Minisemlor

 pikant-315.JPG

I eftermiddag kan ni höra ett nytt avsnitt av Pikant i Sveriges Radio P4 Västerbotten. Jag bakar minisemlor med bärgrädde. Så gott! Köpta semlors stora fel är att de är luftiga och lätta. En semla ska vara tung och kompakt och när man nedsänker den i varm mjölk ska den absorbera mjölken som en blöja. En ljummen kissblöja. Så det så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Minisemlor”

 1. “en ljummen kissblöja” haha jaa det var en liknelse som heter duga.

  Ska baka semlor i kväll, men blev otroligt sugen nu när jag såg dina små underverk! Mumms!

 2. Åh, dessa kanske till och med jag skulle tycka om =)
  Jag blir så inspirerad av dig, jag skulle gärna vela att du gjorde ett inlägg om olika frisyrer du haft genom åren, särskilt när du har kort hår =) jag blir så sugen på att klippa mig och färga håret när jag ser dina bilder=)MVH Miriam

 3. Nej, jag håller inte alls med. Semlor ska vara höga och luftiga och deginkråmet ska blandas med mandelmassan. Bärgrädde går bort för mig. Tråkigt att inte ens vilja prova, men sån är jag! 🙂

 4. semloooor! jag har omvänt mången semmelskeptiker med mina rejäla doningar som plumsar ner i mjölken likt stenbumlingar. med hemmagjord mandelmassa också, MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM. 7/11 har skapat nåt slags semmelmonster i år, en fluffbulle fylld med VANILJKRÄM och sen vispad grädde och INGET LOCK. det borde vara olagligt att kalla det för semla! vaniljkräm, pfft.

 5. hemmabakade semlor smakar fantastiskt gott. och så behöver man inte göra dem så där ofantligt stora, mini-semlor är alldeles lagom för då kan man smälla i en hel klutt med mandelmassa utan att man hamnar i paltkoma efteråt =)

 6. gud vad söta, men vill bara snaffsa åt sig dem och trycka in dem i munnen med grädde och bröd. vad trevlig blogg du har! det känns som att komma in i en lägenhet man aldrig varit i förut, och stormtrivas!
  sluta aldrig!
  PUSS från blomflickan

 7. Hej. Jag gillar Pikant och jag gillar att jag kan lyssna på det fastän jag bor i Malmö. Jag gör också eget kroppsskrubb, tänkte dela med mig av mitt recept. Jag tar ett paket (400g kanske) finkorningt havssalt (jag tycker det river jämt och lagom, mer än man kan tro), sen river jag i något citrusskal (lime, citron, apelsin) och pressar i saften (2 lime, 1 citron eller 1/2 apelsin), häller i olivolja tills konsistensen blir som blöt sand. Nu luktar det mest olivolja men då droppar jag i någon eterisk citrusolja (citron, lime, apelsin, grapefrukt eller citrongräs funkar också), jag droppar i tills det inte luktar olivolja längre, typ 10-20 droppar. Häll på en fin glasburk och ställ på badkarskanten. Saltet tenderar att sjunka till botten så du kanske får fylla på med olivolja + eterisk olja mot slutet så skrubben inte blir för torr. Lycka till!

 8. Semlor är ju smaskens men vilken äcklig beskrivning du lyckats få till….blev absolut inte sugen på semlor nu!