Att klä en gran

 picture-233.jpg

 

Idag har jag pyntat granen. Den är stooor. Nästan tre meter hög. Måste stå på en stege för att nå att pynta.

 

 picture-269.jpg

 

Melker har ätit glitter och fått hosta. Glitterhosta. Gud så glamouröst. Han har även satt i sig en pumla. Den kom dock upp rätt så snart.

 

picture-387.jpg

 

Nu vilar jag. Bra va.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Att klä en gran”

 1. Vilken fin gran! Jag längtar tills jag har familj och får fira jul hemma hos mig, än så länge åker vi till våra föräldrar (långt borta) och firar.

  Han är så fin Melker! Fler bilder på honom vore roligt!

 2. En hel vecka före jul? Ojsan, vi har inte ens tagit in granen än. Klär den inte förrän den 23:e, vi är gammeldags med sånt. Fin gran dock, och jag gillar att det bara är röda pomler och lite guld och halm. Vi har ganska likt.

 3. Åh, vad mysigt med gran! Jag önskar att vi kunde ha gran, men vi bor i en lite för liten lägenhet, på översta våningen dessutom, för det. Vi hade faktiskt gran förra året, det gick jättebra – tills vi skulle få ut den. Det slutade med att min sambo fick SÅGA GRANEN I SMÅDELAR inne i lägenheten, kvist för kvist, och så fick vi ta ut den så, i sopsäckar. Så vi är lite avskräckta nu. Men åh, drömmen är ju en gran som din. Men stackars Melker då … var det en stor eller liten julkula han satte i sig? Min Frida åt aldrig något julpynt så, men däremot stylade hon om en pepparkaksform. Det var en gris förr, nu ser det mer ut som … en säl, tror jag. Kram /Cecilia

 4. Åh vad fint! Och vad skönt det ser ut. Jätteskönt! Blev väldigt inspirerad att städa upp här och sätta mig med en bok ikväll, istället för att rusa runt och göra allt på en gång medan ingenting egentligen blir gjort. Det ska jag göra nu!

 5. Hej du Clara. Som många andra vill jag gratuelera till jultidningen, men också komma med lite kritik. Jag och två vänner köpte vit choklad för dyra pengar idag för att göra dina chokladtryfflar som såg så goda ut. Vi följde receptet till punkt och pricka men “smeten” stelnar inte. Jag tror att det har blivit något fel i receptet.

  CLARA: Oj! Jag gjorde en ny sats av receptet i förrgår och för mig stelnade det utmärkt. Testa att ha smeten i kylen så blir det lättare. De färdiga tryfflarna ska förvaras i frysen. Lycka till

 6. Clara, jag hoppas du får en inspirerande och fridfull jul. Om Anne på Grönkulla levat idag tror jag hon skulle vara som dej.

 7. Hahaha varenda gång som jag ska gå ut på din blogg och läser ditt namn i ett ord Underbara Clara blir det i mitt huvud underbaracala.. haha det är ganska lustigt.. och fint 🙂
  Kraam!

 8. En pumla?
  Jag beställde min jultidning den 3:e december och den har inte kommit än, ska jag vänta eller ska jag höra av mig till dig som du nämnde i några inlägg längre ner. God Jul!

 9. Granen kläs den 23:e hos oss. Den där förväntanslängtansfulla stämningen förtas liksom annars… Och så är det ganska roligt att det är så många som inte vet vad pumlor är för nåt. 😉

 10. Vad högt i tak ni måste ha! Och sista bilden var väldigt fin, tycker om hur granens grenar ramar in ditt ansikte.

 11. Åt han en pomla ? de är väl större än hans lilla huvud rent av. ( ja jag har alltid kallat det pomla, det finns visst dialektskillnader även på detta mysiga ord ) min katt leker med dem, river ner dem och spelar boll .

 12. Anna! Det är inte bara i Norrbotten man säger pumla/pomla. Det används i Västerbotten och Ångermanland också!

 13. Åh..men glitter är helt livsfarligt för katter och hundar (och andra husdjur?). Veterinärerna har fullt upp såhär års. Glittret kan råka vika sig i magen och ställa till det med tarmarna..

  CLARA: Åhnej vad hemskt! Tur att Melker inte sväljer utan bara hostar 🙂

 14. Min vovve brukar inte äta glitter och julgranskulor men ibland har hon kissat inne på julen för att granen gjort henne helt förvirrad.

 15. Vad är en pumla? En julgranskula? Ingefärskolan ifrån jultidningen var jättegod! Tyvärr lyckades jag kleta ihop första satsen då jag paketerade den med plastfolie. Och andra satsen blev för klibbig. Nästa år ska jag koka den lite längre!