Blänkande fruktkräm i blåblommig djuptallrik med en klick vispgrädde på. fruktkram.jpg

Någonting jag avskydde som liten men numera älskar är hemmagjord fruktkräm.

Det här är mormors recept och krämen är helt enkelt sagolikt god att smaska på när man är sugen på någonting sött.

Fruktkräm

Portioner

1

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 1 påse blandad torkad frukt, ca 250 g

  • 7 1/2 dl vatten

  • 3/4 dl strösocker

  • 1 1/2 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten

  • Saften av en halv citron

Gör så här

  • Hacka den torkade frukten i mindre bitar och lägg i en tjockbottnad kastrull. Häll över vattnet och låt koka i tio minuter på svag värme.
  • Tillsätt socker och låt koka i fem minuter.
  • Rör ut potatismjöl i lite vatten och häll ner i kastrullen.
  • Pressa också ner en halv citron.
  • Låt den sedan koka upp en gång och töm därefter över krämen i en skål. Den kan gärna serveras ljummen. Med mjölk och vispad grädde. Det blir supergott!