Egna chips

 picture-1425.jpg

Något av det godaste som finns är hemmagjorda chips. Enkelt är det också!

Man behöver olja som täcker ca 2 cm av botten på en kastrull

Några potatisar, skrubbade men med skalet kvar

Ett rivjärn

Hetta upp olja (och ha ett lock i närheten ifall den börjar brinna)

Riv potatisarna i “flarn” och lägg först ner ett i den heta oljan för att se om den är lagom varm. Lägg därefter ner ett gäng chips och fritera. När de börjar blir krispiga plockas de upp med hålslev och läggs på hushållspapper för att torka. Avsluta med  salt och ev färska mortlade kryddor som strösslas över.

Klart! Ätes med fördel varma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Egna chips”

 1. Hej Clara! Mm… har en fråga, vilken sorts olja hade du? Har länge tänkt göra eget chips, nu blev man ännu mer inspirerad när jag såg att du hade gjort! Ha en trevlig kväll/ Sandra”

  CLARA TILL SANDRA: Vad kul! En neutral olja som raps passar bäst. Var försiktig med saltet dock

 2. Åh! Precis detta gjorde jag i eftermiddags! Den lille besserwissern i mig (som gärna springer ut som en liten tomte då och då) känner ett litet hugg i stoltheten. Nu när alla som läser bloggen kommer göra samma sak känner jag mig inte lika häftig. Usch, nej, så löjlig jag låter, jag tar tillbaka alltihop och påstår motsatsen!

 3. Tack Clara! Nu fick jag tillbaka ännu ett minne från min döda pappa! När han inte drack var han en hejare på att laga mat. Vi försökte vid ett flertal tillfällen att göra hemmagjorda chips, utan någon vidare framgång. I fritösen, i ugnen, i kastrullen men lyckades sällan. I morgon ska jag göra ett nytt försök med pappas barnbarn (har mina systers kusin på besök) och berätta att jag och deras morfar försökte samma sak för 10 år sedan.

  Wish us luck!

 4. Hej Clara, jag frågade i tidigare inlägg men har inte fått något svar.. Jag har för mig att du skrev att din tidning skulle följa med folkbladet, stämmer det? Isåfall vilken dag? Tacksam för svar.

 5. Hej Clara, jag frågade i tidigare inlägg men har inte fått något svar.. Jag har för mig att du skrev att din tidning skulle följa med folkbladet, stämmer det? Vilken dag isåfall?

 6. Vad svårt det verkar att riva potatisen sådär. Fast det kanske det inte är. Ska helt klart pröva att göra egna chips själv någon dag.

 7. ååh helt underbart!!! måste prova detta snarast. Älskar potatis 😀 och din blogg är ju helt toppen. kram Maria

 8. Ah, nostalgi till tusen! Min pappa brukade gora chips nar vi va sma! Oj, va ja inser att jag saknar honom. Maste ringa imorron! Tack!!!

 9. En helt ovidkommande frågeställning:
  Var det din Älskade Make, jag tycktes se på en affär 5,6 mil N.V från Umeå i går, Fredag,,?
  Trevlig Helg
  * Curious Cat *

 10. Åh mums! Vi gjorde alltid hemgjorda chips när vi var små. Men jag tror att vi använde fritös då. Men jag ska absolut testa i kastrull inom kort. Tack för tipset!

 11. Åh, det där såg gott ut! :)Man är så van vid detta köpsamhälle så jag har inte ens tänkt tanken att man KAN göra egna chips. Pinsamt men sant. Kram påre!