Vinterlängtan

Jag vet att det förmodligen är kriminellt att säga sånt här. Men jag längtar till julen och favoritårstiden vinter! Titta bara så mysigt det är

Sedan vi flyttade till landet har de få invändningarna jag haft mot vintern försvunnit. Här är alla årstider så vackra. För man lever mitt i dem. Snön är inte skitig och gatorna inte slaskiga. Inte ens när det är slaskigt. Då är det bara…naturligt! Plus att det är mycket torrare här än i stan, så det slaskar knappt.

Och i år – med ny acktank till källaren, vattenburen värme i sovrummet och en vedspis i köket är det genomljuvligt helt enkelt. Nu ska vi inte frysa. Jag ska ta mig tusan bara mysa och baka och elda som den värsta pyroman.

Fast den största anledningen till att jag längtar efter vintern är förstås att ungen kommer då! Fram till jul ska jag jobba. Sedan planerar jag att vara hemma.

Gå långa promenader och skjuta min barnvagn, iklädd de dubbelstickade vantarna från Riga. Det kommer bli underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 kommentarer på “Vinterlängtan”

 1. Jag håller med dig. Vintern är helt underbar. Kanske får jag någon gång uppleva den i norrland också. Vilken lycka liksom.

 2. Jag har också skapat en finare relation till vintern. Förr avskydde jag den som pesten men nu uppskattar jag den på ett sätt jag aldrig gjort förut. Jag säger JA till årstidsväxlingar. Men innan vintern vill jag njuta av en färgsprakande höst!

 3. Jag längtar oxå men inte till översnöade bilar, oskottade gator, dragiga golv, förfrusna fötter och allt det som man blir varse långt senare. Men NU, NU längtar jag efter knarrande snö, soliga gnistrande supervita dagar med knallblå himmel, röda kinder, glögg, doft av jul, julbak, julgran & julpynt, lusseullar – Ja allt utom det där jobbiga som får en att längta efter vår 😀

 4. Jag älskar vintern! Drar till fjälls och åker skidor, njuter av att allt är så stilla, vitt och knastrigt.. Kärlek!

 5. Vad mycket underbart du har att se fram emot! Jag håller med dig angående vintern. Om den upplevs utanför staden är den underbar… OM det är kallt och mycket snö. Annars kan det vara. All or nothing. Jag tycker om att skotta mig fram till förstukvisten och hämta ved i stora lass 🙂

 6. Haha vad roligt Clara. Jag vaknade upp i morse och hade också en sån enorm vinterlängtan. Skrev om den på bloggen till och med. 🙂 Skulle vara skönt att blicka ut över snö nu och känna lite förändring mitt i ett Sverige som är i kaos.

 7. Jag blir så varm i själen och så förväntansfull när jag ser dina vackra bilder från julen och vintern.
  Jag älskar solen men jag älskar snön ännu mer.

  Men så blir jag så förtvivlat ledsen i samma sekund. Varje år försöker jag fixa i ordning lägenheten till den mysiga och ombonade känslan jag vill ha. Men misslyckas jämt. Det är fan en liten papplåda!
  Och så kommer man utanför dörren och där är det grått, människor är sura, inga vackra snölandskap eller julglädje i sikte.
  Vad FAN ska jag göra för att inte gå sönder i år??

 8. Instämmer helt, finns ingen bättre årstid än vintern! Blir så vinterpepp av att se alla mysiga vinterbilder du lagt upp. Snö i nacken vore inte fel!

 9. det är verkligen helt okej att längta till vintern. var själv nyss ute på tradera och suktade efter såna fina gammeldags tomtar som min mormor alltid haft, och tänker att jag borde börja i tid, innan säsongen, och lagra på mig så att jag slipper stå utan tomtar när jag väl bygger bo, och vara tvungen att köpa nån plast/pappersmassa-smörja som alla består av nu förtiden. och jag längtar också efter att få bylsa på mig tjocka kläder, gå ut i mörkret och frysa lite lagom, och sen komma in igen och sätta på mig ett par raggsockar och dricka varm choklad och tända stearinljus och känna att julen närmar sig. det är fullt normalt! 😀

 10. Åh Clara sluta! Jag blir så längtig i kroppen så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Och – det är fullt legalt att älska vintern. Man borde nog till och med få en liten guldstjärna i kanten för det!

 11. Jag har alltid älskat vintern. Om det faller mycket snö blir landskapet underbart, glittrande, iskallt och friskt. Det bästa jag vet är när den första “vinterdoften” känns utomhus, strax innan den anländer. Luften ändras, blir friskare och fräschare. Mm mys med vinter. Önskar att det gick att hoppa över ruggiga hösten direkt till vackraste vintern.

 12. Älskar också vinter! Tummen upp! 😀 Har bott på landet hela mitt liv. Så för mig har det alltid varit underbart. Nu när jag börjat gymnasiet bor jag stan. Saknar mitt land i veckorna! 🙂

 13. jag är lite kär i dig clara. du är bland det finaste jag vet. och detta tycker jag bara genom att få lära känna det lilla du visar i bloggen.
  puss!

