Hemkänsla

 glommers-096.JPG

Hur tekoppen känns i handen

Hur glasyren är liksom sprucken där

Hur duken stryker mot fingertoppen

Hur luften luktar här

Hur det knäpper i alla väggar

Hur golven knarrar på ett särskilt vis

att jag vet var plåsterna ligger

och precis så varm blir min spis

…det måste vara hemkänsla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Hemkänsla”

 1. hej, tänkte bara fråga, det verkar som att alla redan fått sitt exemplar av din fina tidning, medan jag beställde den för över en månad sedan och fortfarande har den inte nått min brevlåda. vad kan ha hänt?

  CLARA: Det vet jag inte, maila receptionen@folkbladet.nu för hjälp! Ber om ursäkt för besväret

 2. Å, du skriver så fint. Ibland påminner dina ord om Majken Johanssons tycker jag. Känner du till henne? Hon är en poet som skrev så himla vackert.

 3. vill bara säga att jag gillar verkligen din blogg. Blir så glad när jag kommer hem från jobbet på kvällen och kikar in här.
  Nu är jag sjukskriven från mitt jobb pga stress och då är det härligt att krypa upp i soffan och läsa din tidning. Funderar på att tillaga något av dina recept nu i veckan.
  Fortsätt med det du gör, för det uppskattas skall du veta:) kram Lisa

  CLARA: Tack snälla du! Heja på och ta hand om dig. Ska du äta ngt så gör knäckäppelpajen – då blir du lite piggare i alla fall 🙂

 4. Åh, det är en bra känsla. Just nu känner jag inte riktigt så just någonstans, men det tröstar att läsa om hur fin hemkänsla du har, Clara! Hemma hos mig, hos oss, är det liksom … lite tomt, lite på låtsas. Inte på riktigt. Inte riktigt hemma. Och “hemma”, hos mina föräldrar, där är det inte heller riktigt hemma för där bor jag ju inte längre. Det fattas något. Det är lite jobbigt att inte ha någon hemkänsla någonstans. Eller jo, en stans har jag det; i vår stuga. Där känner jag mig hemma, för där har jag trulsat runt sedan jag var pyttebebis. Men hur ofta är jag där? Inte ofta alls. Åh, hemkänsla …
  /Cecilia

 5. Precis en sån där tekopp letar jag efter! Vacker i vit porslin med snirkligt öra och rosor och förgylld kant. Jag får bara fortsätta mina lopptorgsrundor tills jag hittar en.

  Och hemkänsla, det är nog en av de mest underbara känslorna i hela världen!

 6. Helt plötsligt fick jag en överväldigande känsla av att jag behöver en varm kopp te. Precis just nu klockan tjugo över elva på kvällen, fastän jag skulle gå och lägga mig. Lustigt det där…

 7. Sån där kopp använder min mamma som sin stadiga kaffekopp, det är nästan olagligt för någon annan att använda den. 😛 Den koppen kommer alltid påminna mig om henne, var den än hamnar:)

 8. Åh! Jag håller som just på att köpa mig en egen lägenhet..gissa om du träffade rakt in med den där fina hemmakänsladikten. Det gjorde du. Kram till dig! Och Melker!

 9. Clara, jag har inte fått din tidning trots att jag skickade beställningssms för en evighet sen, fått bekräftelsemail och allt! har mailat VF för nästan en vecka sen men de har inte svarat…