Linneskåp och lavendeldoft

Jag har gjort världens fynd idag.

picture-1194.jpg

Ett jättegammalt skåp med bubbliga fönsterglas. Munblåsta.

picture-1218.jpg

Och vackra slitna beslag.

picture-1211.jpg

Jag kånkade hem den i skuffen och sedan har jag rengjort den och lagt i hyllpapper.

picture-1204.jpg

Nu står det i sovrummet och förvarar sängkläder och handdukar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 kommentarer på “Linneskåp och lavendeldoft”

 1. Jättevackert. Munblåst glas (med små bubblor i) är något av det finaste som finns. Och spetsarna du satte på hyllkanten passar så bra där.

 2. Åh, åh, åh, åh säger jag bara! Underbart!
  Lite avis är jag allt får jag ju erkänna…:)

 3. Väldigt vackert skåp. Det är sånt jag önskar att jag hade plats för här hemma. Jag drömmer om att hitta gamla möbler som jag kan möblera det kök som jag drömmer om att bygga 🙂 i riktig gammal lantlig caféstil.

 4. Jag såg i en annan blogg en som hade tapetsera baksidan av skåpet, alltså innerväggen, det var tjusigt.

  En annan blogg hade tapetsera luckorna på utsidan liksom innanför ramen. Mkt fint, men detta var också tjusigt.

 5. Du är lite som Bree i Desperate Housewifes Clara 🙂 Dock inte alls i lika kraftig ton. Tänkte på det när du gjort så fint i skåpet. Blev jätte fint verkligen!

 6. hur fint som helst!

  vart köper du hyllpapper? jag har letat på alla möjliga olika typer av affärer; från konsum till ikea till mindre interiöraffärer.

 7. Jisses vad fint. Så där fint kan aldrig ett nyköpt skåp bli. Jag älskar den lite slitna stilen, verkligen hur fint som helst!!

 8. Jag förstår inte hur du lyckas ha plats för allt det där, får inte ert hus liksom stopp på plats att placera saker? Eller är det ett litet harry potter-hus som magiskt är större än det ser ut?

 9. Hej!
  Jag minns att du liksom jag diggar Caroline av Ugglas och därför måste jag tipsa om att Kobra gjort ett mycket bra och intressant avsnitt om henne! Som tur är går det att se programmet på SVT Play, ett bra alternativ för oss TV-lösa ibland :). Här går det att se programmet – http://svtplay.se/t/102858/kobra

 10. vad fint! grattis till fyndet. verkar passa perfekt hemma hos er:) och hyllpapper, wow, finns det nåt mer romantiskt?

 11. Till Klara: Jag vet ju inte var underbaraclara brukar köpa hyllpapper, men jag såg jättefint papper i pasteller (rosa, grönt eller blått) med vita prickar på claes ohlsson av alla ställen.

 12. så fint clara! om du vill får du gärna hjälpa mig gärna att be att vi ska få den fina lägenheten vi sökt… vill så gärna. den har trägolv och kor som betar strax utanför fönstret.
  kram

 13. Åh så fint! Både skåpet, kantbanden och innehållet. 🙂 Jag blev så inspirerad att jag började leta efter ett liknande skåp på vår antik-kuriosa-loppis-affär i min lilla stad. De hade många fina skåp men inget som det här. Och så kom jag på att mitt hus är för litet för fler skåp… Så jag får nöja mej med att än en gång titta på de fina bilderna av ditt skåp istället. 🙂

 14. jag var tvungen att blogga lite om detta otroligt fina skåp samt om den målade byrån. hoppas det var ok! de är helt underbara båda två och du verkar ha ett otroligt vackert hem. tack för en bra blogg! kram Sara

 15. Härligt vad många nya bra inlägg!
  Du är hyvens du, Clara.

  Söt saft, roliga historier, hunkig man och till råga på allt ett helt fantastisk linneskåp. Allt man kan önska!
  😀

  (förresten så har jag varit med om lite samma sak, ang. blusar med för stora knapphål. fast på en date. när jag tog av mig jackan syntes hela bh:n, och ena axelbandet hade dessutom lossnat och letat sig ut genom ärmen. hehe sa ja, oj sa han. meneee…det gick vägen den gången så att säga haha)

 16. Åh, jag ser direkt att du har ett likadant turkost skrin som mig. Har ärvt det av min mormor, som i sin tur fått det av sin mormor som använde det som syskrin. Bedårande!

 17. åhh – jag som skulle fara och köpa det skåpet idag, för det rymdes inte i bilen förra helgen… bååå
  men alldeles fint är det – du gjorde ett bra köp!
  passar bra som linneskåp, själv hade jag tänkt ha det i köket