9789153434788.jpg

 

En ny bok har sett vĂ€rldens ljus – Hemmafru version 2.0 av Marina Nilsson. Hennes bok handlar delvis om fenomenet kring min blogg – eller snarare temat pĂ„ min blogg: romantiserande av hemmalivet. Hon har Ă€ven skrivit en debattartikel pĂ„ SVT debatt som handlar om att romantisering av hemmalivet Ă€r en kvinnofĂ€lla.  HĂ€r kan man lĂ€sa den. Och visst har hon mĂ„nga poĂ€nger. Men eftersom jag har en delvis annorlunda syn pĂ„ saken sĂ„ kan man lĂ€sa superbloggaren (mitt nya epitet) UnderbaraClaras debattartikel hĂ€r.

 Dessutom gjorde Kristianstadsbladet ett riktigt bra reportage om Àmnet dÀr jag utvecklar mina tankegÄngar. Finns att lÀsa hÀr.

Jag vet inte hur mÄnga gÄnger jag ska ta den hÀr debatten. Jag har gjort det i DN, Amelia, Glamour och i hur mÄnga andra media som helst. Och det Àr roligt att prata om detta. Jag vet sÄ vÀl var jag sjÀlv stÄr i frÄgan. Och det hÀr Àr den bÀsta publicitet min blogg kan fÄ!

Men sedan tycker jag att den eventuella sĂ€kerhetsrisken jag utgör genom min förtjusning i att koka sylt, vĂ€gs upp av att jag Ă€r en av mycket fĂ„ superbloggare – kanske den enda – som faktiskt regelbundet skriver om samhĂ€llsfrĂ„gor ur feministisk vinkel för den breda massan. Jag har skrivit om alltifrĂ„n kvotering till att sluta racka pĂ„ tjejer reflexmĂ€ssigt. Om objektifiering och jĂ€mstĂ€lldhetslata mĂ€n, om inskrĂ€kt kvinnligt sjĂ€lvförverkligande, vĂ„ld mot kvinnor, om oket att som kvinna alltid vara en bra förebild osv i alla oĂ€ndlighet.

Jag drar min del av lasset, kort sagt, sÄ jag unnar mig att koka lite sylt nÀr vill vila frÄn bördan.