Två sommarsminkningar jag gillar

finkameran-379.jpg

Det här är gamla bilder –  I know – men jag tänkte bara tipsa lite.

 Om jag sminkar mig på sommaren (vilket inte alltid är fallet) gillar jag den här stilen. Knalliga pasteller. Ögonskuggan är från Nouba och läppstiftet är egetligen en läppenna från FACE. Alltid när jag har knalliga läppar åstadkommer jag det med en läppenna. Mycket enklare att få snyggt än ett läppstift. Sitter som berget och ger inga avtryck. Inte ens när Jakob smakar mina smällkyssar!

picture-4608.jpg

Det här är en annan favorit. Här har jag bara duttat på lite svagt läppstift med fingrarna (tror att märket var Make up store – samma som på mitt bröllop) och  på ögonlocken har jag en illande grön skugga som är ett supergammalt fynd från H&M. Den färgen blir magisk till mina blå ögon! Jag tar en smal pensel och blöter i vatten innan jag penslar kring ögonen för att få färgen att bli supertjock och mäktig. Sedan suddar jag på själva locken! Frågor på det?

Ps, basen är lagt med ID puder, olika nyanser beroende på hur brun jag är

Min sminkrutin – se filmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Två sommarsminkningar jag gillar”

 1. Hej! Nyfiken som jag är så tänkte jag ställa en fråga: Har sett att du svarar på vissa kommentarer men långt ifrån på alla. Har du något du går efter när du väljer vilka du svarar på eller tar du bara de du känner för? Heelt oviktig fråga egentligen, men som sagt, jag var nyfiken! Kram!

  CLARA: Det beror på när jag läser kommentaren och därmed frågan. Har jag gott om tid och sitter och arbetar med bloggen svarar jag, tittar jag in som hastigast hinner jag inte svara och sällan heller gå tillbaka och svara i efterhand. Trist men sant 🙁

 2. åh! pasteller är finast! starka färger gör mej lycklig (: och clara, du är supersnygg, inte minst på de här två bilderna!

 3. Tack Clara for en underbar blogg, ett underbart stalle att titta in pa for att fa inspiration o njuta med ogonen. Gillar ditt satt att skriva dar man kanner sig delaktig som om du skulle saga allt over en kopp te pa ngt fik. Fortsatt skriva 🙂 Onskar dig lycka till med renoveringen!

  CLARAS: Tack snälla, snälla du. Massa kram!

 4. Wow, du är verkligen naturligt vacker! Vem som helst skulle inte kunna vara snygg i den där gröna maken, men shit, du strålar!
  Ps. gillar verkligen din blogg! Ds

 5. Jag gillar också knallrosa läppstift på sommaren. Jag köppte mitt i London i våras, och det håller faktiskt väldigt bra måste jag säga.

 6. Hej Clara! Jag följer flitigt din blogg och som vän av foto så inspireras jag mycket av dina bilder. Jag är nyfiken på vilken kamera/objektiv/blixt du använder? Min systemkamera börjar bli några år så jag sparar ihop till en uppdatering. Tacksam för svar 🙂 / Mvh Sara

 7. Har varit vid sommarstugen på Öland sedan midsommar, och levt helt utan internet. Men det positiva, alla nya inlägg på din blogg sedan dess. Det är ju som att få en ny tidning alldeles gratis! Tack för en jättefin blogg!

 8. Vill bara tipsa dig om ett sminkmärke som har färger i helt din stil. VivaLaDiva heter märket med heeelt galna färger & dessutom jättebra priser på. Brukar köpa det på Åhlens, men jag tror det kan finnas på Lindex oxå.

 9. Jag har en fråga: hur blir du brun om du sminkar dig? Lyser solen igenom pudret?

  CLARA: Ja, smink har ju i regel ingel solskyddsfaktor så den påverkar inte brännan

 10. Hej Clara! Din blogg är så oerhört bra! Jag hittade hit rätt nyligen och de senaste dagarna har jag fördrivit många härliga timmar när det varit för lugnt på jobbet med att läsa låångt tillbaka i din blogg. Verkligen inspirerande för min egen pysselblogg att läsa om allt fint du har för dig! Du verkar verkligen vara en härlig person, det är väldigt roligt att läsa det du skrivit och vila ögonen på alla vackra bilder. Jag gillar att du är så vettig. Hur ska man säga; fötterna i myllan och huvudet i det blå, som det ska vara. Hoppas att du mår bättre snart, och återigen: tack för min nya favoritblogg!

  CLARA: Det var vackra ord! Välkommen hit då 🙂

 11. Jaaa, VivaLaDiva har helt fantastiska färger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Min syster har alltid sett så fantastisk ut i starka färger medans jag alltid föredragit det säkra kortet med jordnära toner. Men den första sminkningen är jättesöt och charmig. Man bara ler 🙂

 13. Vad kul med lite sminktips. Smink är verkligen inte min starka sida men det är roligt att experimentera lite. Igår gick jag lös på eyelinern till exempel.

  Spännande med ett systersamarbete. Jag ska hålla utkik!