Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 kommentarer på “Smoking housewife”

 1. De är så underbara! Och helt oväntade, men det gör dem bara än mer underbara.
  I flera av de artiklar du varit med i kopplar folk samman ordet “hemmafru” med dig. Jag undrar bara varför det ska vara så, att man bara för att man tycker om pyssel och bakning ska kallas hemmafru. Du är ju inte det, du har ju ett jobb! Men vid sidan av har väl alla människor intressen. Som om en vd på ett företag som råkar golfa på sin fritid skulle presenteras som Golfare. Nej, jag vet inte. Du kanske inte alls håller med, det var bara något jag tänkte. Ordet “hemmafru” har ju ändå en viss laddning.

 2. Åh, så sjukt snygga är de, älskar dem. De borde bli något mer, tryck på en tygkasse, veckoserier i någon tidning, tavlor, vadsomhelst. De är verkligen klockrena. Puss på dig och världens bästa blogg.

 3. Hej Clara! Jag måste bara fråga. Vem är tant Märta? Hon med alla skatter? Vild debatt pågår bland bekanta som också läser din blogg. Någon gissar på att det är en släkting eller gammal vän till familjen som flyttat in på hem, vars hus ni nu får tömma på möbler och dyl. En annan tror att det är en loppis som helt enkelt heter Tant Märta (vi hade en Tant Lily i vår stad). En tredje tror att det är en bekant som kanske har haft ett stort hus på landet som är fullt av saker hon själv inte behöver och som ni får överta. Nu måste vi få veta!
  Stor kram.

 4. Den där sista bilden reagerar jag på. Jag har ritat en liknande som hänger på vår kyl. En lite självporträtterande, en tjej med klänning som har en cigg i mun och ett maskingevär hängandes på axeln. Hmmm, kanske det finns lite agression att ta hand om därinne? Som tur är kan man rita av sig en del. Fina teckningar!

 5. Läckra bilder! Du har känsla för både färg och komposition. Oslagbar humor dessutom. Vill se mer!

 6. Så vackra bilder! Den sista får mig att tänka på tv-serien Mad Men när January Jones står och skjuter grannens fåglar med en cigarett i mungipan iklädd de vackraste hemmafrukläderna som tänkas kan från decennieskiftet 1959/60.

 7. Hahaha den sista är fenomenal!!
  Kan tänka mig att det var ungefär så du såg ut när du gick ut och sköt ihjäl älgarna på gården? 😉
  Hahaa…

 8. De är superbra Clara! Du har ju världens underlag till en bok, The smoking housewives öden och äventyr eller nåt. Med dina fina bilder och kluriga texter till. Jag köper lätt!

 9. Hej Clarirara!
  Jag undrar ba; vad har du använt för slags färger till dessa illustrationer? Det var som så fina färger, lite bleka på något sätt..

 10. Clara du är helt makalös. Härligt roliga underbara ritningar det här skulle du kunna göra en slant på. Och villka fina böcker lilla Bertil kan få som mamma Clara har har gjort och som sparas till honom. Hoppas du bjuder på fler ritningar man bara njuter när man tittar.

  1. En hel köksvägg med dom roliga ritningarna skulle inte vara dumt att få ha. Skulle du sälja så köper jag på direkten.

 11. hej, vilka fina bilder, blir det ingen seriebok=)?
  kul blogg som ja dagligen följer,