Kanderade äpplen

Glansiga röda äpplen som blivit kanderade av socker. Äpplena har en pinne in i frukten som sen ska gå att hålla i. picture-945.jpg

Kanderade äpplen är så gott.

Men tyvärr kan man råka bli tandlös om det vill sig illa.

Du behöver:

Små äpplen och blompinnar.

Blanda sedan 3 dl  strösocker

1 1/2 dl vatten

1 msk glykos (säljs på apotek)

Koka i en kastrull på svag värme tills bladningen har löst sig.

Testa om lagen är lagom hård genom att doppa en blompinne och sedan skölja den i vatten. Lagen ska då stelna.

Doppa äpplena i smeten och snurra runt.

Ställ dem på ett inoljat bakplåtspapper och invänta smaskens.

Samtidigt lyssnar ni på den här låten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Kanderade äpplen”

  1. Åh, jag älskar Monica Zetterlund! De där äpplena såg väldigt goda ut också… nu ska jag ut och skotta snö o sen ska jag baka. Kommer känna mig som dig Clara hela dagen 🙂

  2. Din blogg är så underbar. Dina inlägg och foton piggar upp mig varje dag.
    Tack för att du finns!
    God jul!

  3. Det blir ännu roligare om man droppar ner karamellfärg (helst röd) i sockret) och efter att ha doppat äpplena i karamellsmeten rullar dem i kokosflingor.

  4. Om man INTE vill förstöra tänderna kan man doppa dem i smält honung istället och sen rulla i kokos blandad med kanel.. Mmmm..
    Grattis till Jullovet!
    kram elin

  5. I dag kom tidningen, tusen tack! Nu får jag ta jullov. 🙂 Hoppas du får en fin jul Clara!

  6. Vilken underbar dag! Jag kommer hem efter att ha skrivit årets sista tent och vad hittar jag innanför dörren om inte Claras jultidning! Åh en sån perfekt start på jullovet! Tack tack tack!

  7. Igår var jag på julkonsert i helga trefaldighets kyrka i Uppsala. Kören sjöng Koppången och det var hur vackert som helst. Då tänkte jag på fina du, och din fina mamma, också grät jag en liten skvätt. Ofta saknar man ju nära och kära som mest i de mest glädjefyllda situationerna. Som till jul.
    Det är fint att sakna!

  8. I Bollnäs heter det “Knäckäpplen” och säljs överallt i hela staden när det är julskyltning. Det var Missionskyrkans värmestuga som lanserade det först för ca 30 år sedan (recept uppsnappat i Söderhamnstrakten). Några år senare gjorde de ca 1000 knäckäpplen till värmestugan… och nu säljs de överallt och är såklart jättegoda och alltså mäkta populära