. Kalaskulan sitter ändå där och putar som Gud skapte den. Det betyder inte att jag är gravid

 Jag är bara född sådan.

OK?

( Tillåt mig bara tillägga att på just den här bilden så syns den inte så värst. Men så fort den gör det så vill någon kommentera det)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 kommentarer på “Kalaskulor och kalaspinglor”

 1. Who the fuck cares om en putmage liksom!? Jag tycker du är fabulous! Och det viktiga är ju faktiskt att man är lycklig, frisk och glad och putmagar, celluiter och dallrande kroppsdelar är ju faktiskt ganska himla jättemycket oviktigt!

  Clara, du är fin inte endast för hur du ser ut utan framförallt för den du är!

  Love LP

 2. Vadå kalaskula!? Precis innan jag läste texten tänkte jag att du var stensnygg och din mage var platt och fin.

 3. Hej underbara!
  Vadå putmage? Där finns ju ingen sådan…vad skulle det innebära för de av oss som faktiskt har mage??? Putmage eller ej, var och en är vacker precis så som hon/han är. Förresten så måste Gud haft en bra dag när han skapade dina snygga spiror!

 4. Jag ser ingen “kalaskula”…
  Är det jag som är blind eller du som inbillat dig något? :S

  Du är i alla fall jättefin i din klänning! 🙂

 5. Men vilken FANTASTISK klänning! Du överträffar dig själv gång på gång. Jag blir så avis fst på ett bra sätt, snyggo.

 6. Åh sicken pingla! Kan du inte fråga brudparet så snällt om de kanske vill vara med lite på bloggen. Kanske tycker de att det skulle vara jätteroligt! Det skulle iallafall vi göra 🙂

  Även om där skulle ha funnits en putmage och en undran om du var gravid så tycker jag att det är otroligt fräckt att fråga det. (Men nu var här ju inget put att ens fundera på!)

 7. I denna fråga är jag helt enig för jag vet hur du menar. Jag har också sån mage. Den är högst naturlig och min stora barndomsidol har/hade en sån mage. Agneta-bullen kallade Alexander Bard den. För det är Abba-Agneta det gäller. Och ja, om “världen” kunde acceptera den lilla puten som en platt och ogravid mage så vore jag glad. Jag vet redan att jag har “platt” mage, fast jag gillar Agneta-bullen, det låter mysigare.

  Å, det blir så krångligt och fel så fort det snackas kropp. Blä.

 8. Men vad latjo. Jag gick just och promenerade i sakta mak och njöt av ännu en norrlandskväll och tänke att jo, jag är nog ganska nöjd med min putmage. Det är rätt fint och kvinnligt med mage. För att citera Pulp Fiction : “Fabienne: I wish I had a pot. Butch: You were lookin’ in the mirror and you wish you had some pot? Fabienne: A pot. A pot belly. Pot bellies are sexy.” Så äre.

 9. Din mage är ju jätteplatt! Vad är det för konstiga människor som tycker att den putar?

  Fråga brudparet om de vill synas i bloggen. Jag är så nyfiken på om de var lika tjusiga som du. 😉

 10. Nej, på den här bilden syns absolut ingen kalaskula. Men jag vet vad du menar, har själv alltid haft en likadan och nu efter tre barn så är den väl inte mindre precis. Men den är bra och barnen gillar att prutta på den med munnen, det är lite roligt!

 11. De som snackar om nån putmage på dig kan krypa upp i sin egen röv! Jag har aldrig sett nån putmage på dig. Du är ju alltid bara jättefin :)Förresten så har jag sagt till Emma att vi borde dra ihop en tjejkväll och typ grilla på nydala.. det vore så najs!! Kanske inte rätt ställe att skriva det på eftersom mitt inlägg kan försvinna i mängden.. hihi men jag gör iaf ett försök! Kramar

 12. Lustigt (eller snarare olustigt)att alla i kommentatorsfältet säger “Nejdå din mage är så platt och fin och man ska vara nöjd med hur man är skapad” osv. Dvs. de värderar att smalt/platt är finare eller att du inte ska ha ångest över din “putmage”, vilket du ju heller aldrig sade att du hade! Du la ingen värdering i det hela, utan ville bara få folk att förstå att du inte är gravid den här gången heller…

 13. Nej vad arg jag blir. Du som är så fin och härlig. Jag har aldrig tänkt på denna putmage du talar om. Det kan inte vara bra om man som människa går och tänker på folks magar hela tiden, tänk oron man måste få av vad andra ska tycka om man tror att en annan är gravid så fort man inte har värsta super-absen. Det var allt. P&K.

 14. jag är likadan!! med putmage. inte för att jag tycker att du har någon, det är inget man tänker på. så bara skit i korkade kommentarer, folk skriver så mycket dumt på internet! 🙂

 15. Jag antar att många av de som kommenterar egentligen inte menar värst illa med det, de hoppas kanske bara vara “jag-såg-det-först”. För det är klart att många tänker att “jaha, nu har de gift sig och skaffat hus, när ska det bli…
  Sånt är extremt stressande och jag hoppas att de som vill tolka in en bebis i en normal kvinnomage lägger av med det där. När det blir barn då blir det barn och det kan bli nu eller om tio år. Det är upp till er hur ni vill leva och det är inte heller alltid det går att bestämma själv precis när det ska bli bebis.

