God falsk sachertårta

Kladdkaka som omvandlats till falsk sachertårta med choklad och rabarber. falsk-sachertarta.jpg

 

Om jag var den vulgära typen skulle jag säga som Nina i Cardigans  – så gott att det knullar i munnen!

Men eftersom jag är så fasligt fin i kanten så säger jag istället – Smaskigt värre!

Så gör du falska sachertårtan:

Börja med att göra två kladdkakor.

Grädda dem en och en i en form med löstagbara kanter.

Smet till två formar/dubbla kladdkakor:

4 dl vetemjö

6 dl socker

6 msk kakao

2 msk vaniljsocker

2 dl flytande margarin

2 ägg

Vispa ihop ägg och socker med elvisp tills blandningen blir fluffig.

Blanda ner de resterande ingredienserna.

Och därefter margarinet.

Vispa ihop det till en jämn smet.

Häll smeten i en rund form med löstagbar kant och grädda i 175 grader ca 20 minuter.

Kakan ska vara kladdig när den tas ur ugnen.

Fyllning:

Aprikossylt. Fast jag använde rabarbermarmelad.

Syrligt och jättegott.

Glasyr:

250 gram mörk choklad

2 /1/2 dl vispgrädde

1 msk honung

25 gram rumsvarmt smör

Glasyren är bra att förbereda någon dag innan så att den får stelna i rumstemperatur.

Börja med att koka upp grädde och honung.

Släng därefter ner den finhackade chokladen och smöret och rör om tills det smälter ihop till en jämn smet

När glasyren är färdig och kladdkakorna gräddats och svalnat plockar man fram kakorna.

Bred aprikossylt på den ena och lägg den andra kakan ovanpå.

Bred sedan över ett lager chokladglasyr på kakan så att den får en jämn och fin yta.

Värm därefter chokladglasyren så att den blir trögflytande och häll den över kakan och låt stelna.

Dekorera med strössel, färska bär eller frukt.

Och servera gärna kakan med vispad grädde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “God falsk sachertårta”

  1. oh du är så fin och rolig clara. jag gillar dig så himla mycket. tänker att livet hade varit mycket bättre om du hade bott lite nämre mig och jag hade kunnat få bjuda dig på kolakakor.

  2. Vilken bra idé att använda rabarber! Har så mycket av den varan i frysen och undrar så vad man kan göra mer än saft och paj.

    Tokdiggar din blogg för övrigt 🙂

  3. Haha vad kul! Min falska sacher som jag äter varje födelsedag är chokladrulltårta med grädde + aprikosmarmelad och ringlad choklad över. Simpelt men ack så mumsigt! Rabarber är underbart att lägga till lite syra med. Ska bunkra nu.

  4. Aaaah mums! Men, hur får man lös kladdkakorna från formbotten så att de kan läggas på annat ställe?? Bakpapper??

    *ser framför mig MYCKET tras och spill*

  5. Det här var ju ett supersmart recept! Tack!
    Och väldigt praktiskt med ett kladdkakerecept som räcker för två formar…
    Finemang!

    (och jag älskar nina i cardigans uttryck…haha)

  6. Hej Clara!
    Jag är så efter & har precis upptäckt din fantastiska blogg; hursomhelst. jag och min fästman ska gifta oss nästa sommar. Du kanske har skrivit ett inlägg om ert bröllop men jag kan inte hitta det. Skulle i alla fall hemskt gärna vilja läsa lite mer om bröllopet och planeringen ifall du vill dela med dig. Jag googlade på dig och såg då din makalöst vackra brudklänning. Är intresserad av allt som har med bröllop att göra och du har så bra smak så jag vill bröllops-inspireras lite 🙂 Om du har lust såklart! annars kanske du har skrivit om det tidigare och kan skicka länken till min mail? Vore jättegulligt!
    Fortsätt vara bra!
    Kram /Elina