Köld och odågor

Inatt kom vi hem klockan fem. Jakobs band hade spelning och det tog ett bra tag att rigga ner allt. Hemma i huset var det 11 (!)grader inomhus. Vi gjorde en dunderbrasa och gick och la oss med långkalsonger och tjocksockar, tre täcken och två morjärvsfiltar. Som jag frusit inatt. Med jämna mellanrum har vi stigit upp och eldat. Nu är det 16 härliga grader här inne. Ehum.

Detta har Melker gjort i veckan:

Ätit upp en halv cheddarost som stod på matbordet. Ca 500g

Ätit 200 gram smör som han knyckte från köket medan jag gjorde upp eld.

Tuggat sönder min eltandborste + laddare. (Han är väldigt miljömedveten)

Ritat ett mästerverk i sängen, genom att gnaga i timmar på en penna utan kork

Bajsat i soffan

Snott två knäckebröd ur brödskrinet

Samt tuggat sönder en tvättsvamp, en basker och slickat i sig hälften av innehållet i min handkrämstub.

Tack för det, bannade odåga.

Här kan du läsa mer om vad Melker gör när han tror att ingen ser på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Köld och odågor”

 1. haha, vilken söting ni har =) 11 grader inomhus låter hemskt, fy vad jag hade frusit (precis som ni alltså!). hoppas ni får en varmare dag idag!

 2. Jag tror det är dags för dig att börja uppfostra Melker, hundar ska ju t ex inte befinna sig på bord…
  Jan Fennells bok Du och din hund skulle nog passa din älskvärda natur.

 3. Men åh /: De är ju så himla söta men just då när man hittar dem med bajs, stulen mat eller krasade vaser så önskar man en kort liten stund att man kunde slippa. Sen glömmer man det i och för sig ganska fort för sen är de ju jättesöta igen (:

 4. Skönt att få höra att mina katter inte är dom enda som ställer till det för sig. Min ena katt äter filtar och mössor medan min andra har kissat ner alla våra kläder (ink. sängkläder) innan vi insåg att det var kattsanden som inte dög. Nu mera har dom bättrat sig men dom turas om med att hålla mig vaken om nätterna så det är öronproppar som gäller.

  Hoppas ni får pli på Melker snart. Kram

 5. oojojoj! är så himla glad att vi har en minikattunge, och inte en sådan där odåga till hund 😉 hon får ibland fnatt och springer som en galning, men hon gör iaf inte sönder saker, eller äter upp sådant hon inte får. dock trillade hon ner i toalettstolen innan jag hann stänga locket, i förrgår, plums. inte så fräscht. det fick bli till att duscha kattstackarn.

 6. Hur kan man inte älska hundar!? Hur busiga och stökiga och jobbiga de än är är det omöjligt att inte låta det positiva överväga ändå. När Frida var liten bajsade hon inne och kräktes på den finaste mattan och åt upp mitt mellanmål när jag inte tittade, men vad kunde jag göra annat än att ge henne en puss i pannan och torka upp efter henne – alternativt göra ett nytt mellanmål. Åh Clara, jag saknar att ha hund så mycket!
  /Cecilia

 7. haha. min hund käkade upp nästan en halv falukorvsring en gång. han är pytteliten så jag fattar inte hur det fick plats i han, det måste vart mer korv än hund vid det tillfället 🙂

 8. Varför använder ni inte elementen? är uppriktigt intresserad av anledningen!

  CLARA: Vi har inga element

 9. Mmm, 11 grader är alltid uppfriskande! Måste vara jobbigt att ha ett stort hus att värma upp då. Vårt lilla hus tar ju en hel dag att komma upp i 20 grader om det varit 11 på morgonen, huu. Men det är det värt!

 10. Ojoj, då vet vi vad vi har att vänta…Jag och min sambo är precis i planeringsstadiet för valpköp…Men vad gör man inte för att få ha en sån där liten gudomlig varelse omkring sig=)

 11. Jag kan inte annat än småle åt vad Melker hittat på, men jag vet att man just i stunden inte finner det direkt roligt. Men man kan inte annat än älska dem.

  Min mamma dog för 1,5 år sen, då fick jag plocka lite bland hennes skor och kläder. Tog mig an hennes bröllopsskor som satt som en smäck. Kan säga jag blev mycket arg och lessen när jag hittade dem med ena klacken (som tack och lov är stilett) söndergnagen…Ska komma mig för att lämna in dem hos en duktig skomakare som förhoppningsvis kan göra den fin igen!

  Min vovva brukar få leka med kartonger som vi tejpar igen och lägger godis i. En dag hade jag ställt en bag-in-box med rödvin på golvet i köket. Hade köpt nya mattor för några dagar sen. Hon tyckte lådan såg inbjudande ut och “slaktade” den på mattan. Hon hade dessutom snott en bläckpenna och bitit på den så det såg ut som hon satt sin signatur på “konstverket” hihihi.

  Men oj va jag älskar min vovva. Hur skulle jag orkat leva utan henne? 🙂

 12. Hej Clara! Jag älskar din blogg och vill gärna länka från min egen, men varje gång jag försöker så blir det bara en länk till folkbladets framsida.. vilket stör mig lite. Har försökt med lite olika adresser, men behöver nu lite hjälp. Vilken är den korrekta för att det ska funka? Kram från Malin!

  CLARA: Vad kul! Tack för det. Testa folkbladet.nu/underbaraclara

 13. Har du prövat att lufta elementen? jag hade 14grader inne och trodde jag var sjuk, men sen visade det sig att det bara var för att det va för mkt luft i emelenten…

 14. nu hoppas jag inte det blir dubbla inlägg, för det blev något knas nämligen.

  Men ackumulatortank kan vara en bra grej, eller elpatron för att hålla en skaplig nivå på värmen. För 11 grader låter helt vansinnigt att behöva utsättas för!

 15. Hej Clara! Jag håller med Ullis att det kan vara läge att ta tag i uppfostran. Jag hade en vild (men tackolov otuggande) valp för 4 år sedan (Obs, han lever och mår och ligger under vardagsrumsbordet prick nu) och jag har lovat mig själv att min nästa valp ska få så mycket motion att han inte finner ork att tjorva, de växer fort upp och kräver Oh så mycket mer motion som 6-månaders än vid 16 veckor. Du får väl tolka hans påhittighet som något positivt men en hund med egen hjärna kräver mer av den som uppfostrar. Lycka till:)

 16. Det är nog sånt man får räkna med när man har hund. Jag har en 10-veckors valp, så jag får nog förbereda mig på lite sånt, jag också. Men visst är det lite sött ändå?

 17. Hje! Varning för att motionera valpar för mycket! De behöver mycket lugn och ro för att utvecklas rätt.
  Och en sak till – vad gör en pigg, muskulös, energisk valp när den sedan blir lämnad ensam och sysslolös?

  CLARA: Det vet jag inte eftersom han sällan är ensam hemma.

 18. HAHA, min hund var precis lika dan. men man får vara hård mot dom hårda.. 🙂 han lär sig nog snart lite hyffs!