Gult utropstecken

Igår när vi körde hem från mormor stannade vi till på en loppis och jag hittade denna enormt tjusiga Kockumkastrull. Helt perfekt skick, inte en skråma eller rostfläck. Jag betalade 60 kronor vilket var ett ok pris för just den loppisen! All mat blir så tjusig i färgglada kastruller och jag är ständigt på jakt efter nya. Börjar få ihop ett gäng nu.

Fler fina loppisfynd…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Gult utropstecken”

 1. ÅÅÅÅH!
  Så himla fin:) Jag letar också efter gamla fina blommiga kastrulleroch liknande. Jag har än sålänge en röd kockumkanna, som jag bjuder på kaffe ur:)
  Du är BÄST btw
  Pussar och kramar

 2. har en exakt likadan.. så fin ! 🙂 brukar ha vackra höstäpplen i den nu ,men allt gör sig så fint i gamla kastruller så man blir alldeles salig!

 3. Så himla fin! Man behöver egentligen inte köpa speciellt mycket nytt när det gäller köksutrustning. Det finns ju så otroligt mycket på de flesta loppisar. I bra skick också.

 4. säg inte att det är från någon loppis kring arvidsjaur.
  inte inte inte.
  för hem dit ska jag i veckan och jag vill inte veta av att du varit där och tömt.
  GRRR.

  ps.
  mkt mkt fin.

 5. en sån har jag oxå.
  Å en lite större röd kompis.
  De står alltid framme på spisen, de är ju så fina (och för att kastrullskåpet är fullt!).
  De där kockumskastrullerna finns i flera färger och storlekar och jag kommer nog att köpa på mig fler vad tiden lider om de är tillräckligt fräscha. De blir ju så lätt kantstötta.

  Hadesågott!

 6. PS!
  Kör inte locket i diskmaskinen, -diska det för hand istället… Knoppen är av bakelit och blir lätt uttorkad och grå om den blir för omilt behandlad.

  Låt inte heller kastrullen stå för länge i diskmaskinen. Den lite fuktiga miljön där gör att bottnen rostar.

  Har du glashäll på spisen ska du inte heller låta kastrullen stå där och bli fuktig under. Det gör ringar på hällen som är jättesvåra att få bort.

  //En som är vis av erfarenhetrena men ändå nöjdnöjd med sina kastruller…

 7. Vet du, jag har en på pricken likadan som jag fyndade på Myrorna för flera år sen. Det är helt klart min favvokastrull nummer ett. Grattis till fyndet och tack för Sveriges bästa blogg!

 8. Åh vad fin!! Och 60kr är ju inga pengar alls nästan. Här i Skåne kan man betala över 100 pix för kockumskastruller där hälften av emaljen är borta. Man borde kanske åka på loppissafari i Norrland… Men jag är stolt över min fungerande hushållsvåg från Kockums som jag ärvt av mormor i fint skick.

 9. Vilken söt! Jag har en liknande i blått, kan man använda dem som vanliga kastruller på glashäll? Botten är ju så tunn.

 10. Åh vad fin! Jag önskar jag kunde få bo i ditt hus bland alla fina saker 😉
  När du skrev “inte en skråma eller rostfläck” kom jag att tänka på min fina Kockum-kaffekanna som jag köpte på loppis i somras, den var också i perfekt skick. Fast när jag gick därifrån råkade jag tappa den i marken, så nu har locket en fin liten buckla på sig… Jaja. Den är fortfarande väldigt fin i alla fall! 🙂

 11. Åh hjälp vilken läcker! Jag är barnsligt förtjust i härliga kastruller jag med, skulle du inte kunna visa upp allihopa någon gång? 🙂

 12. Ser precis ut som en gammal från mitt hem, som min 20-åriga systerdotter nu har i sin lägenhet. Hon hade glögg i den när vi sågs innan jul och jag började genast att Ååååhhha och ta bilder med mobilen 🙂