 14. Åh, jag tänkte på julen idag jag med. Jag ska snart börja fundera på vad vi ska göra för gott till adventsbaket vi gör vaje år med våra vänner och deras barn – och ännu mer längtar jag till julen 2011 för då kanske jag har ett eget BARN!

 15. Åh, hur kan man inte bli sugen att bo på landet när man ser dina bilder?! Vi har börjat att leta hus nu, och då främst utanför staden. Vi var och kikade på en koja idag. Men jag funderar på om kojan är alldeles för långt ifrån ett slott för att ens kunna få det till ett kråkslott! Vad jag förstått på dina inlägg var ert hus ganska nedgånget när ni köpte det, men hur nedgånget var det? Vad tycker och tror du är en rimlig nivå att lägga sig på om man är lite pysslig och tycker att det är kul att fixa och dona?

 16. Jag kan hålla med dig lite. Jag är verkligen en sommarochsol-människa, men vinter i Norrland kan vara helt underbart när det är som bäst. Och så fort sommaren är över börjar jag längta till julen.

 17. Jag älskar alla årstider. Det är ju något av det bästa med Sverige, att vi har så tydliga skillnader mellan dem. Man hinner längta… På så sätt kan jag njuta av dem alla.

  Men just nu är jag fortfarande inne i höstnjutet. VIntern blir så lång ändå.

 18. Väldigt mysiga bilder för all del, men jag kan inte sluta tänka på…bild 1! kan du verkligen gå runt i ett par strumpbyxor på vintern???

 19. Hej Clara ! Du har en underbart fin blogg och ett underbart fint hus!! precis min stil det här lantliga och jag är så avis på eran vedspis i köket.. det har alltid varit min dröm!. Vi bor också i hus men här nere i v-götaland är alltid de här “gamla” genuina husen så dyra så vi bor i en villa från 80-talet nånting.. renoverat till tusen så visst är det fint nu men somsagt inte det där lantliga som jag vill ha det men men man får se vad som händer i framtiden!. Längtar också till vintern och Julen även om man knappt vågar säga det högt! =). Är dessutom också gravid med vårat första barn i vecka 17 efter att kämpat länge och efter ett missfall förra året så nu hoppas jag innerligt att det går vägen denna gången!!. Dock är inte min mage så där jätte stor ännu.. =) mer på em/ kväll dock.. undrar varför!? kram !

  1. Grattis till bebben! Ja man vet aldrig vad som händer – kanske får ni ert drömhus någon gång. Och ang magen så tror jag att den är större på kvällen för att den är full av mat. Så är det i alla fall med mig. Lycka till nu

 20. Åh, jag kommenterar aldrig men läser alltid!
  Jag får tårar i ögonen, nu längtar jag hem til ljuvliga Norrland och frostiga vintrar!! Tystnad, knarr, ögonfransar som blir vita, ögon som tåras och sparken som flyger fram över isiga vägar…
  Väldigt tidigt men jag fick lov att tjuvstarta vintern med Andy Williams christmas album på LP,ett hett tips och omslaget är fantastiskt!

  Stor kram och tack för Sveriges bästa blogg! / En norrlänning i Köpenhamn

 21. åh, jag kunde inte hålla med mer, vad skönt att det finns fler som jag. 🙂 hösten och vintern är bästa jag vet. kunde inte låta bli att låna din idé och göra ett likadant vinterbilder-inlägg i min blogg, hoppas det är okej. 🙂

 22. Åh, jag älskar vintern över allt annat, vilket folk har svårt att förstå sig på. Likväl som människor inte tolererar kyla finns det de som inte klarar av värme. Både jag och min hud kommer helt enkelt inte överens med sommarsolen.

 23. åh det vill jag med ha! jag längtar tills jag kan åka skridskor med storebror och hans flickvän på sjön och så har vi taget med oss termos med vARM soppa i!!

 24. Måste erkänna att jag vekrligen inte är någon vinter-typ, åker gärna bort till solen och brönnder huden lite. Men att titta på din bilder gör en så varm och glad, nästan så att jag också längtar till vintern även om det är ca 20 grader utanför mitt kontor i Malmö 🙂

  Ha det bäst Clara, you rock!

 25. Åh, vad underbart att höra någon mer som längtar efter vinter och jul! Jag vågar knappt tala högt om det förrän alla fnyser åt mig 😉

 26. Hej Clara! Jag längtar också massor efter julen och vintern och när jag läste ditt inlägg längtade jag masssor! 🙂 🙂 Måste bara säga att din blogg är min favoritblogg i hela världen och att din mysiga livsstil på landet med bak och pyssel är precis vad jag vill ha om några år 🙂 Det kickar storstadslivets ass! Keep going, you’re the best!