Min sminkrutin

Ett önskemål jag fått är att skriva mer om hur jag sminkar mig och med vilka produkter. Så jag bestämde mig för att göra en film. Sminkningen i filmen är ingen vardagssminkning men inte heller festsminkning. Jag skulle säga att det är en typisk föreläsnings- eller viktigt möte med kund sminkning. Eller hur jag sminkar mig om jag exempelvis gör en teveinspelning (ej i studio) och inte får hjälp av en makeupartist utan får fixa det själv. Det är med andra ord mycket fokus på en bra bas.  Inte så crazy färger utan hyfsat naturligt ändå. Och sminket måste sitta kvar hela dagen och vara täckande. Ja, nu förstår ni.

Jag har som jag nämner i klippet torr och känslig hy, med mycket blått under ögonen och röda toner. Jag både flagar och har fet T-zon på en och samma gång.

Produkterna jag använder i klippet (in order of appearance) 

Primer Smashbox Photo Finish

Concealer MAC Pro Longwear Concealer nyans NW15 (concealerborste åhlens)

Foundation Idun Pure Mineral Illumination foundation Jorunn 201 och Freja 206 (Beauty blender från Åhlens)

Cremepuder Sensai total finish 202  (borste från Eco Tools)

Rouge Lancome Blush Subtil (borste från Idun)

Ögonskugga  Loréal Color Riche La Palette Nude (borstar från Face Sthlm)

Ögonskugga NYX palett 5 färger

Ögonpenna  NYX vit Jumbo Eye Pencil 604

Ögonfransböjare från Perplex

Mascara Lancome Grandiose Extreme

Ögonpenna  (fast här använd på läpparna och näsan) NYX vit Jumbo Eye Pencil 604

Läppglans Isadora Multi Vitamin Gloss 36 Raisin

Kolla in fler tips i kategorin Hår & Beauty där jag samlat mina inlägg om fisyrer och skönhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Min sminkrutin”

 1. Åh jag älskar såna här videor och hur många man än ser så får man alltid några nya tips (gillade läpp highlighten) ! 🙂

  Ett bra tips jag fick för några år sedan var att “putsa” bort foundation/puder från födelsemärken i ansiktet. Då kommer hyn se fantastisk ut och inte uppenbart sminkad. Själv har jag födelsemärken i ansiktet och det gör stor skillnad, brukar även försöka matcha färgen på födelsemärkena med tonen på mina ögonbryn, bara genom att lätt “dutta” på lite lite ögonbrynsskugga.

  Super kul video Clara! Nu blev jag sugen på att sminka mig efter min 5 dagars sk*t förkylning 😀

  1. Tack vad kul att höra 🙂 Och vilket bra tips! Det ska jag testa. Brukar ibland fylla i födelesemärkena med en kajal eller vanlig brun tuschpenna (från barnen typ) för att framhäva dem. Men detta var ju ännu bättre

 2. Så himla roligt inlägg, kul att få se hur Du gör. Så vackra ögon du har.

  Kram
  Kristina

 3. Kul! Jag har precis börjat hitta tillbaka till det roliga med att sminka sig efter några år av allmän bebisbubbla. Tycker det är så svårt att veta vilka produkter som är bra! Har inte råd att köpa tio olika märken för att prova vilken som är bäst, men vill verkligen köpa en bra produkt när jag väl köpet…avskyr att köpa dåliga saker som inte håller måttet!

 4. Vilken himla bra video! Synd att man är urkass på det här med smink… blir mascara och eventuellt lite rouge för min del ^^
  kram
  Emma

 5. Åh, gillar detta inlägg så himla mycket! Tycker ögonsmink (eller ja, ögonskuggor) är så svåra att jobba med, men detta blev så fint att jag blir ännu mer peppad till att fortsätta försöka nu. Tack!

  1. åh, det är en mörkare nyans från samma palett som jag målat ögat med, den från Loreal.Sorry att jag missade att ta med det

 6. Wow! Mascara använder jag, ögonskugga vid enstaka tillfällen – resten av produkterna finns inte i mitt badrum! Blev pålurad en puder innan mitt bröllop men det förblev oanvänt… Sjukt mycket rookie vad gäller smink.

 7. Tack för en bra video! Ska nog ge mig ut och köpa primern från Smashbox snart.

  Har själv använt Sensai total finish i säkert 10 år och kommer aldrig att byta bort den. Så bra!!! Får man bara välja en produkt till sminkväskan så väljer jag den.

  1. Jag med, det krämpudret är fantastiskt, och så smidigt med en produkt istället för både foundation och puder (om man inte vill ha lite maffigare sminkning, som du säger och gör här ovan Clara). Har använt det måånga år, och nu med hud som är 40+ har jag fått byta till den dyrare varianten som passar huden bättre, tyvärr minst dubbelt så dyrt, men det är drygt och räcker jättelänge, passar på när det kommer någon 20%-ig rabattmöjlighet på det stora röda varuhuset :-)..

 8. Tror att det kanske heter globlinjen den där linjen i ögonhålan? ( tycker mig minnas detta från sminkinstruktioner i Frida på tidigt 90-tal ?)
  Fin video! Blev inspirerad 🙂
  Mvh Sofia

 9. Jag fick pausa och backa i filmen – blev så paff när jag hörde mitt (ovanliga) namn. Har den senaste tiden snöat in lite på sminkvideos, det är så kul att se hur andra sminkar sig och snappa upp lite tips.

 10. Tack för en härlig video och många bra tips! Älskar att sminka mig och alltid kul med nya tips på både handlag och produkter 🙂

 11. Tack för fantastiskt klipp!!! Är såååå dålig på smink och förbannar ofta mig själv för att jag inte orkar lära mig. Det är ju så kul när det blir bra men det är mycket hit and miss för mig! Det enda som är synd med klippet är att du snabbspolar när du tar på rouge! Jag skulle vilja se det i slow motion typ pga tycker det är så svårt att ta på rouge! TACK återigen för detta klipp!

 12. Jag brukar inte sminka mig mer till vardags än bara mascara, men det här var ändå riktigt kul att se. Blir impad av folk som kan (och orkar) lägga en riktigt snygg mejk. 🙂

 13. Kul! Visst skrev du för någon tidning om ekologisk makeup? Det hade varit jätteroligt att få lite tips, använder bara eko och organiskt (så mycket jag bara kan) och hade tyckt det var skoj att få lite inspiration 🙂

 14. Hej! Jag tycker att du har ett så himla snyggt nagellack på dig i din sminkvideo, det ser ut att vara en alldeles lagom blå nyans. Vad heter det och vad kommer det ifrån?
  MVH Ulrika