 16. Hej Clara! Eftersom jag liksom du ochså har fötts med putmage tänkte jag att jag skulle dela med mig av min kära mors klokheter (alla vet ju att mammor vet allt); mamma säger alltid att det är en hormon-kudde och inte nån putmage, och att kvinnor ska ha såna för att allt ska funka som det ska, hon påstod häromdagen att det är därför platta idrottstjejer har så mycket problem med sina menstruationer (vet inte om det är sant eller nåt som hon hittat på). Så, putmage= en fungerande kvinnokropp och fungerande hormoner. Om det stämmer vet jag inte, men jag tycker om den förklaringen så jag tror på det ändå(: Så länge du är frisk och glad och trivs med livet tycker jag du ska va glad över din lilla mage, det är jag (över min alltså, inte för att jag har nåt emot din heller..) Hälsningar/ En finlandssvensk medlem av putmags-sällskapet

 17. Vi kan bilda klubb du och jag. Jag fick efter ett pass på Friskis graviditetsfrågan från instruktören! Då hade hon dessutom med tanke på mig visat särskilda rörelser som skulle skydda magen… Jag och min putmage stannade hemma nästa pass.

 18. Haha och här är man i sjunde månaden och folk vågar fortfarande inte fråga om man är gravid eller “bara” tjock. Jag tycker ju att skillnaden borde börja synas.

  Gillar din blogg, och har faktiskt hittills inte sett till den där putmagen vissa inbillar sig att de ser.

 19. En sak som jag har reflekterat över är att det ibland känns som att du måste rättfärdiga det här med frikyrklighet eller att bo på landet eller att vara från Norrland. Varför måste du hela tiden säga att dina livsval är så bäst jämfört med andras? Jag tror säkerligen att jag kommer att få ett alldeles utmärkt bröllop med alkohol och att livet i storstaden kan vara alldeles underbart (även om det inte finns några riktigt stora städer i det här landet).

  Jag har med putmage f.ö. och jag kommer inte få vara i fred en sek. efter att vi har gift oss, I’m sure. Suck.

 20. J: Är du säker på att det är så eller kan det vara så att mina livsval är så ovanliga att så fort jag skriver om dem så uppfattar andra personer dem som ett statement? Om jag skrev att man var på ett vanligt bröllop och bor i en stad hade du väl knappast reflekterat? För det gör ju ALLA och då är det inget fel i det? Då är det ingen som bryr sig?

  Jag tror att när man skriver om sådant som är lite uddad så är det många som reagerar. Och gärna för mig!

  kram kram

 21. Du är så fin! Och cool. Och ja. Putmage? Nada. Du har en fin, sund och normal mage, som man ska ha när man är sund och mår bra. 🙂 Goes putmagar, när jag inte hade någon hade jag ingen mens, sen blev jag normalviktig och fick lite “Putmage”, då kom mensen. Tror att många är förblindade av hur en normal och sund kropp ska se ut. Inte der du då gravid ut i mina ögon!

 22. Inte sjutton ska kvinnor ha platta magar heller. Det är vackert, kvinnligt och naturligt med ett put under, ovan och vid sidorna av naveln.

  Sen kan man diskutera onaturliga put också, men det beror oftast på en överdriven fettansamling. Vilket du inte har. Då du är vackert kurvig utan att vara vare sig platt eller småtjock.

 23. Vem har inte putmage? 😀 Du var/är mäkta snygg i alla fall, ser ut som att du skulle kunna vara toppmodellen som du skriver om i det senare inlägget (som sixten kanske får bära hem istället dåå)!

 24. Jag har också putmage och har alltid haft och jag är stolt över den. Utan den så är det ju inte jag.
  All cred till dig för att du orkar med att folk blir provocerade av vad du än skriver, du måste ha tålamod som en ängel eller så är du bara bra på att få ut frustrationen på annat håll 🙂

 25. Jag upplever inte alls att Clara vill rättfärdiga eller försvara sina livsval, utan tvärtom, vill uppmuntra alla att göra sina egna val och visa på dem som hon har gjort. Men själva grejen är väl att många inte gör något val, utan bara kör på för “det är så man gör”. Däremot verkar många bli provocerade av att Clara tycker och lever som hon gör, som om hennes blotta existens vore ett fördömande och hot mot andra levnadssätt… Som vegan känner jag iaf ofta så. Utan att jag har anmärkt på hur andra väljer att leva börjar man berätta för mig varför mina beslut är fel och deras rätt. Men jag tror inte att det finns något universellt rätt och fel. Så länge man tänker och känner efter själv och vågar leva som man vill, då har man rätt. Tror jag…

 26. Kvinnor har putmagar naturligt, det tycks folk glömma bort.. Iofs tycker jag att din mage är ganska platt.

 27. jag har hört att det är i den lilla putmagen under naveln so det kvinnliga hormonet östrogen finns,och att det därför inte skulle vara naturligt för en kvinna att vara helt uten den 🙂
  superblogg förresten, fortsätt med din jättefina stil! du har blivit en ny förebild för mig 😉

 28. suck och stön…Ganska hemskt att med det samma måst man börja försvara och analysera för alla sin mage om den lite putar…för det måste ju bara betyda att man e på smällen ju!!! Att int folk kunde lämna en ifred och tänka “om det e nåt så berättar hon nog”
  Nog fan borde män också borda hamna och förklara sin mage mm.

  Kram på dej