9789153434788.jpg

 

En ny bok har sett världens ljus – Hemmafru version 2.0 av Marina Nilsson. Hennes bok handlar delvis om fenomenet kring min blogg – eller snarare temat på min blogg: romantiserande av hemmalivet. Hon har även skrivit en debattartikel på SVT debatt som handlar om att romantisering av hemmalivet är en kvinnofälla.  Här kan man läsa den. Och visst har hon många poänger. Men eftersom jag har en delvis annorlunda syn på saken så kan man läsa superbloggaren (mitt nya epitet) UnderbaraClaras debattartikel här.

 Dessutom gjorde Kristianstadsbladet ett riktigt bra reportage om ämnet där jag utvecklar mina tankegångar. Finns att läsa här.

Jag vet inte hur många gånger jag ska ta den här debatten. Jag har gjort det i DN, Amelia, Glamour och i hur många andra media som helst. Och det är roligt att prata om detta. Jag vet så väl var jag själv står i frågan. Och det här är den bästa publicitet min blogg kan få!

Men sedan tycker jag att den eventuella säkerhetsrisken jag utgör genom min förtjusning i att koka sylt, vägs upp av att jag är en av mycket få superbloggare – kanske den enda – som faktiskt regelbundet skriver om samhällsfrågor ur feministisk vinkel för den breda massan. Jag har skrivit om alltifrån kvotering till att sluta racka på tjejer reflexmässigt. Om objektifiering och jämställdhetslata män, om inskräkt kvinnligt självförverkligande, våld mot kvinnor, om oket att som kvinna alltid vara en bra förebild osv i alla oändlighet.

Jag drar min del av lasset, kort sagt, så jag unnar mig att koka lite sylt när vill vila från bördan.