Äppelchips

Gulröda trädgårsäpplen i ljusblå skål på arbetsbänken.

Vi fick ett gäng trädgårdsäpplen av våra härliga grannar. Och inspirerad av Ekonördarna bestämde jag mig för att torka till chips och äppelringar. Det är galet gott!

Äppelpipa har kärnat ur ett gäng äpplen.

Först kärnade jag ur dem.

Tunna fina ringar av äpple med hål i mitten där äppelpipan kärnat ur dem.

Sedan skalade jag och skivade dem tunt.

Vill man ha chips gör man dem jättetunna.

Vill man ha lite segare ringar skär man dem lite tjockare.

Fint skurna äppelskivor på tork trädda på träpinnar som hänger i luften mellan askar av plåt.

Sedan trädde jag upp dem på blompinnar och ställde dem i ett fönster med ett element under.  På några dagar är de ätklara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Äppelchips”

 1. Jag torkade också äpplen för nån vecka sen. Jättegott! Tyvärr är det för mycket flugor här i bondeland för att jag ska vilja torka något ute i rummet och det tog längre tid än jag trodde i ugnen, vilket inte kändes bra. Får göra ett försök i rummet, med något sorts flugskydd. För smaskigt är det! Ska se om jag hittar några äpplen utan mask i vårt träd…

 2. Åh, vad gott det ser ut! Har du något tips på hur man lyckas hålla bananflugorna borta?

 3. Jag brukar torka i ugnen på låg värme med ugnsluckan lite öppen.
  Vill man variera i smaken (eller att man inte vill att de ska bli bruna) så kan man pensla äppelskivorna med lite honungsvatten.
  Jag brukar aldrig skala mina. Tycker att färgen från skalen brukar “liva upp” lite, men att kärna ur äpplena är helt klart att rekommendera.
  Tusen tack för en fantastisk sida.
  Följer dig varje dag. Extra kul att du också har en “bulle i ugnen”. Min väntas ut i början av dec. Dock är det inte min första, utan min tredje.
  /Frida

 4. Åh, du är så bra på att få saker att kännas lätt. Har tänkt flera gånger att jag borde göra egna äppelringar, men så känns det krångligt och jobbigt. Men nu blir det för tusan av:-)
  Tack och hej.

 5. Jag knarkar dina blogginlägg!!! Jösses så inspirerande. Vackra bilder när du arbetar i trädgården…och och och äppelchipsen måste jag också prova att göra. Mums!
  Kram från Madeleine – Mitt hem och jag

 6. Åh, så gott! Men jag får lätt bananflugor i min lägenhet, kommer dom inte om äpplena hänger sådär? Annars ska jag lätt göra det!

 7. När jag var liten brukade vi torka äppelringar i torkskåpet. Trä på sytråda och göra “halsband”. Så himla gott!
  Man kan även göra samma sak med svamp, typ Karl-johan!

 8. Aha! Det är så man ska göra! Gjorde ett helt gäng för ett par vintrar sen på svag värme i ugnen jättelång tid. Det kändes som energislöseri, men detta sätt ska jag komma ihåg tills nästa gång!