När ens hobby går upp i rök

a-2410.jpg
kopia_av_nyhus_4123_1200084837_25851655.jpg
wqw3rwrq_1177622779_25850471.jpg
nyhus_4256_1200143952_25851656.jpg
a-2309.jpg

Vad har hänt med mig, jag som en gång var en sån beautynörd? Som gjorde ansiktsmasker och målade naglarna och krullade håret och duttade och snuttade och tyckte att det var roligast i världen. Som redan på lågstadiet klädde om i klackskor och kjol efter skolan. Tog på lösnaglar och peruk och satt och var chic och lekte “modellmamma”vid skrivbordet. Jag har gjort mig så fin och fiffad i så många år och älskat det. Vad har nu hänt med mig? Jag orkar knappt applicera mascara längre för det är jobbigt att tvätta bort.

Jag sörjer min förlorade hobby. Och skyller den på att min främsta beautynördkompis bor i Frankrike och inte längre har tid att gå timslånga promenader med mig för att diskutera hudkräm. Och så skyller jag lite på mitt i.d. puder, som är så bra att en livslång jakt på en perfekt foundation tog slut över en natt.

Måtte detta bistra öde aldrig drabba andra nördar. Det är så sorgligt när en hobby går upp i rök.

Då stal en flytande kajal tre timmar av mitt liv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “När ens hobby går upp i rök”

 1. Haha! Jag fnissar lite när jag läser dina tankar om mascarans baksida – för jag landar oftast där jag med. För att inte tala om “mascara? Äsch, jag blinkar alltid till när jag sätter dit den, och sen måste jag tvätta bort zebraränderna under ögonen innan jag ens är färdigsminkad…”

 2. Åh jag vet. Förr orkade man tvätta håret varje dag. Nu drar jag ihop det i en slarvig knut två dagar extra “för att det är så jobbigt att tvätta det och sen blåsa det”. Jag hoppar gärna över mascaran “för det är verkligen jobbigt att ta bort”. Jag orkar inte stryka blusarna så det blir samma tråkiga toppar från H&M dag ut och dag in. Jag orkar inte måla naglarna för det “skavs ju bort ändå”. Jag duger ändå tänker jag. Men så ser man de där som orkar göra sig fina och då önskar man att man själv orkade göra det. För det är ju faktiskt kul att känna sig fin. För sin egen skull… Men det verkar som jag prioriterar annat nu för tiden… synd.

 3. Var köper man smink från I.d ? Är det dyrt? Skulle me vilja testa det, har hört så mycket positivt om det märket!
  Ha det bra clara!

  CLARA: Kolla internet. Nefertiti i Umeå säljer också, liksom Åhlens

 4. Du har gift dig och blivit bekväm, är det inte det som har hänt? Din blogg har också förändrats väldigt mycket. När man ser bannern på VF:s förstasida så tror man ju att bloggen skall vara ägnad åtminstone pyttelitegrann åt inspiration inom mode och/eller skönhet – men inte minsta spår av det finns ju kvar. Kanske skulle bannern göras om så att den kallas “hemmabloggen” eller “Livet på landet” eller så istället? Kram.

 5. haha, jag skrattade rakt ut när jag läste det här, för vet du vad, det kunde lika gärna varit jag som skrivit det. allt stämmer in, jag orkar inte heller mascara för att det är jobbigt att tvätta bort.. och mitt letande efter en perfekt foundation försvann också när jag hittade id.

  jag måste tillägga att du är fantastiskt vacker oavsett!

 6. Det har blitt store forandringer de siste årene ja, men du opprettholder nivået uansett hva du skriver om! Og når jeg trenger litt Clarainspirasjon så søker jeg bare opp din gamle blogg, for dere yrer det jo av dine fantastiske outfits, som du jo fortsatt glimter til med innimellom. Bare ikke så ofte. 🙂

 7. Haha, jag känner igen mig när det gäller mascaran! Det handlar väl om att man fått andra prioriteringar? Du kanske jobbar mycket mer? Du kanske är tryggare med dig själv vilket leder till att du inte vara superpiffad jämt. Du kanske har insett att du är apsnygg ändå? 😀 Du kanske nu vet att du inte definieras av ditt utseende, du är ju så mycket mer.
  Jag har själv börjat träda in i detta stadium… som kanske kallas… ja, vad? Att bli vuxen?

 8. Se inte hobbyn som försvunnen, se den som vilande 🙂 Dessutom tror jag det är bra att nörda in på lite olika saker emellanåt, och pausa däremellan. En vacker dag kanske du plockar upp mascaran igen och känner inspirationen välla fram, och vips är du åter en beautynörd! Allt i livet går i vågor, det är min fasta övertygelse 🙂

 9. Åh, jag är likadan! Fast jag har nog alltid varit så mer eller mindre, tyckt om fina kläder och skor och smink i teorin, men inte riktigt orkat genomföra i praktiken. Så ibland undrar jag vad jag alls ska med min tjusiga garderob till? När jag ändå helst bara vill gå osminkad och i samma nötta favorittröja dag efter dag.

 10. Jag har faktiskt tänkt lite på det på senaste, att du har mindre sådana inslag i bloggen. Jag som tyckte det var så festligt! Du inspirerade så fint. Men vet du vad, jag håller med ovanstående: se det som vilande! Plus att du är så fin ändå.

 11. du är inte den enda med detta öde! jag har drabbats av nästan samma. fast min klädstil. förut var det bara midjehöga kjolar och tajta tröjor. men nu? mönstrade stumpisar och en kort kjol men en tröja till… jag förstår precis vad du menar!

