Frasvåfflor

ateljen-081.JPG

Idag i Pikant gjorde jag de godaste, lyxigaste frasvåfflorna som finns. Ja de är så frasiga att man tror att man äter cellofan. Obs ingen överdrift. Hemligheten har jag lärt mig av min mormor – nämligen vispad grädde i våffelsmeten.

Klicka här för att höra programmet och läsa receptet.  Det går också bra att kommentera på hemsidan. Tycka till och önska pyssel. Alla avsnitt är inspelade hemma i mitt karamelliga kök.

Förresten. Det finns så många fantastiska stavningar av Våfflor. Favoriten i Umeå är cafét som skyltar med Vofflor året om. Voff Voff!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Frasvåfflor”

 1. Min pappa gör alltid våfflor med vispad grädde i smeten, det bli super smarrigt! Våfflor är underskattat och bör ätas oftare.. 🙂

 2. Åhå det har jag faktiskt inte provat förrut! Spännande!
  Jag har dock inget eget våffeljärn, så jag får allt ta och prova det när jag åker hem över påsk;)
  Och appropå påsk; jag lånade din fina påskkärringsbild till min blogg, så du vet.
  Glad påsk!

 3. Åh, de våfflorna lät goda 🙂
  Ska nog ta och göra de på torsdag 🙂 Du Clara.. Du bara ju ofta.. och har alltid goda ingredienser i mat.. som inte jämt är kalorisnåla.. Hur håller du vikten? Jag vet att du simmar.. men ändå? Skulle vilja laga allt du gör men är lite rädd att lite för mkt ska lägga sig runt magen…

 4. Åh, jag som älskar när våfflorna är helt mjuka och slappa. Som gummi typ. Gräddade i en sekund typ.

  CLARA:Men urs?! Svettiga våfflor? Ja, smaken är som röven klöven och alla har ju rätt till sitt 🙂 kram

 5. I vår familj heter det måfflor, det var jag eller min syster som kallade dem det innan vi visste bättre. Och nu kan jag inte tänka mig ett bättre namn. Måfflor. Man hör liksom hur gott det är.

 6. Jag har världens bästa recept på superduperfrasiga våfflor, och det är isvatten i smeten! Ingen grädde alls, riktiga smalvåfflor. Så kan man ta mer grädde ovanpå! Och förresten är det asgött att vara vuxen, jag gillar´t!

 7. Hej Clara!
  Ett trix som jag lärt mig av min mormor är att ha snö i våffelsmeten. Om det är fluffig snö ute så blandar man bara i den precis när man ska grädda. Sen i järnet så smälter snön och den bli små frasiga luftbubblor i våfflorna. Underbart! Hoppas du provar någon gång! Du har en toppenblogg!

 8. Nam! Jeg elsker knasende sprø vafler, og disse så knallgode ut! Har pleid å ha litt vann i røren, men har hørt at fløte også gjør nytten. Denne oppskriften må testes!

 9. Åh Clara, du läser ju mina tankar! Jag köpte ett våffel(voffel)järn häromdagen men ingen mix för jag ville hitta ett riktigt bra recept istället. Tänkte “jag kanske ska fråga om Clara har något bra”, och så kommer jag hem och du har bloggat om exakt just det! Hurra för dig, nu ska jag testa ditt recept!

 10. Jag har också alltid vispad grädde i smeten, det är jättebra! Och våfflor är så gott så gott..