 12. Hahah, det där om att tvätta bort mascaran är anledningen till att även jag struntar i smink nu för tiden.

 13. Haha!Men id är verklgien så bra! Annars är det väl så att hobbys kommer och går, men kanske det kommer tillbaka om ett tag. Ibland går det flera år innan jag kommer på att jag glömt hur kul jag tycke något var. Det handlar väl också om var man är i livet. Dessutom ÄR mascara tråååkigt att tvätta bort.

 14. Åhh jag vet vad du pratar om. Jag brukade gå runt i s.k Sweet Lolita, en väldigt rosa klädstil från japan, med puffiga kjolar och allmänt dockiga kläder, väldigt femenimt och sött. Jag brukade sy mina egna kläder, locka håret, sminka mig fint, etc etc. Sedan så försvann det också, käsnlan av att stoppa på mascara nu är bara jobbigt då man måste tvätta bort det.. typ..

  Man sörjer sin hobby, men tänkt istället att du kan ge plats för nya?

  Stor bamsekram, du gör verkligen min vardag på Irland helt underbar, man längtar hem till ens Norrland när jag läser din blogg. Du är så häftig Clara!!

 15. Men Clara, du som är så mycket för det naturliga, inte vill väl du understödja sminkindustrin, som tillverkar dessa dyra produkter med tveksamt innehåll, som människor med dålig självkänsla känner sig tvingade att köpa för att om möjligt se lite bättre ut!? Titta på varuhusens utbud av skönhetsprodukter, de flesta utan större effekt! Det rimmar inte alls med din image utan det hela klingar falskt. Är det inte insidan som räknas? För bara ett par decennier sedan sågs det som syndigt att sminka sig inom frikyrkorna. Så bör man inte se det men nog är väl det naturliga det bästa även här??

 16. Hej!

  Allt har sin tid är det jag har att säga om din hobby som runnit ut i sanden, eftersom du brinner för det är jag säker på att det kommer komma tillbaka i små portioner då och då och ibland även som rejäla tre-rätters middagar. Den kreativa processen är underbar men allt får helt enkelt inte plats samtidigt.

  Jag lånade en bild av dig för det här inlägget:
  http://alltochlitedartill.blogg.se/2010/may/well-said.html
  Snälla säg till om det inte var ok, så tar jag självklart bort den.

  Ha en underbar dag underbara Clara!

 17. Ja vad är det som har hänt med dig? Måste erkänna att efter du slutade hålla på med make up osv så är jag väldigt sällan inne på din blogg numera. Sorgligt nog men sant. Du är jättefin osminkad men jag gilalde verkligen din kreativa sida när det kom till hair and makeup. =)

 18. Jag gillar det! Att du har makeup som vilande hobby gör att du hinner annat, trädgård, rytanden, tankar… Jag väntar med spänning på hönsen!

 19. åh jag vet hur det känns!
  förut pysslade jag jättejätte mkt; jag sydde klänningar, gjorde blommiga örhängen och piffade i hemmet. Sen kom jag på mig själv med att apatiskt kolla på dålig tv istället och har inte kommit igång på riktigt igen. men kan vi inte försöka ihop och ta oss upp ur glömma-bort-hobby-träsket?

 20. det där går säkert i perioder. om det verkligen är något som du saknar, kommer intresset väckas igen, det tror jag alldeles säkert! förövrigt blir jag alltid lika slagen av hur lik du är sångerskan Sia (http://mimg.ugo.com/200809/6448/sia-2_thumb.jpg) när du har det blonda håret med lugg. tänker alltid på det när du lägger upp dom gamla bilderna..

  ha en fin dag!

 21. Gör det du tycker är kul! Du har ingenting du måste leva upp till. Om höns känns roligare än läppstift så kör på!

 22. Jag tänkte faktiskt på just det här själv, träffande att du skriver om det. Under en period då du bloggade mindre ofta kollade jag in din gamla blogg istället för att få min dagliga dos av Clara. Blev mest besviken, jag tyckte det var alldeles för mycket yta och kaxiga attityder. Jag gillar din nya framtoning, den känns mycket mer äkta och jordnära. Kanske har det med åldern att göra?

 23. Det är landet och frisk luft tror jag. Flyttade ut på landet och vips så var maskara bara bökigt och kläder ska bara vara bekväma 🙂

 24. Om du blir sugen på att beautynörda igen är ett nätet ypperligt forum när ens nördigaste kompisar bor för långt bort. Det finns ju en o annan sminkblogg där man kan möta likasinnade =)

 25. Jag saknar också min gamla hobby på så sätt att jag var “mer” då. Men jag försöker att tänka att jag är ju så mycket mer än en hobby… Att du bara “är” nu kanske är ett tecken på att du känner dig så pass trygg att du inte behöver identifiera dig med en hobby?

 26. kul med mascaran för jag tänker exakt likadant. förutom den lilla detaljen att jag skiter i att tvätta bort den istället! haha
  utan mascara ser jag ut som en tolvåring och det gillar jag inte. plus att jag alltid får höra “oj vad du verkar trött idag”

 27. Jag tycker att du snarare borde känna dig glad. Tycker det är en härlig känsla att känna att jag duger som jag är. Att känna att jag är fin eller åtminstone nöjd, utan att behöva kladda med mascara och annat gegg (eller ta på lösnaglar, peruk, kjol och klackar för den delen) 🙂 Tyvärr känner jag inte så alla gånger. Allt för sällan faktiskt. Men på landet gör jag det, ofta! Tycker i varje fall att det finns många andra hobbyn som ger mig mycker mer, som är mycker roligare och jag tycker det är härligt att se att du inte måste se perfekt ut till det yttre varje gång. Du är så fin ändå!

 28. Tips för alla lata! Iduns ‘vattenfasta’ mascara – löses upp i vatten från 35 grader och uppåt. Vips, väck! Lätt som en plätt att sminka av.